Carte D'or Lezzet-i Ramazan Finali


Sizlere daha önce Carte D'or'un düzenlediği Lezzet-i Ramazan etkinliğinden ve Ege Esintisi adlı dondurmalı pastam ile İzmir finalistlerinden biri olduğumdan bahsetmiştim. Söz konusu etkinliğin finali geçtiğimiz pazar günü İstanbul'da Unilever'in Ar-ge şeflerinin çalıştığı Chef'Inn'de gerçekleşti. Chef'Inn hem harika manzarası hem de donanımlı mutfağı ile keyifle çalışılacak bir mekân.

Güne sabah saatlerinde Chef'Inn'in balkonunda çay keyfi ile başladık. Bu esnada yarışmaya katılan diğer blog yazarları ile tanışma ve sohbet etme imkânım oldu. Etkinliğe Bengü ve Hidayet İstanbul'dan,  Yıldız İzmir'den, Nurcan ve Derya Abla Bursa'dan,  Hayriye de Ankara'dan katılmıştı. Bir aksilik dolayısıyla yarışmacı arkadaşlarımızdan birinin (Asiye,  http://www.asiyeninmutfagi.blogspot.com/) yarışmaya katılamadığını öğrendik, tanışamayacağımız için üzüldük. Ardından Carte D'or Marka Müdürü Nihan Hanım   firmanın ürünleri ve düzenlenen etkinliklerle ilgili bir sunum yaptı. Bu sırada salona tanıdık bir yüz girdi, İzmirli blog yazarı arkadaşım Bahar'ı (http://www.cafeportakal.blogspot.com/ ) görünce epey şaşırdım. Güzel bir sürpriz oldu, yanında şirin mi şirin  kızı da vardı.



Öğle saatlerinde mutfağa geçtik ve iki gruba ayrıldık. İlk grupta benimle birlikte Hidayet (http://www.yukseklezzetler.com/), Bengü (http://www.pemberehber.com/) ve Nurcan (http://www.nuralp.blogspot.com/) yer aldı. Önce bizim için hazırlanan malzemeler arasından kullanacaklarımızı seçtik Daha sonra heyecanlı anlar başladı... İlk kez profesyonel bir mutfakta ve izleyenler önünde yemek yapmak güzel bir deneyimdi. Biz çalışırken jürimizde yer alan Osman Şef (Osman Bahadır) zaman zaman yanımıza gelerek tariflerimiz hakkında bilgi aldı, yapım aşamalarını gözlemledi ve mutfakla ilgili bazı püf noktalarını bizlerle paylaştı.


İlk ekip hazırlıklarını tamamladıktan sonra bir dinlenme molası verdik, bu esnada mutfak ikinci ekip için hazırlandı. İkinci grupta Yıldız (http://www.mandalincikmazi.blogspot.com/), Derya Abla (http://www.deryayla.blogspot.com/) ve Hayriye (http://www.annekaz.com/) yer aldı. Onlar da tatlılarını hazırladıktan sonra  jürinin tadım ve değerlendirmesine sıra geldi.


Jüride Unilever Türkiye Gıda ve Pazarlama Şefi Osman Bahadır, Carte d’Or Marka Müdürü Nihan Kayı ve Marka Müdür Yardımcısı Özge Onur vardı. Yarışmacılar sırayla tabaklarını jüriye sundu. Bu aşama benim için tam bir hayalkırıklığı idi. Donması için mutfağın arka bölümünde bulunan derin dondurucuya götürdüğüm dondurmam, derin dondurucunun arızalanması sonucu erimişti, bu da tüm emeklerimin de beraberinde erimesi demekti.  Dolayısıyla tatlımı kalıptan çıkardığımda yukarıdaki fotoğraftaki görüntüden oldukça uzak bir hali vardı. Dereceye giremediğim için değil  ama öyle bir tabağı jüriye sunmak durumunda kaldığım için final benim açımdan buruktu... 


Jürinin tadımından sonra sonuçlar açıklandı ve ilk üçe giren yarışmacılara ödülleri sunuldu. Diğer yarışmacılara da Carte D'Or ve Paşabahçe tarafından hazırlanan zarif hediyeler verildi. Birinciliği Dondurmalı Nuralp Tatlısı ile Bursa'dan Nurcan, ikinciliği Fıstık Arası Peynir Helvalı Dondurma Keyfi ile İstanbul'dan Bengü, üçüncülüğü Hindistan Cevizli Kızarmış Dondurma ile Ankara'dan Hayriye kazandı. Dereceye giren arkadaşlarımı bir kez de buradan tebrik ediyorum.


Benim yaşadığım aksiliğe rağmen çok keyifli bir gündü, İstanbul'da olmak, böyle bir mutfakta zaman geçirmek çok keyifliydi. Carte D'Or'un iyi bir ev sahibi olduğunu zaten İzmir etkinliğinden biliyordum. Bu güzel gün için Carte d’Or Marka Müdürü Nihan Kayı ve Marka Müdür Yardımcısı Özge Onur'a, Şef Osman Bahadır'a, etkinliği organize eden Excell İletişim'den Seda Korkmaz'a, tüm Chef'Inn çalışanlarına -ama özellikle Satı Hanım'a- çok teşekkür ederim. Benim için unutulmaz bir deneyimdi...

Etkinlikte ilgili daha fazla bilgi için Dondurmalı Blog'a, daha fazla fotoğraf için facebook sayfama ya da flickr albümüme bakabilirsiniz.


Yorumlar

  1. öenmli olan eglenmiş ve güzel vakit geçrimiş olmanız.

    YanıtlaSil
  2. Canım ikimizin başına aksiliklerde
    gelse harika bir gündü seni gördüğü
    me çok sevindim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yine de güzel bir gündü çok uğraştın çok titiz çalıştın kısmet inşallah bir dahaki sefere :)

    YanıtlaSil
  4. Bence bütün tarifler birinciydi, hepsi birbirinden nefis duruyordu.Dondurucunun arızalanması :( çok üzücü ama önemli olan güzel bir günde orada olman başarılarının devamını dilerim Tebrikler...

    YanıtlaSil
  5. Finalist olarak İzmir'i temsil etmek çok güzel bir başarı bence, ayrıca çok güzel bir gün geçirmişsiniz ,başarılarının devamını diliyorum ,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Hiç üzülme dondurucunun arızalanması senin değil onların hatası. Derece almak tabi önemli ama dediğin gibi asıl önemli olan öyle bir mutfakta o heyecanı yaşamak. Değişik bir deneyim olmuş, sağlık ve sevgiyle..

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel vakit geçirmişsiniz ödül alanları bende kutluyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Nilgün hnm tebrikler dogru tespitinizden ötürü..sevgili carte dor calisanlari ege esintisini tadan biri olarak sizin icin üzüldügümü belirtmek istiyorum cünkü tamamen kendi hatanızın bedelini bu güzel lezzetin tadina bile bakamamakla ödemişsiniz..üstelik bu kadar büyük bir firmanin mutfaginda bu tür bir olayin olmasi gercekten ilginç(!).... Umuyorum sonraki etkinliklerinde bu tür olumsuzluklar yer almaz.
    Öte yandan ege esintisi gercekten cok hos bir tat, beyaz kısmındaki ceviz ve sakizin muhtesem tadini limonlu antepfıstıklı ferahliğiyla yesil kısmı tamamlıyor.. E fazla söze ne gerek, afiyet olsun şimdiden..

    YanıtlaSil
  9. Pasta güzel görünüyor, keşke jüri de tadabilseymiş.

    YanıtlaSil
  10. Valla Müberracım, ben kendi adıma sadece katılabildiğiniz için bile hepinizi tebrik ediyorum. Ben cesaret edemedim mesela:)) Sanki dondurmayla bir tatlı uyduramazmışım gibime geldi ve reddettim telefonla arayan hanımı.. O yüzden, bu talihsizlik çok üzücü de olsa, tebrik ediyorum. Dereceye girmen işten bile değilmiş gerçekten. Neyse, bir dahakine inşallah. Zira ben senden eminim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Önemli olan yarışmak.Aksilikler olmasa iyimiş ama sağlık olsun.Bu arada mail adresim pembekekik@gmail.com.Sevgiler.
    Sibel

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak