Sisim Meyhane'de Yeni Rakı Yeni Seri Buluşması

IMG_7443

Nesilden nesile geçen aile şirketlerine her zaman özenmişimdir. Bunlardan biri de Kordon denince akla gelen
çocukluğumuzun Sisi Pastanesi. Rakı severlerin ilgisini çekeceğini umduğum bir yenilikten bahsetmek istiyorum sizlere. İnternetle birlikte iletişimin insanlık tarihinde hiç olmadığı kadar hızlı değişimiyle beraber her şeyde olduğu gibi eğlence hayatımızda da değişiklikler oldu. Bizler, unutulmaya yüz tutmuş bazı değerlerimizi özlemeye, aramaya başlar olduk ve bu konuda imdadımıza yetişen Yeni Rakı'yla beraber sevindik :)


IMG_7444


Artık Güzel İzmir'imizin (eskisi kadar olmasa da güzel Kordon'umuzun) bir meyhanesi var: Vintage Meyhane!

Turizm Araştırma Derneği ve Yeni Rakı'nın işbirliği ile gerçekleştirilen  "Vintage Meyhane Projesi" ilk kez Meyhane Sisim olarak İzmirlilere armağan edildi. Geçtiğimiz günlerde de Yeni Rakı'nın organizasyonuyla, İzmirli bloggerlar olarak Meyhane Sisim'de buluştuk.

IMG_7400


İki katlı mekanın üst katı o gün için bize ayrılmıştı. Güler yüzle bizleri kapıda karşılayan Yeni Rakı ekibiyle beraber, geçmişten günümüze değişen rakı çeşitlerinin sunulduğu standı gezdikten sonra, özenle hazırlanmış masalarımıza oturup lezzetli mezelerin tadına baktık.

IMG_7408

Sisim cacık, patlıcan salata, pastırmalı humus, çakır enginar, kavrulmuş ot tabağı ve kaşık salatadan oluşan mezelerimize eşlik eden Yeni Rakı'nın Yeni Serisi masada bulunan blogger arkadaşlar tarafından çok beğenildi. İçiminin yumuşak bulunması ve anasonun keskin değilde tatlı kokusu konusunda hemfikir olundu. Rakının olmazsa olmaz mezesinin muhabbet olduğu konusunda da :). 


IMG_7414

Bir taraftan da rakının üretim aşamasından masalarımıza kadar gelişi, geçmişten günümüze kültürümüzdeki yeri, önemi konusunda kısa ve öz bilgiler edindik. Ayrıca günümüzde Mey İçki'nin vizyonundaki değişikliklerle yeni nesil tarafından rakının algılanışının değişimi, ülkemize gelen turistlerin rakıyı yeniden keşfetmesi gibi konular muhabbetimizi koyulaştırdı.

IMG_7436

Biz bu arada yemeğimize ahtapotlu mücver, ızgarada pişirilmiş peynirli mukas böreği ve yaprak ciğerle devam ettik. Ahtapotlu mücver sanırım, buradaki şefin kendi denemesiydi ve gayet başarılıydı.

cats

Bir ara duvarları süsleyen, hiç görmediğim ama şimdiki halinden çok daha güzel görünen eski İzmir fotoğraflarına daldım. Ne kadar da güzelmiş... 


page

IMG_7453


Etrafta şöyle bir göz gezdirirken her şeyin özenle seçilmiş olduğunu düşündüm. Avizeler, yer döşemeleri, aplikler... Baştan başa yenilenmişti. Ortamda meyhane denilince bende oluşan algıdan biraz faklı, fazlasıyla şık bir hava vardı. Ayrıca tuvaletler, temizliğiyle standartların üzerindeydi. Mezelerin tazeleğini, yemeklerin lezzetini de düşününce bu yüksek standartlara göre fiyatlar da oldukça makul  kalıyor.


IMG_7392

Sardalya dolma (bayıldım), tavuk şiş, rodop köfte ve kuzu etli meyhane pilavından oluşan ana yemeklerimizle beraber, küçük bir yarışmayla yemeğimiz daha da eğlenceli hale geldi. Sorulan sorulara Twitterdan en çabuk cevap veren arkadaşlar, Rakı Ansiklopedisi kazandılar. 

IMG_7426

Biz bu arada fırından yeni çıkmış sıcak helvalarımızın tadına bakmaktaydık. Saatin gece yarısına yaklaşmasıyla hatıra fotoğraflarımızı çektirdikten sonra, bizleri memnun etmek için ellerinden gelen misafirperverliği gösteren Meyhane Sisim çalışanlarına, İzmirlilere böylesine güzel bir mekanın kazandırılmasında öncü olduğu için sahibi Özcan Bey' e, organizasyonda görev alan Zarakol İletişim ve Mey İçki ekibine teşekkür ettikten sonra, bir dahaki organizasyonda buluşmak üzere vedalaştık.

IMG_7451


417073_113653338798298_1189592881_n
Elimde makina görev başındayken :)

Meyhane Sisim hakkında Daha fazla bilgi için kendi web sitelerine, geceye dair daha fazla fotoğraf için facebook albümüme bakabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Çok güzel bir paylaşım olmuş.O eski İzmir fotolarına bayıldım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir organizasyondu. Sen de harika bir sayfa hazırlamışsın. Emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir gece olmuş,orda olabilmeyi isterdim.Fotoğraflar da çok hoş,ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kaçırmışım,böyle güzel bir gecede ve böyle bir meyhanede ben de orada olmalıydım tatmalıydım o güzelim rakının tadını o sohbetlere eşlik etmeliydim haber verseydiniz atlar gelirdim tereddütsüz..niye yokum? neyse.. güzel bir etkinlik olmuş. eski izmir resimleri beni yıllar öncesine alıp götürdü.

    YanıtlaSil
  5. Harika bir gün geçirmişsiniz, her şey çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir etkinlik olmuş davetliyken gelemedim malesef emeğine sağlık çok güzel yazmışsın :) Sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil
  7. rakıyı bilmem ama mekan çok çok harika, ne kadar özenle dekore edilmiş, temiz, şıkır şıkır bir yer olmuş, tebrik ediyorum kendilerini...

    YanıtlaSil
  8. Ne diyeyim harika.. Hoş ve ellerinize sağlık.. Kolaylıklar dilerim..

    YanıtlaSil
  9. Pembe Kekik, çok teşekkürler.

    Nilgün ablacım, birlikte olmak ayrıca güzeldi :)

    Burcu Kayhan, çok teşekkürler :)

    Şükran, belki bir gün :)

    Fadiş, öyleydi gerçekten :)

    Baharatın Kızı, keşke gelebilseydin :)

    Hayatmutfakta güzel, gerçekten çok şık bir mekan.

    Erkut o., teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak