Kaplan Dağ Restoran (Tire)



İzmir'in şirin ilçesi Tire’deyiz bugün. Doğası ve tarihiyle ayrı bir güzellik armonisi yaşatan bu şehre geldiğinizde tarihin bozulmamış dokusunu tüm benliğinizle hissedebiliyorsunuz. Tarihi çarşıları, birbirinden değerli camileri ve meşhur Salı Pazarı ile ayrı bir yerdir Tire. İzmir’e gelip de burayı görmeden gitmek haksızlık olacaktır. Harika bir lezzet olan Tire köftesi, kabak çiçeği dolması (İzmir çevresinde sıklıkla yapılır), heybeli çorbası Tire'ye has lezzetlerdendir. Ot yemekleri olarak karışık ot kavurması, sarmaşık kavurması denenmesi gereken lezzetlerden. Bir de patlıcanın doyumsuz tadı lalengi (Pisi Pisi)’yi muhakkak tatmalısınız. Patlıcanın uzunlamasına ince olarak kesilip, suda bekletildikten sonra cıvık hamura bulanıp kızartılmasıyla elde edilen güzel bir lezzettir, sarımsaklı, limonlu sosuyla denemenizi öneririz. Karadutlu lor tatlısı da bu bölgeye has bir lezzettir.

Bütün bu güzelliklerin ana malzemesini Türkiye’nin en büyük açık pazarı olan Salı Pazarında bulabilirsiniz. Birbirinden güzel yerel el işlerini, köylülerin getirdiği yöreye has sebze ve meyveleri ile Salı Pazarı, Tire’nin bozulmamış tarihi dokusuyla bütünleşmiş bir mekandır.

Tarihi M.Ö 2000’li yıllara dayanan Tire, önemli medeniyetlerin (Hitit, Frigya, Lidya, Pers, Roma, Bizans) yönetiminde yüzlerce yıl ayakta kalırken, 1400'lü yıllardan itibaren Türk hâkimiyetine geçmiş ve bu tarihten itibaren Türklerin önemli bir merkezi halini almıştır (Aydınoğlu Beyliği). Bugün sizlere bu tarih zenginliğinin içerisindeki doğal bir güzellikten bahsedeceğiz.


Yeşilin binbir tonunu bulabileceğiniz bir vadinin zirvesinde Kaplan Köyü’nü geçer geçmez sizi karşılayacak olan Kaplan Dağ Restoran Kimya öğretmeni Lütfi Çakır Beyin zarafeti ve elinin maharetiyle ortaya çıkarmış olduğu muhteşem manzarasıyla unutulamayacak zamanlar geçireceğiniz özel bir yerdir. Tire’nin içerisindeki ince kıvrımlı yollardan dolaşarak yirmi dakikada vardığınız mekânda Egeye has lezzetleri bir arada bulabileceksiniz.

        Keşkek                    Şevketi Bostan

Onlarca farklı mezesi ve yeşilliğiyle göz ziyafetini damak keyfiyle tamamlayacaksınız. Isırgan okma, cibes (lahana filizinden haşlanarak, zeytinyağ ve limon sosuyla tatlandırılan salata), soyalı pazı, ot kavurması, sarmaşık kavurma, keşkek, şevketi bostan, Tire köftesi burada bulabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçıdır.


Karadutlu lor tatlısı

     Ceviz krokan                 Karpuz reçeli

Ayrıca Karadutlu Lor Tatlısı, Ceviz Krokan, Karpuz Reçeli hoş tatlar bırakacak damaklarınızda.


Manzarayla bütünleşen ambiyansı yaz, kış ayrı bir güzellik yaşatıyor insana.


Özellikle yemek yediğiniz mekânda bulunan tavana asılmış kurutulmuş biberler, patlıcanlar ortama ayrı bir hava katmaktadır. Tavsiyemiz özellikle baharda burayı görmeniz. Şimdiden keyifli zamanlar geçirmeniz dileğiyle.

Ambiyans : 4 ***
Fiyat : 3 ***
Lezzet : 3 *

Yorumlar

  1. Bu restoranı görmüş biri olarak harika bir yer diyebilirim.Hele patlıcanla yapılan lalengi yok mu enfes bir şey. Rezervasyon yaptırmaz iseniz yer bulmak mümkün değil. O kadar da cici insanlar hizmet ediyor ki okuyan arkadaşlar mutlaka denemeli derim. Paylaşımınız için teşekkürler .İzmirden İzmir e sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok sık gittiğimiz bir yer özellikle mezelerine bayılıyorum

    YanıtlaSil
  3. Minecim, katkın için teşekkürler dediğin gibi gidip görmek lazım anlatmakla olmaz :)

    Ezgicim, kesinlikle seninle aynı fikirdeyim, mezeleri harika!

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. canım sana blogumda süprizim var

    YanıtlaSil
  5. Ezgicim, sürprizini çok beğendim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir haftasonu için ideal bir yer Kaplan Restoran, her yıl birçok defa gittiğim bu doğa harikası lezzet durağı kendini çeşitleriyle sürekli geliştiriyor, gitmeyenlere muhakkak gitmelerini öneririm...

    YanıtlaSil
  7. Motor delisi, yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. yillardir ismini duyup merak ettigim ve beni hayal kirikligina ugratan yer.... mezelerden cibez lezzetli ama 5-6 yaprak... yogurtlu havuclu mezenin yogurdunu tabaktan almak icin 2-3 hafta halter calismak gerek... o kadar sert ...hic islenmemis,,, biraz dere otu sarimsakla , 1 kasik zeytinyagiyla kurtarilmaya calisilmis. arpacik sogani fena degil ama az daha yumusak olabilir... ekmek kizartilmis ama bayatti... mekan icinde calisanlardan bir bey lap topta orta masalardan birinde restoranin isleriyle ugrasiyordu....tire koftesi carsida kat kat daha lezzetli.... 17 lik sarap 1 duble raki 3 meze 1 kofteye 70 lira hesap geldi.... pahali denemez. ama zemin olarak ciplak beton kullanan mekanlar arasinda da daha uygunlari vardir muhakkak. manzara guzel otesi... calisanlara da okey.... ama bloglarda yazilanlara bakip da hayal kirikligina ugramayin derim.... beklentilerinizi asgaride tutarsaniz iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak