Salamlı-Peynirli ve Havuçlu Kanepeler


Yılbaşını evde geçirecek olanlar, akşam yemeği menünüz hazır mı? Ben bu yıl güzel ve büyük bir sofra hazırlamak istemiştim ama olmadı. Hiç olmazsa menü konusunda hala kararsız olanlar varsa onlara yardımcı olayım diye arşivimden gözüme takılanları seçip sizlerle paylaşayım istedim. Bu kanepelere de daha önce bir davet soframda yer vermiştim. 

Tarife gerek yok, ama sunum açısından belki size fikir verebilir. Kanepeler için hazır tost ekmeği kullandım, ben biraz kıtır sevdiğim için kullanmadan önce biraz açıkta kalmasını sağlıyorum ya da biraz tostta tutuyorum.  Bir kısmında kaşar peyniri ve salam kullandım. Şekil için kurabiye kalıplarınızı kullanabilirsiniz. İsterseniz peynirin altına ince bir tabaka mayonez ya da zeytin ezmesi de sürebilirsiniz. Zeytin ya da minik domateslerle daha süslü hale getirmek de mümkün.


Kanepelerin bir kısmında ise her zaman salata olarak sunduğum yoğurtlu havuç ezmesini kullandım. Hemen hemen herkesin bildiği bir tarif ama kısaca anlatayaım. Havuçları rendeledikten sonra az miktarda zeytinyağı ile havuçlar ölene kadar kavuruyoruz. Tuz, ceviz, sarımsak ve süzme yoğurt ekleyip karıştırıyoruz. Ekmeğin üzerine servise yakın sürüp (yoğurt ekmekleri yumuşatmasın diye) üzerini dereotuyla ya da istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Havuç ezme yerine kabak borani ya da yoğurtlu pancar salatasını da böyle sunabilirsiniz. Tabii kıvam ve lezzet açısından süzme yoğurt kullanmanızı öneririm. Daha önce yaptığım tahinli, patlıcan salatalı kanepelere de bir bakabilirsiniz. Siz de sevdiğiniz kanepe çeşitlerini paylaşır mısınız yorumlarda?

Bir sonraki yazımda yine yılbaşı sofranız için peynirli patates toplarını paylaşacağım yılbaşı dileklerimle birlikte :)

Yorumlar

  1. nefissss görünüyor:)

    mutlu ve sağlıklı bir diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. aç aç geziyorum sayfayı karnım çok acıktı görünce ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak