Binbirçiçek "Benim Ballı Yemek Tarifim" Yarışması Sonuçlandı!


Geçtiğimiz günlerde posta kutuma gelen basın bültenlerini okurken bir haber dikkatimi çekti. Haber Binbirçiçek ballarının EKS Mutfak ile ortaklaşa düzenlediği “Benim Ballı Yemek Tarifim” yarışmasına aitti. Balın yemeklerde kullanılması söz konusu olunca aklıma hemen Osmanlı mutfağı geldi. Bir taraftan da ben böyle bir yarışmaya katılsaydım acaba nasıl bir tarif seçerdim diye düşündüm. Sonra merakla yarışmanın finalinde dereceye giren tariflere göz attım. Gerçekten çok ilgi çekici, yaratıcı reçeteler hazırlamış katılımcılar. Yazımın devamında sizlerle bu tariflerden ikisini paylaşacağım.


Tarifleri okurken jüride olup her birini tatmanın ne kadar güzel olacağı aklımdan geçti :) 1000’den fazla başvurunun yapıldığı yarışmada seçim yapmak eminim çok zor olmuştur. Yarışmaya katılan tariflerden altısı finale kalmış ve tarifleri  jüri tarafından hem sunum hem de lezzet açısından değerlendirilmiş. “Benim Ballı Tarifim” yarışmasının lezzet dolu finalini yukarıdaki videodan siz de izleyebilir ve bu heyecana ortak olabilirsiniz.


Yarışmada 1. olan Sera Aied’in “Armut Kralı” adlı tarifinin reçetesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçekten kral sofralarına layık nefis bir tarif…

Armut Kralı (6 kişilik)


Malzemeler

50 gram tereyağı
4 adet armut
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süzme çiçek balı
3 adet baklava yufkası
1 avuç badem

Yapılışı
Bir tavaya tereyağı koyun. Armutları tereyağında pişirdikten sonra yufkayla sarın. Hazırlanan yufkalı malzemeyi kızartın. Üzerine önce şerbet sonra da biraz badem ilave ederek servis edin.


Ödüllü bir başka tarif ise Birgül Erdoğan’ın hazırladığı Ballı Pancar Topları’ymış. Binbirçiçek Marka Müdürü Murat Akkaya, Duduklutencere.co’nun yazarı Müge Suyolcu, Nefisyemektarifleri.com'un yazarı Elif Atalar ve Yemekdefterim.blog.com’un yazarı Sonay Sevil Özbal’dan oluşan özel jüri, bu tarifi “görünüşüyle en iştah açıcı yemek” olarak seçmiş.

Tarifine gelince…

Ballı Pancar Topları ( 4 kişilik)

Malzemeler
6 adet pancar
8 adet hurma
4 yemek kaşığı süzme çiçek balı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zencefil
Taze nane yaprakları

İç Dolgusu İçin
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı bal

Alt Zemini İçin
1 limon
2 tatlı kaşığı bal

Yapılışı
Pancarları sirke ile haşlayın. Sonra zencefil, hurma, 4 yemek kaşığı bal ve zeytinyağıyla birlikte hepsini rondodan geçirip dinlendirin. Ardından dilimlenmiş limonları 2 tatlı kaşığı balla karamelize edin. Ayrı bir kaba ceviz içi, 2 çay kaşığı bal ve tarçını dökün, iyice karıştırın. Dinlenen ballı pancarlara şekil verip, içine hazırladığınız (tarçınlı) karışımdan koyun. Dilerseniz üzerine taze nane koyarak süsleyebilirsiniz.

Diğer tarifleri de merak ettiyseniz güzel haberi vereyim: Yarışma kapsamında seçilen en iyi tarifler “Binbirçiçek ile Zarif Seçimler” isimli kitapta bir araya getirilip önümüzdeki günlerde ülke genelinde dağıtılacakmış.

Yorumlar

  1. Sitenizi ilgiyle takip ediyorum. Benim siteyede sizi beklerim. sitem: www.yeniespriler.com
    yeni espriler,
    espiriler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak