Evde Kumpir Yapımı

 
 

Kumpir sever misiniz? Biz içinde patates olan her şeyi sevdiğimiz gibi kumpiri de çok severiz. Çoğunlukla dışarda yemeyi tercih etsek de ara sıra evde hazırladığımız da oluyor. Ben kumpirin üzerinde çok fazla meze çeşidi sevmiyorum tatları birbirine karışıyor ve patatesin tadını bastırıyor. O yüzden biz az malzeme kullandık, siz üst malzemesini damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.

Hepinize güzel bir hafta sonu diler, kumpiri denemenizi tavsiye ederim :)

Malzemelerde ölçü vermiyorum kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler:
  • Kumpirlik iri patates
  • Tuz
  • Kaşar rendesi
  • Tereyağ
Üstü için
  • Haydari
  • Mısır
  • Biberli zeytin
  • Sosis, suuck...
  • Ketçap, mayonez
  • Kapari, turşu vs. 
 Yapılışı:
  • Pataesler yıkanır, kurulanır, birkaç yerinden bıçağın ucu ya da çatalla delinir, fırın ızgarasına dizilir. (biz 1-2 tanesini folyoyla kapladık kaplananın içi de dışıda yumuşak kalıyor haşlanmış patates gibi, dışı kaplanmayanın kabuk kısmı da közlenmiş gibi oluyor tercih sizin)
  • Yaklaşık 45-50 dakika fırının en yüksek ayarında pişirilir. (pişme süresi fırınınıza göre değişebilir, bir çatal ya da bıçakla yumuşayıp yumuşamadığını arada kontrol etmekte fayda var.)
  •  Patatesler pişerken kullanacağınız iç malzemeyi hazırlayın.
 
  • Patatesler pişip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bıçakla üzerinden bir kapak açılır.
  • İçine damak tadınıza uygun miktarda tuz, tereyağı ve kaşar rendesi eklenir ve karıştırılır. (kaşıkla patatesin içini bir kaba alıp bu malzemeleri ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tekrar patatese doldurabilirsiniz, karıştırmakta zorlanırsanız bu şekilde de deneyebilirsiniz.)
  • Daha sonra üst malzemelerinizi dilediğiniz şekilde üzerine ekleyin ve afiyetle kendi yaptığınız kumpiri yiyin :)

Yorumlar

  1. merhaba,elinize sağlık harika görünüyor,bend eyaparım evde kumpiri ama daha farklı şekilde
    siznkide muhteşem görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Aslında dışarda yapılan bir çok şeyi evde yapmak ve aynı lezzeti-hatta daha lezzetlisini-yapabilmek beni her zaman daha mutlu ediyor. eminim kumpirinde en az görüntüsü kadar lezzetli olmuştur,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. egecim harika olmuş...ne güzel akıl etmişsin...ellerine sağlık canım....sana bir soru sorsam ,cevabı uzun değilse yazabilirmisin...ben bloğumun facebooktda güncelleşmesini istiyorum ama yapamadım.....bilgin ve zamanın varsa bana yazabilirsen çooook sevinirim....sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  4. Kumpir bizim evde çok sevilir.Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Muko teşekkürler, sen nasıl yapıyorsun merak ettim.

    Melike teşekkürler, ben de mümkün olduğunca birçok şeyi evde yapmayı tercih ediyorum.

    Şehnaz, teşekkürler. Ben blog adına facebook hesabı açtım ve tari yayınladıkça orada da link veriyorum. Bazı blog yazarı arkadaşlarım da blog için ayrı sayfa oluşturmuş. Daha detaylı öğrenmek istediğin bir şey olursa mail atabilirsin.

    Fatoş, teşekkürler, kumpiri sevmeyen yok sanırım :)

    YanıtlaSil
  6. sadece waaaww diyorum sanki oraköyde kumpir yer gibi oldum nefis olmuş yahu :))
    ellerine sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. heryeri aradim ayni seyler yaziyor ama kumpire tadi veren ic malzemesi, kimse ic malzemesi nasil hazirlanir anlatmiyor

    YanıtlaSil
  8. Adsız okuyucum, ben kumpiri en sade haliyle seviyorum yani tereyağı ve kaşar peyniri benim için yeterli. Bu tarifte üst malzeme olarak tamamen evde olanları kullandım, yani konserve mısır, kapari turşusu, sotelenmiş sucuk, biberli yeşil zeytin ve pratik haydari (içine nane katılmış yoğurt). Hazır malzeme olduğu için detay vermedim. Siz hangi üst malzemeleri seviyorsanız onları tarifini ayrıca araştırıp hazırlayabilirsiniz, acılı ezme, rus salatası vs. İstediğiniz bir tarif olursa belirtirseniz yazarım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Burnuma Patatesin o dayanılmaz güzel kokusu geliyor :) Şimdi olsa ne iyi olurdu. Bu arada İzmir de kumpir Bornova Büyük Park'ta Destina da yada Sedir'de yenir belirteyim :)

    YanıtlaSil
  10. Güzel tarif ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Hamileyım sürekli kumpir aşeriyorum yaşadığım yerde yapmiyorlar bizde evde kendimiz yapıyoruz daha güzel oluyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak