Çiçekliköy'de Kahvaltı: Dağmaran


Bugün sizlere İzmir'deki beğendiğim kahvaltı mekanlarından birinden bahsedeceğim. Dağmaran, Çiçekliköy'de yer alan pek çok kahvaltı yerinden biri, ama onlardan farklı. Neden farklı birazdan anlatacağım.


Dağmaran'a ilk gidişimiz tesadüfi oldu, Çiçekliköy'e kahvaltı için gitmiş şurada mı yapsak burada mı derken köyün sonuna, kahvaltı mekanlarının bittiği noktaya gelmiştik. Bu noktada Dağmaran'ı gördük ve geri dönmeyelim artık burada kahvaltımızı yapalım dedik, içeri girdiğimizde o kadar kalabalıktı ve bir o kadar da bekleyen vardı ki çaresiz çıktık oradan. Bir yandan da bu kadar uzak bir noktada, nasıl bu kadar dolu diye şaşırdık.


Bir süre sonra ise bir arkadaşımın ısrarlı tavsiyesi üzerine tekrar gittik. O zamandan beri de kahvaltıyı dışarıda yapacaksak ilk aklımıza gelen yerlerden biri oluyor.



Bahçeden kareler...

Mekanı yoğun ilgi doğrultusunda genişletmişler, yazın bahçenin yanı sıra yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz alana da masalar kuruluyor, kahvaltınızı ağaçların arasında, doğal bir ortamda yapma şansınız oluyor. Dağmaran'ın en çok hoşuma giden yanlarından biri ortamı.



Dağmaran'ın zengin bir menüsü var, standart kahvaltısında aşağıdaki lezzetler yer alıyor:
  • Tereyağ
  • Tulum peyniri
  • Krem peynir
  • Lorlu biber kavurması
  • Çemen
  • Cevizli-çörekotlu çökelek
  • Zeytin çeşitleri
  • Söğüş
  • Şekerli haşhaş ezmesi
  • Bal-kaymak
  • Karadutlu lor
  • Kayısı reçeli
  • Köy ekmeği-bazlama

Biz bunlara ilave olarak peynirli yumurta ve Dağmaran böreği (kıymalı ve havuçlu) aldık, her ikisi de gayet lezzetliydi. 


Güzel tarafı, tabağınız bittiğinde istediğiniz çeşitten tekrar getirtebiliyorsunuz. Bir nevi açık büfe gibi, ama çoğu zaman açık büfelerde çeşit çok, lezzet ve kalite azdır.


Şu tabağın şirinliğine bakar mısınız, bu bile gösterilen özenin bir delili değil mi?

Servis hizmetinden de memnun kaldık, sürekli masamızla ilgilenen, sık sık çayımızı yenileyen güleryüzlü personelleri vardı.


Dağmaran, Asansör Restoran ve Zeytin'le birlikte bence İzmir'de en iyi kahvaltıyı yapabileceğiniz yerlerden biri. Daha önce gitmediyseniz, en az bir kere gidip bu lezzetleri tatmanızı tavsiye ederim, sonrasında zaten farkını göreceksiniz.

Kahvaltı ücreti kişi başı 15 tl.

Yorumlar

  1. offfff missss gibi görünüyorlar :) ne de keyifle yenmiştir onlar afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iki hafta once iki kisi gittik, cimcik kadar geldi butun kahvaltilar, tekrarini istiyebiliyomusuz birini isredik ikisini istedik hepsi azcikkk! Caylar termostan ic ic vs bi hesap 65 tl yari doyduk bir de... Pardin bir de yagda erimis peynir istedik extra.Evet mekan yesillikler cok guzel ama kahvalti icin yukarida yazilanlara katilmiyorum menudekilerin 3-4tanesi yoktu

      Sil
    2. biz bu haftasonu gittik 3 kişi 120 tl ödedik ve doymadık herşey çok azdı eğer 3 kişilik miktar buysa tek kişilik tabakta kaybolurdu heralde .ekstra peynır ıstedık ucretlıydı i. öyle takvıye falan yoktu. ekmek bıle az geldı ıstemeye bıktık yanı.mekamn guzel ama tavsıye etmıyorum çeşit ve miktar çok azdı

      Sil
    3. biz bu haftasonu gittik 3 kişi 120 tl ödedik ve doymadık herşey çok azdı eğer 3 kişilik miktar buysa tek kişilik tabakta kaybolurdu heralde .ekstra peynır ıstedık ucretlıydı i. öyle takvıye falan yoktu. ekmek bıle az geldı ıstemeye bıktık yanı.mekamn guzel ama tavsıye etmıyorum çeşit ve miktar çok azdı

      Sil
  2. uzun süredir çiçekli köye gitmedim belki de yıl oldu halbuki bize ne kadar da yakın. Havalar düzelir de bir vesile olursa gidecek mekan olarak burayı seçeceğim artık şu sınırlı ve sıkıntılı zamanda tavsiye üzerine bir yere gider oldum. Dra vakitte umutla gidip hüsran olmayı kaldıramayacağım. Sağolasın canım iyi bir alternatif.

    YanıtlaSil
  3. Sağol canım sayende benim de bilgim oluyor.Size de afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  4. SÜPER BİR KAHVALTI, ÇOK DOYURUCU VE ÇOK LEZZETLİ , NE ARARSAN VAR , EMİNİM ÇOK GÜZEL GEÇMİŞTİR :)

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  5. harika gözüküyor..


    www.margunundunyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Hiç gitmedim.İyi oldu paylaşım öğrenmiş olduk.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. çokk uzunn zamandır gitmek istediğim bir yer çiçekliköy emeğinize sağlık benim için de iyi bir fikir oldu :)

    YanıtlaSil
  8. Böyle bir yerde kahvalti yapmak ne hosdur insanin ayrilasi gelmez :) keske buralardada böyle yerler olsa gitsek sevgiyle kalin

    YanıtlaSil
  9. Daha önceleri sürekli gittiğim kahvaltı mekanı, lezzeti ve hizmet kalitesi beni hep memnun etmiştir. Yazı güzel olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. geçen yıl bizde arkadaşlarla gitmiştik. çok güzel bir yer. bende tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  11. Katkılarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. kendi sitesine yazdığım şikayetimdir:12.05.2011 tarihinde sabah kahvaltı yapmak üzere yerinize geldik. Çiçekli köye ilk defa gelmiyoruz. daha önce de belirli yerlere gittik. bu sefer yaka köye kadar gidelim dedik. çok fazla levhaya sahip olduğunuz için iyi bir yer olduğunuzu düşündük. bir kere 17 tl ye menünüzde sunduklarınız hap kadar. önceki gittiğimiz yerler 14 tl idi ve çeşit çoktu dolu dolu geliyordu. ayrıca kaç kişi giderseniz gidin istediğiniz kişi kadar söyleyebiliyoruz. yani 4 kişi gidip 2 kişi kahvaltı ödeyebiliyoruz. kimse bize sizin gibi 2 kişilik kahvaltı getirdik ama siz 3 kişi yediniz çay paralarını ödeyeceksiniz demiyor. çünkü bu bizi ilgilendirir. kendi istihkakımızdan veriyoruz 3.kişiye.ayrıca orda şikayet ettiğimizde ,sahibi gelip anneniz yemeseydi o zaman diyebildi. benim yaşım kadar tecrübesi vardır. saygısızlık etmek istemem ama anneler günü öncesinde bu derece doğrudan, üstelik haksız yere nasıl söylenir. annem kalp hastası,komadin kullanıyor, ilacın etkisini gösterememesine neden olacağından birçok şey yasak.bu yüzden 3 kişilik söylemiyoruz. eğer lokmalarını saydıysanız bunun böyle olduğunu da görürsünüz. kahvaltı verilen bir yerde üstelik sırf kahvaltı için çalışan bir yerde çaylar nasıl paralı olur. önceden gittiğimiz yerlerde hep semaverle geldi. sürekli birini görsek de çay isresek diye beklemedik. üstelik termosdan veriyorsunuz. ne zaman demlendi bilinmiyor. bir açık konuluyor bir demli. hiçbir ayarı yok. bir menemen istedik yağ içinde yüzüyor. adisyon, garson, aşçı, her şey bu kadar mı başarız olur. hiç bu kadar memnuniyetsiz ayrılmamıştık bir yerden. 3.kişinin içtiği çayları alsanız neyse annemle menümüzü paylaştık diye bizim içtiklerimizi alıyorsunuz. bu nasıl bir hizmet anlayışı. bunları yazarak size iyilik yaptığımın farkındayım. belki düzeltip bundan sonra ki müşterilerinizi kurtaracaksınız. ama şunu bilmenizi isterim o günden beri herkese anlatıyorum ki geniş bir çevrem vardır.olumsuz görüşlerimi de fırsat buldukça yakınlarımla paylaşacağım. kötü bir gün geçirmemize neden olduğunuz için hizmetinizden şikayetçiyim. bir daha kesinlikle oraya yolum düşmeyecek. bu da sizin umrunuzda değildir elbette. anlayışlı, iyilik dolu, mantıklı, kazıklama güdüsü olmadan, hakkaniyetli çalışmalar diliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için. Bu hafta sonu nişanlımla değişiklik olması adına gitmeyi düşündüğüm bir yerdi. Bu yorumdan sonra başka bir alternatif bulacağım.

      Sil
    2. İzmir'e ilk kez gelen arkadaşlarımızı götürdüğümüz bir mekandı..ve aynen sizin de belirttiğiniz gibi son derece başarısız bir mekan..öğleden sonra gitmiş olduğumuz için sadece 3 masaya servis yapılıyordu. 4 kişi olmamıza rağmen 2 dilim ekmek getiriliyor, yenisini istediğimizde 10 dakika bekletiliyoruz, keza üste para vererek içtiğimiz çaylar için de sürekli beklemek zorunda kalıyoruz, ekstradan istediğimiz sucuklu yumurta için 4 kişiye tek yumurta kırılarak servis ediliyor vs vs..yazmakla bitiremeyeceğim kadar kötü bir mekan..çevremdeki hiç kimseye tavsiye etmiyorum ve bana mekan soranlara dağmaran mı aman asla gitmeyin diye uyarıyorum..üstelik bu rezalet servise rağmen kazıkçı ve fırsatçı bir mantıkları var. hesapları son derece kabarık getiriyorlar bilginiz olsun. önceden her şeyin fiyatını sorun, içtiğiniz çaylara bile para yazıyorlar haberiniz olsun. hafta sonunuzu kabusa çevirip kendinizi keriz yerine koydurmak istemiyorsanız çiçekliköydeki başka mekanlara gidin..

      Sil
    3. İzmir'e ilk kez gelen arkadaşlarımızı götürdüğümüz bir mekandı..ve aynen sizin de belirttiğiniz gibi son derece başarısız bir mekan..öğleden sonra gitmiş olduğumuz için sadece 3 masaya servis yapılıyordu. 4 kişi olmamıza rağmen 2 dilim ekmek getiriliyor, yenisini istediğimizde 10 dakika bekletiliyoruz, keza üste para vererek içtiğimiz çaylar için de sürekli beklemek zorunda kalıyoruz, ekstradan istediğimiz sucuklu yumurta için 4 kişiye tek yumurta kırılarak servis ediliyor vs vs..yazmakla bitiremeyeceğim kadar kötü bir mekan..çevremdeki hiç kimseye tavsiye etmiyorum ve bana mekan soranlara dağmaran mı aman asla gitmeyin diye uyarıyorum..üstelik bu rezalet servise rağmen kazıkçı ve fırsatçı bir mantıkları var. hesapları son derece kabarık getiriyorlar bilginiz olsun. önceden her şeyin fiyatını sorun, içtiğiniz çaylara bile para yazıyorlar haberiniz olsun. hafta sonunuzu kabusa çevirip kendinizi keriz yerine koydurmak istemiyorsanız çiçekliköydeki başka mekanlara gidin..

      Sil
    4. Çookk teşekkürler kardeşim bugün kız arkadaşımı götürmeyi planlıyordum sayende başka mekana geçecceğim.İşte böyle keşke herkes senin gibi eksilerinide yazsa. Millet kahvaltıya gidiyor hemen hemen bütün kahvaltılar aynıdır 3-4 çeşit oynar aralarında milletin karnı doyduktan sonra mutlu oluyolar ya işte o gazla geliyolar burada öve öve bitiremiyorlar sanırsın kahvaltıdan sonra bunlara thaı masajıda yaptılar :D Bak beni tanımazsın ama dediğin gibi geniş çevren oldu bu mekan 2 kişi daha kaybetti şimdilik ve bende senin gibi engel olucam çeremin gitmesine. Çünkü bir anneye bu tarz yakalaşan insan bana her türlü bayat adi yemek getirir saygılar ;)

      Sil
  13. gerçekten nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  14. hayatta yaptığım en berbat kahvaltıydı 4 kişilik kahvaltı 2 kişiyi bile doyurmadı hadi bizi götüren arkadaş mahcup olmasın diye ses çıkarmadık çay termosa geldi hem paralı çayı aynı bardakta içtik hem rezalet ve bulanıktı ilgi vasat hizmet vasat ürünler vasat tk beğendiğm şey yoğurttu oda 4 kişiye bir kase geldi bittikçe istendiğini bilmiyordum çünkü ilgiler açıklamadı hesabı görünce arkadaş çayın paralı olduğunu anladı 4 kişilik hesap150 geldi takiye yaptık yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  15. tek kelime ile berbat tı pazarımız rezil oldu. insan bir pazarım var deyip çıkıyor ailesi ile güzel bi kahvaltı yapıp vakit geçirmek adına gidiyorsun böyle bir yere bütün hevesin kursağında kalıyor. çok iyi seçim yapmak lazım DAĞMARAN ve KÖYLÜM MÜ KÖYÜM MÜ ne ise hiç tavsiye etmem hizmet sıfır hesap doğal gaz faturası gibi!!!

    YanıtlaSil
  16. son derece kötü bir mekan. asla ve asla tavsiye etmiyorum!

    YanıtlaSil
  17. Kesinlikle tavsiye etmiyorum bende.Bugun yaptiginiz ilanlara bakarak cok mukemmel bir yer olacagini dusunup gittim.Tabaklara bir avuc ici kadar yiyecekler geldigini gorunce sasirdim kaldim.Domatesi bile ceviz kadar koymuslar ustelik normal domateste degil ceri domatesler.Toplasan dort tane degildir hepsi miniminnacik.uc dort dilim salatalik.malzemeden kismislar anlayacaginiz.Birinci cayimi bitirdikten sonra tam dort kere arkaarkaya gorevlilerden cay istememe ragmen cay gelmedi.soyledigim cocuk gozumun onunde bosbos dolandi durdu ve bu durumu diger garsona soyledigim zamanda piskin piskin unutmustur demesi inanin cok ilginc geldi bana.mekan evet guzeldi ama gelen yiyecekler ve yapilan hizmet berbatti.cay sanki ust uste birkac kez isitilmis gibiydi.Ve butun bunlarin sonunda gelen fiyatta cok fazlaydi.O kadar yolu gitmeme KESINLIKLEE DEGMEDI DEGMEDi DEGMEDi.Asla da yolum bir daha buraya dusmez.TAVSIYE ETMiYORUMMMM...

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar. Bugün sabah dagmarandaydik. Ve resmen 129 ytl odeyip ac kalktik. 4 kisi gittik. 2kisilik kahvalti soyledik 4 tane dagmaran boregi, 2 tane pastirmali yumurta, 4 tane portakal suyu. Pastirmali yumurtalarda 1 yumurta kirilmisti. Saka gibi. Borek sanki cok buyukmus gibi 4e bolunmustu yanina gereksiz 2 tane sos koymuslardi. 2 kisilik kahvalti 1 kisiye anca yeterdi. Garsonlar sevimsizdi.. ac kalktik. Haram zıkkım olsun paramiz.

    YanıtlaSil
  19. daha önce hep girişteki çamaltı aile restuaranta giderdik tek kişilik kahvaltıyı 2 kişi bile bitiremezdik. hem de kaliteli ürünler kullanılıyordu.memnunduk ama bu sefer değişik bir yere gidelim dedik. dağmaran'a girdik.mekan güzel ağaçlık falan ama hizmet sistemleri çok kötü. içilen çaydan ekstra para alıyorlar. bittikçe isterseniz getiriyorlar. biz bunları bilmeden tek kişilik kahvaltı 2 servis istedik. damacana su şişesi kapagı boyutunda tabakçıklar şeklinde zeytin peynir domates reçel getirdiler. çeşit yok porsiyon küçük. tekrar söylemek için garson kollamak zorundamıyız biz yani .çayı insan semaverle yollar . garsonu buldukça çay söyledik. bayada bi tuzlu adisyonu görünce . çaydan ekstra ücret alındığını anladık. bidaha da gitmem. insan bildiğinden şaşmamalı. çiçekliköyde ki favori kahvaltı salonum halen çamaltı restoran

    YanıtlaSil
  20. merhaba dün oradaydık çocuklarımla güzel bir şekilde kahvaltı yapmak için gittik. gelen malzemeler küçük tabaklara konmuştu. istenince getirildiği için bunun israf olmaması açısından iyi bir şey olduğunu düşündüm. ama çaydan ücret alındığını bilmiyordum. eğer öyleyse yazıklar olsun........ ayrıca çok da güler yüzle karşılanmadım.... mekanın yeşillikler içinde olması güzel

    YanıtlaSil
  21. arkadaşlar burası çiçekli köyde gittiğim en kötü yer. menü özensiz seçilmiş menüler küçük, doymazsınız başka bir yerde kahvaltıya devam edersiniz. Bu arada iki kişi ekstra portakal suyu 55TL hesap geldi. Başka yeri seçmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  22. Bugun iki kisi bizde dagmerana girelim dedik, kucucuk ve cesitsiz kahvalti... Hesap 65 lira!!!!mekan yesillik personel ilgiliydi.. Ama 65 liralik kahvalti degildi... Caylar ucretliymis burdan anladigim kadariyla gecmis olsuuuun

    YanıtlaSil
  23. biz bu hafta sonu gittik kesinlikle tavsıye etmıyorum menü azıcık çeşit çok azdı. 3 kişi 120 tl ödedik ve doymadık .3 kişiye sılme geldı herşey tek porsıyon nasıl olurdu bılmıyorum . ekmek bıle 2 -3 dılım geldı olmaz yanı

    YanıtlaSil
  24. Less gibi yer karniniz doymadan geliyorsunuz kahvaltida yumarta bile yoktu ekstra 20 tl de yumartaya aliyorlar gitmeyin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak