Bitter Çikolatalı Kek

çikolatalı kek

Bu keki pudingli kek tarifindeki gibi hazırladım, tek farkla orada hindistan cevizli puding kullanmıştım, burada ise bitter çikolatalı puding kullandım. Aslında niyetim bu kekin fotoğrafını o tarifin altına eklemekti, ama bitter çikolatalı pudingle bu kek o kadar güzel oldu ki ayrı bir başlıkta yer almayı hak etti diye düşündüm :)

Kekin dokusu çok güzeldi, yumuşacık, delikli kek kalıbı yerine yuvarlak bir tepsiye dökülüp üzerine çikolatalı sos ilavesiyle pasta lezzetinde olacağını düşünüyorum. Ben üzerine Dr. Oetker'in yeni çıkan ebruli glazürlerinden uygulayacaktım ama vaktim olmadı. Bu şekliyle bile güzeldi :)

çikolatalı kek

Tarif için bakınız pudingli kek :)

Yorumlar

  1. Merhaba,

    Ege'den tarif olur da o tarif mis gibi kokmaz mı? :) Önce bir zeytinyağı kokusu alır gibi oldum, meğer bitter çikolatalı kekmiş. Fena fena off :) bakmayayım ben fazla.

    Blogunuz güzel olmuş, ellerinize sağlık. Tariflere fazlaca yorum yazmak istemiyorum, çünkü canım çekiyor, çünkü canım çekince yapıyorum, çünkü yapınca da yiyorum. Onlar da bana K olarak dönüyor. :)

    İyi pazarlarrr

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Arzu hanımcığım zeytinyağı kokusu salatalardan gelmiştir, sizi o bölüme alalım :) hem K da yapmaz :) Blogumla ilgili güzel sözleriniz, ziyaretiniz ve yorumlarınız için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  3. aslında yazacaklarımı okuduktan sonra kişiler bu keki tattığımı düşünebilir. evet tatmadım ama görüntüsü lezzeti hakkında yeterince bilgi veriyor diye düşünüyorum birde sanki böyle güzeeel güzel çikolata kokuyormuş gibi geliyor birtek bana mı öyle geliyor sorarım size?? en kısa zamanda deneyeceğim.fikrinize ve ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Melikecim, evet çikolata kokan yumuşacık bir kek oluyor canım doğru tahmin etmişsin :) tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  5. Bitter çikolata ve kek harika bir ikili, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ben cikolata hastasiyimdir.. cikolatali pasta kek cikolata olsunda hele hele el yapimi cikolatali kekse dayanamam cok guzel gozukuyor kokusu simdiden burnumda hemen denemem lazim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak