7 Kıta 7 Renk






İstanbul gezimizin ilk gününe çok güzel bir etkinlikle başladık. Fatih Üniversitesinde çok renkli bir fuarı gezme imkanımız oldu. Üniversitenin geleneksel aktivitelerinden biri olan bu fuar farklı ülkelerden gelen yabancı öğrenciler tarafından düzenlenmiş. Fuarda farklı milletlerden öğrencilerin açtığı standlar var, bu standlarda kendi ülkelerine özgü kıyafetleri, ülkelerinin karakteristik ürünlerini ve lezzetlerini paylaşıyorlardı. Ayrıca kurulan sahnede yine ülkelerinin müziklerini ve danslarını sergiliyorlardı. Çok renkli, çok samimi bir ortamdı. Şimdi sizleri farklı ülkelerin standlarından görüntülerle başbaşa bırakıyorum :)




Arnavutluk standı



Azerbaycan standı







Çin standı (bu standda Çin çayı ikram ettiler :)


Endonezya standı





Hindistan standı


Kazakistan standı (bu standda adını hatırlayamadığım bir yiyecek ikramı vardı tadı pişi, hamur kızartması tarzındaydı)







Pakistan standı









Rusya standı





Senegal standı



Tacikistan standı (yine adını hatırlayamadığım ama tadını çok beğendiğim bir yiyecek dışı ballı ya da şekerli çıtır çıtır çerez tarzındaydı :)



Ukrayna standı

Son olarak farklı kültürlerin buluştuğu böyle güzel bir ortamı hazırladıkları için başta öğrenciler olmak üzere emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerimi iletirim :)

Yorumlar

  1. Vay canına! Demek Fatih Üniversitesi'nde o kadar farklı ülkeden gelen öğrenciler var. Muhteşem bir şey bu. Biz okurken ODTÜ'de 2 yabancı sınıf arkadaşımız vardı, biri Nijerya'dan, biri de sanırım Etopya'dandı. Bizden önce mezun olanlardan da bir İranlı vardı. Daha çok milletten öğrenci arkadaşım olsun isterdim doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. Tijencim, ben de şaşırdım görünce... Aynı şeyi ben de isterdim canım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak