3. Ege Mutfak Zirvesi


Sizlerle daha önce 1. Ege Mutfak Zirvesi ve 2. Ege Mutfak Zirvesi İzlenimlerimi paylaşmıştım. Şimdi de 3.sünün duyurusunu yapmak istiyorum:

Profesyonel aşçılar ile mesleği aşçılık olmayan ama harika yemeklere imza atan lezzet düşkünlerinin katılacağı yemek yarışmaları, paneller, Ege'den doğup ülkeye mal olan markaları bir araya getirecek olan "3. Ege Mutfak Zirvesi", 17-18 Aralık tarihlerinde Kültürpark'ta düzenlenecek.


YeniAsırTv, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü, İzmir Lokantacı ve Gazinocular Odası, İzmir Aşçılar Derneği, Konak Belediyesi, Buca Belediyesi, İZFAŞ ve Gençiz Fuarcılık'ın işbirliğiyle "3. Ege Mutfak Zirvesi" düzenliyor.


"Ege'nin lezzet markaları buluşuyor" sloganıyla 17-18Aralık 2011 tarihlerinde İzmir Kültürpark'taki toplam 5 bin metrekare alana sahip 4 no'lu salonda düzenlenecek zirvede, paneller, nostalji köşeleri, birbirinden değerli hediyelerin verileceği yemek yarışmalarımarka haline gelmiş Egeli firmalar ve ürünlerinin yanı sıra, yöresel lezzetler, "3. Ege Mutfak Zirvesi"nde yer alacak.


Profesyonel aşçılara yönelik Kapp'ın sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Aşçılar Derneği'nin düzenleyeceği yarışma, 17 Aralık Cumartesi günü büyük bir heyecan fırtınasına sahne olacak. Yarışmaya mesleği aşçılık olanlar bireysel olarak ya da ekip halinde katılabilecek.


Artık geleneksel hale gelen ve profesyonellerin dışında yemeğine güvenen herkesin katılabileceği yemek yarışması ise Yeni Asır TV ve İzmir Lokantacı ve Gazinocular Odası tarafından 18 Aralık Pazar günü yine Kültürpark 4 no'lu salonda düzenlenecek.


Yarışma, "zeytinyağlılar", "etliler", "hamurişleri" ve "tatlılar" kategorilerinde düzenlenecek. Yarışmaya tek bir kategoride katılınabilecek.
Her iki yarışmaya katılabilmek için gerekli başvuru formları her gün Yeni Asır Gazetesi'nde...

Ege'nin sağlıklı lezzetlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan "3. Ege Mutfak Zirvesi"nde ayrıca, Ege'de doğup ünü Türkiye sınırlarını aşan markalar ve ürünleri, kendileri için ayrılmış standlarda İzmir ve Egelilerle buluşacak.

NAKLEN YAYINLANACAK

Denizli'den Balıkesir'e, Manisa'dan Uşak'a Ege'nin dört bir yanındaki lezzetleri bir araya getirecek olan zirvedeki etkinlikler, iki gün boyunca canlı yayınlarla Yeni Asır TV'den Türkiye'nin yanı sıra Orta Asya'dan Avrupa'ya geniş bir coğrafyada yaşayanlara aktarılacak.


Haberin içeriği (ve kullanılan 2. görsel) Yeni Asır gazetesinden alınmıştır.

Yorumlar

  1. izmirde olsam kesin katılırdım!

    YanıtlaSil
  2. Harika, gitmeyi çok isterim.

    YanıtlaSil
  3. Böyle etkinlikleri çok seviyorum.Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Cumartesi gitmem imkansız ama pazar günü kendimi toparlayabilirsem gitmeyi isterim.Umarım gidebilirim.Olmazsa tv den izlerim :)) Haber verdiğin için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  5. çok saçma bence yapınca başınız göğe mi erecek

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel anlatmışsın, bir aksilik olmazsa ben de yarışmada olacağım :) görüşmek üzere ,sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak