İzmir'deki Etkinlikler

Arkadaşlar İstanbul gezisinden yeni döndüm. Güzel İzmir'e gelir gelmez çok ilgimi çeken etkinlik haberleri ile karşılaştım. Benim gibi bunlardan heyecan duyacak, katılmak isteyecek arkadaşlar için hemen duyurmak istiyorum.


 1. Bahsedeceğim ilk etkinlik tarihle ilgilenenlere ve İstanbul sevdalılarına hitap ediyor. 10 Mayıs (bugün) sunulacak konferansın başlığı "Ayasofya Üzerinden Bir İstanbul Tarihi"


Konferansı verecek olan kişi: Doç. Dr. Haluk Dursun (Müze Başkanı)
Konferansın yeri: Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu Saati: 13.15.
 
2. Bahsedeceğim bir diğer etkinlik doğrudan blogumuzun ana teması olan yemekle ilgili :) Karşıyaka Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen etkinlik 10-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Etkinliğin adı "Karşıyaka Sağlıklı Beslenme ve Yerel Lezzet Günleri". İlk gün (yani bugün) sağlıklı beslenme ve yemek yapma, gıdaları saklama,  katkı maddeleri konularında alanında uzman gıda mühendisleri ve doktorlar tarafından bilgi verilecek. İkinci gün ise zeytinyağlı sebze yemekleri, zeytinyağlı sarma ve dolma alanlarında yemek yarışması düzenlenecek.
Yer: 
10 Mayıs için Karşıyaka Nikâh Sarayı (Saat 11.00-17.00)
11 Mayıs için Bostanlı Park Cafe (Saat 11.00-15.00)
Ayrıntılı bilgiye afişi tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 

3. Bahsedeceğim son etkinlik haberimiz ise Ege Üniversitesi 31. Kültür, Sanat ve Spor Şenliği. 7-30 Mayıs arasında devam edecek olan şenlikte çeşitli alanlarda pek çok aktivite yer alıyor. Açık hava sineması, açık hava konserleri, çeşitli konularda paneller, sergiler, spor karşılaşmalarının yer alacağı festival tüm İzmirlilerin ilgisini çekecek diye düşünüyorum. Ayrıntılı program için tanıtım sayfasına bakabilirsiniz.

Etkinlikleri seyahatten yeni dönmem dolayısıyla ancak son anda duyurabildim. Umarım birilerinin işine yarar. Katılacak arkadaşlara keyifli zamanlar diliyorum... Ben şimdi öğleden sonra İstanbul konferansına mı katılayım yoksa sağlıklı beslenme seminerlerine mi, ikisine birden yetişebilir miyim bunları bir düşüneyim müsadenizle :)

Yorumlar

  1. hoşgeldin canım, hızlı bir dönüş yapmışsın anladığım kadarıyla:) İstanbul gezisinin fotoğraflarınıda sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Melikecim hoşbuldum :)hakikaten hızlı bir dönüş oldu bugün öğleden sonra iki konferansa katıldım :) İstanbul gezisinden bol fotoğraf ve uzun bir yazı dizisi gelecek sanırım :) Ankara'ya sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak