Tepekule Catering İşbirliği ile Miranda Zeytinyağlı Lezzetler

21657_10151327436968299_460742834_n

Bugün sizlere çok keyif aldığım, aynı zamanda da yeni şeyler öğrendiğim bir etkinlikten söz etmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Tepekule Catering tarafından Miranda ile zeytinyağlı lezzetler hazırlamak üzere İzmirli yemek blogu yazarı arkadaşlarımla birlikte davet edildim.

IMG_8278

Tepekule Kongre merkezine vardığımızda bizi Derya Hanım karşıladı ve birlikte mutfağa geçtik. Katıldığım blog etkinlikleri sayesinde pek çok kez otel ve restoran mutfaklarında bulunma imkanım oldu ve her seferinde bundan çok heyecan ve mutluluk duyuyorum. Kısaca mutfakta olmayı seviyorum diyebilirim :)

cats

Mutfakta Şef Binali Yılmaz ve ekibi hazırlanmış bizleri bekliyordu. Mutfağa girdiğimde gördüm ki bu mutfağın ilk misafirleri biz değildik. Duvarda yer alan resimlerde bu mutfakta bizden önce keyifli zaman geçiren çocukların fotoğrafları vardı. O zaman öğrendim ki İzmir'deki çeşitli okullardan öğrencilerle sağlıklı beslenme bilincini aşılama amaçlı çalışmaları olmuş. Bu faydalı projeye bundan sonra da devam edeceklermiş.

IMG_8446

Binali Şef o gün bizim için şahane bir menü belirlemişti. Menüde neler mi vardı?

IMG_8411

İç Baklalı Zeytinyağlı Enginar

IMG_8395 

Etli Kirde

IMG_8474

Cevizli İncir Tatlısı


cats2

Bu muhteşem menüyü Binali Şef hazırlarken bir yandan da püf noktalarını paylaştı, sorularımızı cevapladı. Biz de bir yandan fotoğraf çekme bir yandan not alma ve şefi izleme telaşındaydık :) 

Siz bu güzel menüyü hazırlayıp tattınız da bize ne faydası var diyorsunuz değil mi? :)  Hiç merak etmeyin bu güzel lezzetlerin hepsinin tarifini sonraki yazılarımda sizlerle paylaşacağım.

IMG_8449 IMG_8447

Yemeklerimiz hazır olduktan sonra sıra tatmaya geldi. Tepekule'nin en üst katında yer alan A7 Şehir Kulübüne çıktık. Burası daha önce de geldiğim ve manzarasıyla ve yemekleriyle büyülendiğim bir yerdi zaten... (A7 Şehir Kulübü ile ilgili diğer yazımı okumak isterseniz tık tık) Toplantı ya da özel günleriniz için Tepekule'deki salon ve restoranları değerlendirmenizi öneririm. Burada karşımızda nefis bir manzara, önümüzde Miranda Zeytinyağı ile hazırlanan lezzetli yemekler ve blog yazarı arkadaşlarımın sıcacık sohbeti ile harika bir öğle yemeği yedik.

IMG_8452 IMG_8454

Bu yemekte bize Tepekule'nin halkla ilişkiler biriminden Derya Hanım eşlik etti. Derya Hanım hem Tepekule ve A7 hem de Miranda Zeytinyağları ile ilgili sorularımızı cevapladı. Bu sohbetten öğrendiğime göre A7 Şehir Kulübü Cumhuriyetin ilk yıllarındaki "şehir kulübü" geleneğini devam ettirmeyi hedefliyor.

DSC01057

Yine Derya Hanım'dan öğrendiğimize göre Miranda'nın zeytinyağı dışında zeytin çeşitleri ve zeytinyağlı sabunları da var. Bizlere de bu güzel günün sonunda Miranda'nın şirin önlükleriyle birlikte zeytinyağı, zeytinyağlı sabun ve sıvı sabundan oluşan bir paket hediye ettiler. Böylece ben de ilk kez Miranda'nın ürünlerini deneme fırsatı bulacağım.

Kendimi çok özel hissettiğim, yeni bilgiler edindiğim, keyifli zaman geçirdiğim bu güzel etkinlik için Tepekule Catering'e, Miranda'ya, Reklam Yönetmeni Derya İzgiş ve Şef Binali Yılmaz'a ve Hepleziz'in yazarı Tülay Oral'a çok teşekkür ederim.

Güne dair daha fazla fotoğraf için facebook albümüme, Tepekule hakkında bilgi için buraya, Miranda için buraya bakabilirsiniz.

Yazımdaki 1. fotoğraf Figen Karavaş'a aittir, kendisine teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Güzel bir gün ve güzel bir etkinlikti. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir etkinlik olmuş..Anlatım da , resimler de süper:))Tarifleri sabırsızlıkla bekliyorum:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, bütün tarifleri blogda bulabilirsiniz :)

      Sil
  3. Canım yine nefis fotoğraflarla bezenmiş güzel bir anlatım hazırlamışsın. Ne diyeyim kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bir menü hazırlanmış nefis görünüyorlar.
    harikasınız canım

    YanıtlaSil
  5. Müberracım çok güzel görünüyor. Tariflerinide bekliyorum. Sıcakların bastırdığı şu günlerde zeytinyağlılarda hep gözüm. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. O kadar güzel anlatmışsın ki okurken tekrar o günü yaşadım, hep beraber çok güzel bir etkinlikti, fotoğraflar da harika, yüreğine sağlık .Sevgilerimle...
    Tülay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, birlikte olmak güzeldi :)

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak