Yeryüzü Cenneti Şelale Restoran


Likya, Akdeniz bölgesinin en güzel yerlerinden biri olan bugünkü Fethiye ve Antalya kentleri arasında kurulmuş, Anadolu’nun önemli medeniyetlerindendir. Kurulduğu bölgede günümüze kadar gelen eserleriyle güzelliğini yaşatmaya devam etmektedir. Bu bölgede yaptığım gezilerde kültürel zenginliği sonsuz bir ülkede yaşadığım için kendimi hep şanslı hissetmişimdir. Bugün sizlere Likya medeniyetinin önemli kentlerinden olan Olimpos ve Fasalis arasındaki cennet bir köşeden bahsedeceğim.


Şelale Restoran, Antalya’nın Kemer ilçesine 15 dakika mesafede bulunan Ulupınar köyünün doğayla bütünleşen en güzel restoranıdır. Doğal güzelliği, şelaleleri ve yemeklerinin lezzetleriyle bu güzelliğin bitmesini hiç istemeyeceğiniz bir mekan burası. Antalya gibi sıcak bir şehirden uzaklaşıp serinlemek ve biraz olsun kendinizi farklı bir ortamda hissetmek istiyorsanız kesinlikle burayı ziyaret etmelisiniz.


Restoran önemli iki antik kentin (Olimpos ve Fasalis, ki buraları da ülkemizin görülmezse görülmezlerindendir.) ortasına kurulmuş, doğal güzelliklerinin sonuna kadar değerlendirildiği, ormanların içerisinde, şirin bir köy olan Ulupınar Köyü'nde bulunuyor.



Kendinizi kaybedeceğiniz bu mekânda balık ağırlıklı menüler bulunmakta. Akdeniz’in birbirinden lezzetli su ürünleri sizlere sunulmakta. Bunların dışında ızgaralar, kaburga dolması, kuzu çevirme gibi değişik tatları da burada bulabilirsiniz.


Ancak buraya geldiyseniz güveçte alabalığı mutlaka denemelisiniz. Harika bir lezzet olduğunu siz de göreceksiniz. Kendi çiftliklerinde yetiştirilen alabalıklar, güveçte tereyağ ve baharatlarla zenginleştirilip sizlerin beğenisine sunuluyor. 


Yemek yediğiniz mekânların yanından akan sular sizi serinletirken yeşillikler içinizi ferahlatıyor. Çevredeki ördekler ve kuşlar ortamı daha da güzelleştiriyor.


Yazdıklarımızdan da anlayabileceğiniz gibi burada sizi doğal güzellikler ve alabalıklar etkileyecektir.




Mezeler ve ara sıcaklar ortalama bir lezzette ancak yemeklerin yanında verilen köy pidesinin tadına doyamayacaksınız.

 Hizmet kalitesi de iyi seviyede olan restoranın fiyatları ise biraz yüksek. İki kişi 50 Lira gibi bir fiyata Alabalık menüsünden tadabilirsiniz (İçecek hariç).


Mekân mantığı olarak Saklıkent, Yakaköy, Ardasan’daki mekânların mantığına sahip olmakla beraber, bulunduğu ortam, hizmet ve lezzet yönüyle çok farklı olduğunu göreceğiniz bu restoranı mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. Şimdiden keyifli zamanlar dilerim..


Ambiyans : 5 *****
Fiyat : 2 **
Lezzet : 3 ***


Adres : Ulupınar Köyü Kemer/ANTALYA
Tel : 0 242 825 00 25

Web Adresi : http://www.selalerestoran.com/

Yorumlar

  1. ben alabalık hiç yemem ama orda gözüme kestirdiğim bir kaç balık var:)

    gerçekten cennet gibi bir yermiş

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem. Tek kelime ile muhteşem çok beğendim. Antalyada ortanca bacanağım oturuyor ne zaman ziyaretine gidersem bende bu güzellikleri görmeye gideceğim. Paylaşım için teşekkürler.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Aylincim, ortam o kadar güzel ki ne yesen lezzetli geliyor, balık dışında et seçeneği de var.

    Fuat Bey, bence mutlaka gidin beğeneceğinizden eminim, doğal bir ortam.

    YanıtlaSil
  4. Antalyaya birçok defa gitmeme karşın burayı görmemiştim en kısa zamanda bu cennet köşeye uğrayacağım.. Murat

    YanıtlaSil
  5. Buraya gitmeyi çok istiyorum, çok istiyorum, çok istiyorum, çok istiyorummmmm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak