Tatlı Bir Yaz Akşamı: Özsüt'te Frambuazlı Güllaç



Ege’nin incisi İzmir'de sütlü tatlı deyince ilk onun adı akla gelirdi, yıllarca el emeği göz nuru lezzetiyle tatlı hatıralar bıraktı Sefer Usta. Eskimeyen değerlerimizden, lezzet tarihine ismini altın harflerle yazdırmış bir tatlıcı ustasıdır o. Büyüklerimiz onun güzel tatlılarından bahsederler gözlerinin içi gülerek, yaşıtlarımız kıyısından köşesinden yakalamıştır bu tatlı güzellikleri. Günümüzde geçmişten gelen bu lezzetlere sahip çıkılmasını (özellikle yeni nesiller adına) oldum olası önemsemişimdir. Bu lezzetleri bir adım daha ileriye taşıyıp dünya lezzetleri arasına sokmak Türk mutfağı açısından ayrı bir önem arzetmektedir. Bugün etkinliğine katıldığımız Özsüt firması da bu güzellikleri geçmişten alıp günümüze çok iyi uyarlamış ülkemizin önde gelen firmalarından biridir. İzmirimizin ölümsüzleşen ismi Sefer Usta’nın değerli mirasını gelecek nesillere aktarmayı görev edinmiş, bunu yaparken gelişen şartlara en iyi şekilde uyum sağlamış bir firma Özsüt. Gelişimi ve değişimi ilke edinmiş bu tatlı firma, (çalışanlarının güler yüzü ve yakınlığıyla insanın içini ısıtan bir kurum) yeni lezzetleri müşterileriyle paylaşmaktan büyük keyif alıyor. Frambuazlı Güllaç lezzetini tanıtmak amacıyla organize ettikleri etkinlik, İzmirimizin sembol yerlerinden Kordon'daki Özsüt Tatlıcısında gerçekleşti. Gerek misafirperverlikleri gerekse ikramlarının lezzetiyle biz konuklarını oldukça memnun bıraktılar.


Öncelikle şunu belirtmekte yarar var, ülkemizin zengin lezzetlerini barındıran Ege mutfağına sahip olan bölgemizde şimdiye kadar yapılmayan veya yapılamayan etkinliklerin Özsüt gibi değerli bir firma tarafından başlatılmış olması bizleri mutlu etti. Mutlu eden diğer bir konu ise ülkemizde alanında önde gelen Özsüt firmasının İzmirimizin, İzmirlinin yüreğinden beslenip tüm yurda yayılmış olmasıdır. Bu bizi hem mutlu etti hem de gururlandırdı. Eski İzmirliler Sefer Usta'yı da Kemaraltı'ndaki ilk Özsüt'ü de çok iyi bilirler, onlar için lezzet durağı olan bu yer şimdilerde tüm yurda yayılmış bir lezzet markası halini almış durumdadır. Bu gelişmenin altındaki özveri ve gayretlerinden dolayı bir kez daha kendilerini tebrik ediyoruz.

Katıldığımız etkinlik Ramazan ayının sıcaklığı ve Kordonboyu'nun tatlı meltem esintisiyle güzel bir anı bıraktı belleklerimizde. Bu güzel daveti organize eden Yeşim BAZNAK Hanıma, bu güzel gecede bize evsahipliği yapan Mine OLÇUM Hanıma, ve Kordon'daki Özsüt çalışanlarına teşekkür ederiz. Mine Hanım güzel bir evsahibi, konusuna hakim ve güleryüzlü, kendisiyle yaptığımız sohbetlerde zamanın nasıl geçtiğini anlamadık bile, Özsüt firmasını bilmediğimiz yönleriyle çok güzel anlattı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki çalışmalarıyla örnek bir firma olduğunu bir kez daha bizlere göstermiş oldu. Onu dinlerken büyük bir firma olmanın püf noktalarını da görmüş olduk, örneğin Ar-Ge’ye verilen önem, çalışanlarının firmalarını benimsemeleri hatta aileleri gibi görmeleri ve tabi ki müşteri ilişkilerindeki özen... Tüm bu detaylar Özsüt’ün dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesi...

Buluşmamızın konusu Özsüt’ün çıkarmış olduğu yeni bir lezzet olan Frambuazlı Güllaç’ın tanıtımıydı. Özsüt bizlere sürpriz yaparak diğer güllaç lezzetlerinden de ikram etti, özellikle Karadutla yapılan (içerisinde süt bulunmayıp bal, lor, ceviz ve karaduttan yapılan) güllaçı (Dutlaç) denemenizi öneririm. Frambuazlı Güllaç Özsüt’ün kendini geliştirmesine ve yeni tatları kesfedip ortaya çıkarmasına en güzel örnek aslında, klasik güllaç lezzetinin biraz daha dışına çıkıp insanın içini serinleten, damaklarınızda tatlı bir esinti bırakan hoş bir tatlı olmuş. İçerisinde gülsuyu bulunmayan (ki sırf gülsuyu var diye güllaç lezzetinden mahrum kalanlar için güzel bir sürpriz olacak) beyaz çikolata ve frambuazla yapılmış hafif ve hoş bir lezzet armonisi oluşturmakta. Frambuaz aşığı tatlı severlerin vazgeçemeyeceği bu lezzeti vakit kaybetmeden tatmanızı öneririm. Frambuazı ve güllaçı bir de böyle deneyin.

Özsüt firmasının hazırlamış olduğu etkinlikten bizler büyük bir keyifle ayrıldık. Bundan sonraki lezzetlerini de tanıtma fırsatımız olacak, ayrıca etkinlikte sıkça konu olan bu lezzetlerin üretim tesislerini de gezmek istediğimizi belirtmek isterim.
Darısı diğer İzmir'e, Ege'ye mal olmuş firmaların başına...

Yorumlar

  1. OHH MİSS GİBİ LEZZEETLİ BİR AKŞAM GEÇİRMİŞSİNİZ SEFANIZ OLSUN:)

    YanıtlaSil
  2. Özsüt'ü ben çok beğeniyorum, hem lezzeti hem de servisi oldukça iyi olan tatlıcıların başında geliyor benim için. Türkiye'nin pek çok ilinde gönül rahatlığıyla gidip oturabiliyorum özsüt'e ve yıllardır lezzetinden hiçbir şey eksilmiyor. Mine hanım ve arkadaşları okuyorsa bu yorumu, buradan Özsüt'e teşekkürlerimi gönderiyorum. Özsüt sürekli ürün gamına yeni tatları ekliyor, karadutlu güllacı henüz denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim. Eminim bu da çok güzeldir.
    Ege yazıyı çok güzel hazırlamışsın, okumaktan çok keyif aldım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Özsüt de defalarca tatlı yemişimdir ama izmir firması olduğunu yeni öğreniyorum, sevindim doğrusu ayrıca güllaça bayılırım, frambuazlısını en kısa zamanda deneyeceğim hatta bu akşam :) Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Aylin, Özsüt lezzetlerine mis gibi deniz kokusu ve hafif meltem eşilk edince hakikaten harika bir akşam oldu :)

    YanıtlaSil
  5. Bidoluhayat, düşüncelerini ayrıntılı olarak paylaştığın için çok teşekkür ederim. Karadutlu güllaç çok özel bir lezzet gerçekten, frambuazlı da öyle. Denemeye değer.

    YanıtlaSil
  6. Murat, evet çok bilinmese de Özsüt İzmir'de doğmuş bir firma :) Güllaç ramazanla sınırlı olduğu için bence de frambuazlıyı dene hemen, her yerde ve her zaman bulunabilecek bir lezzet değil çünkü.

    YanıtlaSil
  7. Egeciğim maalesf ben akşam katılamadım . Özsütün kemeraltındaki ilk yerini çok iyi hatırlıyorum güllaçlar eminim çok güzeldir afiyet bal şeker olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Minecim, akşam hem adaşın Mine Hanımla hem de Eser ile kulağını çınlattık, umarım bir sonraki etlinlikte görüşürüz, çok teşekkürler yorumun için. Bu arada evet güllaçlar -özellikle frambuazlı- çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
  9. Dunku etkınlık cok guzel samımı bır hava ıcınde gectı senınle tanışmakta guzeldı.Lezzetlerde harıkaydı.Frambuazlıya bayıldım acıkcası.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  10. Ozay, benim için de seninle ve diğer İzmirli blog yazarı arkadaşlarımla tanışmak çok güzeldi. Bir de bu bu güzel akşama nefis tatlar eşilik edince keyfimiz tam oldu. Umarım en kısa zamanda tekrar bir etkinlik ya da toplantı da bir araya geliriz.

    YanıtlaSil
  11. etkinliklerin izmirde başlamış olması beni çok sevindirdi umarım daha birçok firma ramazandan sonra siz izmirli bloggerları farklı farklı etkinliklere davet edecektir..
    Benimde kısmet olursa sizlere süprizim olacak aman kimse duymasın :)
    canım benim özsüt franbuazlı güllaçını tatma fırsatım oldu gercekten bende begendim heleki özsütün bir kazandibisi var bayılıyorum aman allahım yanına birde dondurma değmeyin keyfime :)
    canım benim sıcacık istanbuldan sıcacık sevgi yolluyorum ..

    YanıtlaSil
  12. Sevilcim, güzel dileklerin için çok teşekkürler. Sürprizini çok merak ettim, hiç olmazsa ipucu versen :))

    Benim de favorilerim frambuazlı güllaç ve kazandibi...

    İzmir'den de sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. Güllaçı çok severim, frambuazla birleşince eminim hoş bir lezzet katmıştır, en kısa zamanda denemek istiyorum, paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. cnm çok güzel bir tatlıya benziyor paylaşımlarının bir kaçını denedim çok güzeldi bu tatlıyıda denemek isterim paylaşımların için teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Lale, bence de denemelisin.

    Handecim, çok teşekkür ederim yorumun için :)

    YanıtlaSil
  16. ohh harika bizim burdada etkinlik yapıp beni davet ettiler ama ben tatildeydim gidemedim

    YanıtlaSil
  17. Ege cim ne guzel yazmıssın:) Hos bizim gecelerimiz farklıydı ama etkinliğimiz aynıydı:)
    Umarımb ir gun denk gelebiliriz seninle yuz yuze tanısma fırsatımız olur.

    sevgilerimle,
    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  18. Figencim, çok teşekkür ederim. Ben de bir sonraki buluşma ya da etkinlikte görüşmeyi umuyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. etkinliği nekadar güzel anlatmışsınız kıskandım vallahi. ben gelemedim nasip değilmiş, ama gitmiş kadar oldum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Bir dahaki etkinliğe siz de gelirsiniz, beraber oluruz umarım :) Yorumunuz için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak