2. Ege Mutfak Zirvesi İzlenimleri


Geçen haftalarda duyurusunu yaptığım Ege Mutfak Zirvesi'nin 2.si 18 Aralık'ta Kültürpark'ta gerçekleşti. Yeni Asır'ın organize ettiği ve çeşitli sponsorların desteklediği zirve, canlı olarak Yeni Asır Tv'de de yayınlandı. Ege'ye ait  mutfak kültürünün tanıtılması amacını taşıyan etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.



Ege Mutfak Zirvesi'nde açış konuşmalarının ardından "Türk Mutfağında Slow Food (Sakin yemek hareketi)" konulu panele geçildi. Panelin yanı sıra düzenlenen yemek yarışması, Egeli firmaların ve belediyelerin ürünlerinin yer aldığı stanlar da ilgi çekiciydi.








Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Aşçılar Derneği'nin standında yer alan meyve ve sebze süslemeleri oldukça etkileyiciydi.






Seferihisar Belediyesine ait standda yöreye ait ürünler -özellikle mandalina ile yapılan reçeller ve tatlılar sergilendi. Yakın zamanda yapılan Mandalina Şenliğine gelemeyenler için bu ürünlerle buluşmak iyi bir fırsat oldu.






Görselliğiyle diğer standlar arasında dikkati çekenlerden biri de Mani'nin Mutfağı oldu. Birbirinden güzel görünen kurabiye, cupcake ve reçellerin yer aldığı bu standı daha sonra merak edip araştırdığımda websitelerinde Türk yemeklerinin yanı sıra Yunan, İtalyan, Arnavut gibi farklı mutfaklardan lezzetleri de hazırlayıp sunduklarını öğrendim. Kişiye özel catering hizmeti sunan Mani'nin Mutfağı, İzmir'de yaşayan ve yemek yapmaya fazla vakit ayıramayanlar için ya da özel günlerinde farklı lezzetler sunmak isteyenler için iyi bir seçenek gibi görünüyor.






İlgimi çeken bir başka stand ise Çeşme'nin leziz pastanelerinden biri olan Furun'unkiydi. Geçmiş yıllarda Alaçatı'ya hemen hemen her gidişimizde uğradığımız bir yer Furun. Fırınlarından çıkan sıcak ekmekler eşliğindeki kahvaltıları ve klasik pastane kurabiyelerinden farklı tattaki kurabiyeleri gerçekten denemeye değer. Yalnız fiyatlarının biraz yüksek olduğunu da belirtmeliyim. Furun geçen yaz Çeşme Marina'da bir şube de açtı ama orayı henüz denemediğim için sundukları lezzetler hakkında yorum yapamıyorum. Konumunun çok güzel olduğunu sanırım söylemeye bile gerek yok...


Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na ait standda ikram edilen sakızlı kurabiyeler....


İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin standında ikram edilen pancarlı kanepeler... Çok lezzetli olduklarını belirtmeden geçemeyeceğim bu kanepeler, tadından anladığım kadarıyla yoğurtla değil peynirle hazırlanmışlardı. Sıkma torbası ile şekkillendirilerek yapılan sunum çok başarılıydı. En kısa zamanda ben de bu şekilde denemek istiyorum. Belki size de yılbaşı sofranız için ilham verebilir... 

Ödemiş Belediyesine ait standda yöreye has ürünlerin -özellikle süt ürünlerinin- tanıtımı ve satışı yapıldı.


Ege Mutfak Zirvesi kapsamında düzenlenen yarışma "et ve etli yemekler", "zeytinyağlılar", "hamur işleri", "tatlılar" ve "balık yemekleri" kategorilerinde yapıldı.


Yarışmacılar önce Yeni Asır kameralarına kendi yemeklerinin hikâyesinden ve kısaca tarifinden bahsettiler, daha sonra da hazırladıkları lezzetleri jüriye sundular.

Her kategori için kendi alanlarında tanınmış isimlerden oluşan bir jüri vardı.


Birbirinden güzel görünen Ege yemekleri ve tatlıları arasından seçim yapmakta eminim jüri çok zorlanmıştır :)
Bir Ege Mutfak Zirvesi daha çok renkli, çok keyifli geçti, darısı diğerlerinin başına...

Yorumlar

  1. Harika bir etkinlik olmuş..Ben bayıldım tüm görselliklere..Orada olmayı çok isterdim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Meyve ve sebze süslemelerini çok beğendim herkezin ellerine sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir etkinlik olmuş gerçekten kaçırdığıma üzüldüm .Bu arada "Mani" hem büro komşum,hem meslekdaşım olup çok sevdiğim biridir.

    YanıtlaSil
  4. Damak Tadı, önümüzdeki yıl için bekleriz İzmir'e :)

    Evatolyesi, çok teşekkürler, bizden de sevgiler...

    Tülay Hanım, umarım önümüzdeki yıl katılabilirsiniz. Mani Hanıma'a selamlar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak