Kule Cafe'de Kahvaltı

IMG_6669

Kule Cafe ile ilk tanışmam birkaç ay öncesine dayanıyor. Optimum'un ilk açıldığı günlerde gezip dolaştıktan sonra hem soluklanmak hem de akşam yemeğini yemek için bir yer ararken Kule Cafe'yi denedik. O gün makarna çeşitlerini denedik ve oldukça memnun kaldık. Makarnamıza ilave parmesan istediğimizde kocaman bir kasede getirmeleri hoşumuza gitmişti. Sizlere öğle ya da akşam yemekleriniz için de bu mekanı gönül rahatlığıyla önerebilirim. Ancak bugün kahvaltısından söz etmek istiyorum.

IMG_6641

Bir önceki yazıda da anlattığım gibi İzmirli bloggerlarla bir araya geldiğimiz Optimum buluşmamızın ilk durağı Kule Cafe'ydi. Buradaki harika kahvaltı ile güne başladık. Son derece özenle hazırlanmış bir sofra olduğunu söylememe gerek yok, zaten fotoğraflar da anlatıyor.

IMG_6640

Restoran ya da otel fark etmez, bir mekanın kalitesini aynı zamanda kullandığı malzemelerin kalitesi yansıtıyor. Mesela kahvaltıda kötü bir peynir sunan bir otel bitmiştir benim için... Hele ki işi doğrudan kahvaltı olan bir çok mekanda (Çiçekliköy gibi) kahvaltıda en kalitesiz peynir ve zeytinlerin sunulmasına şaşırıyorum. Kule Cafe'de ise olması gerektiği gibi peynir, zeytin ve diğer kahvaltılık malzemeler özenle seçilmiş, ağız tadıyla yiyebiliyorsunuz.

IMG_6642

Bize normal kahvaltılıklarının yanı sıra minik ekmekler ve muffin&kurabiye tabağı da ikram ettiler.

IMG_6643

Bal-kaymak ve lor-reçel (yaban mersini reçeli) sunumları çok şıktı.

IMG_6645

Sebzeler işletme sahibinin kendi bahçesinde yetişiyormuş, bu sebepten çok taze ve lezzetli. Hele minicik ve tatlı biberler daha o sabah toplanmış. Bu pek az yerde rastlayabileceğiniz bir durum.

IMG_6648

Bu dürümler özel bir lavaşla ve çeşitli iç malzemelerle hazırlanmış, çok lezzetli ve görsel olarak da cazipti. Bir kısmı tuzlu, bir kısmı da Nutellalıydı.

IMG_6651


IMG_6658

Gelelim tatlıya... Bu tabakta görmüş olduğunuz tatlılar Kule Cafe'nin klasikleri arasında. İlk gittiğimizde bizimle ilgilenen servis elemanının tavsiyesi üzerine tatmıştık. Çok beğenmiş hatta evde de denemeli demiştik. Kahvaltı sonrasında tekrar bu tatlıları yeme şansımız oldu. Solda görmüş olduğunuz rulo pasta, içinde krema yerine dondurma kullanılmış, çok hafif bir pasta. sağdaki ise içi dondurma dışı ise incir ezmesinden oluşan müthiş bir lezzet. benim favorim bu oldu.

Kule Cafe'de fiyatlar da birçok yere göre oldukça uygun. Menüden sizlere fikir olması açısından birkaç şeyin fiyatını vereyim: Kahvaltı 7, krep 7,5-9, salata çeşitleri 7-11, sandviçler 4-7,5, katmer-dürümler 3-7, makarnalar 7-11, pizzalar 8-12, tavuklar 9,5-12,5, balıklar 12-13,5, etler 12, 24, tatlılar ise 5-6,5 tl arası. Optimum'a yolunuz düştüğü bir gün kahvaltı ya da yemek için denemenizi tavsiye ederim.

Unutmadan Kule Cafe'nin işletmecisinin bir de Güzelbahçe'de Kule Balık Evi adlı bir mekanı daha olduğunu söyleyeyim. Bir balıksever olarak orayı da keşfettiğimde size izlenimlerimi yazarım.

İletişim bilgileri:
Kule Cafe
Gaziemir Optimum Avm üst katı
Tel: 273 85 10

Yorumlar

  1. Vallahi hayran kaldım..Harikaymış herşey. Yolumuz düştüğünde mutlaka denenmeli... Sizlere de afiyet olsun diyorum..Sevgiler.!

    YanıtlaSil
  2. tekrarı nasip olsun herşey harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Kahvaltı menüsü çok güzelmiş.Optimum'a ulaşım da İzban'la çok kolaymış.Bugün öğrendim:)

    YanıtlaSil
  4. ne güzel anlatım olmuş :)blogunuza bayıldım.

    Kule cafenin işletmecisi benimde liseden arkadaşım, özenli ve düzenli mutfağıyla gerçekten göz dolduruyor.
    ayrıca bir izmirli olarak bu buluşmlarda olmak çok isterim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak