Abimlerle İftar Yemeği


Sizlerle bugün birkaç gün öncesine ait son iftar davetimin menüsünü paylaşmak istiyorum. Bu davette misafirlerimiz annemler ve abimlerdi, bir de artık komşu olduğumuz kuzenim :) Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi bu ramazanda çok az iftar daveti verebildik :( Özenli sofralar kurmayı misafirlerim için yemek yapmayı özlemiştim, bundan dolayı bu akşam için miktarı az çeşidi fazla bir sofra hazırlamak istedim. Sofrada özellikle iki minik misafirimize -yeğenlerime- de hitap edecek renkli, cicili bicili birkaç yiyecek de olsun istedim. Babamın kanepelere tepkisi  "Bugün kimin doğumgünü, mumları dikmişsin?" şeklinde oldu :)  Yeğenim Sena ise sofrayı görünce gözleri parlayarak "Halacım yine döktürmüşsün" dedi. Meraklı abicim yemek boyunca salatanın pembe rengi üzerinde teoriler üretmeye salamları nasıl kalp şeklinde kestiğimi çözmeye çalıştı :)

Yemekten sonra yeğenlerimle -her zaman olduğu gibi- aile oyunları oynama saatimiz geldi. Ben "aaa ben ev sahibiyim, daha çay ve tatlı servisi yapacağım" diye nazlansam da -laf aramızda- oynamak için çok hevesliydim :)  Çok keyifli bir akşam geçirdik, ramazanın şu son günlerinde en çok özleyeceklerimden biri bu anlar olacak.

Akşam için hazırlıklarımda destek olan anneciğie ve kuzenim Emel'ciğime bir de buradan teşekkür ederek menümüze geçiyorum... Bir sonraki yazımda sizlere bayram için hazırlayabileceğiniz pratik bir çikolata tarifi vereceğim.

Menümüzdekiler:

Atıştırmalıklar


(Daha önce tarifini paylaştığım Sütlü ve Köfteli Ispanak Çorbasını bu kez semizotu ile yaptım her iki şekli de nefis oluyor, tavsiye ederim.)











Tavuklu Muska Böreği


Çökertme Kebabı


Yaz Kompostosu


Mozaik Pasta


Keşkül

Erzurum Helvası (annemden)
Maraş Dondurması (misafirlerimizden)

Yorumlar

  1. ağzımın suları aktı desem ayıp olurmu acaba:) çok çok güzel hazırlanmışsın.. hayırlı bayramlar
    seval

    YanıtlaSil
  2. hepsi ayrı bir güzel ayrı bir lezzet..çok güzel görünüyor sofranız ellerinize sağlık arkadaşım:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak