Vera Melissa Gourmet Restoran - Urla



Bugün sizlere özel bir mekanı tanıtacağız.  Damak tadına, lezzetine önem veren gurmelere hitap eden bir restorandan Vera Melissa’dan bahsedeceğiz. Türkiye'de çok fazla karşılaşamayacağınız İzmir'e ise değer katan bir mekan burası.



Zaz “Je n’en veux pas” şarkısında dediği gibi “bana para, mal, mülk gerekmez aşkını ver gerisini istemem” Vere Melissa aşkın lezzetle buluştuğu bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Ve bu mekanda sadece ve sadece lezzetin damağınızda bıraktığı hazzı yaşamanız kalıyor.


Bu mekan hafta sonu dostlarla birlikte güzel bir akşam yemeği yiyelim diyerek gidebileceğiniz bir mekandan çok, yeni lezzetleri keşfetmek ve bir yemeğin sunumuyla, tadıyla ne denli değişebildiğini ve yemek sanatının ne anlama geldiğini görmek için tercih edeceğiniz bir lezzet noktası.




Vera Melissa, kırmız et ağırlıklı bir menüye sahip. Sahil kasabası Urla’da çokça balık restoranı bulunduğundan burada balık menüsüyle karşılaşamıyorsunuz. Buraya gelenler kırmızı et yemeklerinin farklı sunumları ve pişirilme teknikleriyle karşılaşıyorlar. Çok az da olsa özel tavuk yemeklerine de yer verilmiş. Kuzu Kaski ve Mashrum Steak burada denemeniz gereken lezzetlerin başında geliyor. Tatlı konusunda şu anda hazırlık aşamasındalar ileride çok iddialı tatlılarla karşımıza çıkacaklarına inanıyoruz. İki kişi 2012 yılı itibariyle içki hariç 70-80 TL arası bir fiyata bu lezzetlerin tadına varabilirsiniz.


Vera Melissa Chef Gourmet Restourant’ın işletmecisi Serkan Tütüncü yıllardır turizm sektöründe oluşturduğu tecrübelerini bu etkileyici restoranda İzmirlilere sunuyor. Ambiyansı ve doğası ile sizi etkileyen restoranın dekarasyonu incelik ve zerafeti bir arada bulunduruyor. İtalyan ve Selçuklu mimarisinden etkilenilmiş. İzmir'in en güzel sahil beldelerinden Urla’da bulunan restoran henüz çok yeni Mart 2012’de açıldı. Serkan Tütüncü ve eşi her detayına özenle dikkat ettikleri bu mekana kızlarının ismi olan “Melissa”yı vermişler. Kahvaltısıyla da iddialı olan bu mekanda her türlü açık hava organizasyonunuzu gerçekleştirebileceğiniz büyük bir bahçeye de sahip. Sabah ve akşam bahçesi ayrı güzellikte. İşletmenin sorumlusu Fikret Bey de misafirlerine bu güzel restoranla ilgili her detayı büyük bir mutlulukla paylaşıyor. Her köşesinde buram buram sevgi, zerafet ve aşk kokan bu özel restoranı keşfetmeniz dileğiyle.

İletişim Bilgisi:
http://www.veramelissa.com/
2018 Sok. Ağaçlı Yol Urla
Tel: 0 232 752 00 98

Yorumlar

  1. harikaaaa

    nedense ilk bakışta kendimi bir yunan sahilinde bir mekan tanıtımı okuyacakmış gibi zannettim.

    diğer akla gelen şey de burada harika bir düğün olur dedim:))

    bu ara fazla hayalciyim.

    YanıtlaSil
  2. Restoranı duydum ve gitmeyi de çok istiyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. İnanılmaz güzel ve şirin bir mekanmış. Yeri de çok güzel gözüküyor. Gidince uğramak lazım!:)

    YanıtlaSil
  4. Fikret TÜRKMEN27 Haziran 2012 16:00

    Burada yemek yeme fırsatım oldu, İzmir'in en iyi et yemeklerini Vera Melissa'da yiyebilirsiniz. Restoran şefi et konusunda çok tecrübeli. Damak tadına önem verenler için bence denenmesi gereken bir yer.

    YanıtlaSil
  5. sevgili Ege bu yeni mekan bilgilendirmesi için teşekkürler, en kısa zamanda ben de o zevk, incelik ve lezzetlerden payım alacağım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. merhaba,
    yazılarınızdan bazılarını keyifle okudum. bu ctesi Aydın'dan İzmir'e 18 kişilik bir grupla geziye geleceğiz. sizce kahvaltıyı nerede yapmalı ve nereye gitmeliyiz.fikir verirseniz beni çok mutlu edersiniz. sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. merhaba,
    yazılarınızdan bazılarını keyifle okudum. bu ctesi Aydın'dan İzmir'e 18 kişilik bir grupla geziye geleceğiz. sizce kahvaltıyı nerede yapmalı ve nereye gitmeliyiz.fikir verirseniz beni çok mutlu edersiniz. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'de Kahvaltı başlıklı bölümden http://egedentarifler.blogspot.com/search/label/%C4%B0zmir%27de%20Kahvalt%C4%B1
      İzmir'deki kahvaltı mekanları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

      Keyifli gezmeler dilerim :)

      Sil
  8. Urla'da gidilebilecek diğer mekanlar ile ilgili bilgileri http://urladayasam.com adresinden de öğrenebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak