%100 Restoran Cafe&More

20131207_151643

Bir önceki yazımda sizlere Ran Group'un bünyesindeki mekanları tanıtmaya yönelik blogger etkinliğinden söz etmiştim. Baştan sona lezzet ve keyif dolu bu etkinliğin ilk durağı %100 Restoran Cafe&More'du. Bu yazımda sizlere hem biraz bu mekanı tanıtmak hem de o günkü etkinlikteki tadımlar hakkında bilgi vermek istiyorum.

IMG_9807

Denize kenarında muhteşem bir manzaraya sahip olan mekan, sıcak, samimi ama bir o kadar da şık bir iç dizaynı ile de göz dolduruyor. Misafirlerine ev sıcaklığı sunan bu ortamda yemeğinizi yedikten sonra derginizi, gazetenizi okuyabilir çay/kahve keyfi yapabilirsiniz.

IMG_9696

O gün mekanda bulunan localardan birinde bu şık masa bizler için hazırlanmıştı.

IMG_9698

Bereketin sembolü olan bu rengarenk narlar, masadaki sade ama şık dekorasyonun önemli parçalarındandı.

IMG_9710

Tadım etkinliği, kendi hazırlamış oldukları farklı çeşitlerdeki özel ekmekler ve Antakya'dan gelme zeytinlerle başladı.

IMG_9713

Dünya mutfağının seçkin örneklerini sunan %100 Restoran Cafe&More'da ara sıcak olarak önce  İtalyan mutfağından Carpaccio Trio Pesce sunuldu.

IMG_9718


IMG_9719

Ardından çok farklı bir lezzet olan aynı zamanda hazırlanması da bir o kadar zahmetli olan Yılan Balığı Füme ve Mini Caprese tadıldı.

IMG_9720

İzmirlileri Sushi ile ilkdefa Red Point Sushi markası altında buluşturan %100 Restoran Cafe&More, tadımlıklarına Tayvanlı Şef Sirisang Studiet'in çok özel Uzakdoğu lezzetleri ile devam etti. Special Avacado Roll, California Roll ve Dragon Unagi Sushi ile Uzakdoğu lezzetleri tadıldı. Sushi konusunda gurme değilim, ancak şimdiye kadar tattıklarımın en iyisiydi diyebilirim rahatlıkla.

IMG_9729

Sıradaki bir diğer lezzet, Şef Fatih Taşkesen'in çok özel bir tarifi olan Risotto Porcini'siydi. İnanılmaz lezzetli, kesinlikle denemelisiniz!

 IMG_9730

Fatih Şef'in sunduğu bir başka lezzet yine İtalyan mutfağından %100 Ravioli'ydi.

IMG_9740

Karidesli Noodle Uzakdoğu mutfağından sunulan bir diğer özel lezzetti.

IMG_9744

Bu kadar nefis lezzetten sonra bizi iki ana yemek bekliyordu. Biri %100 Bonfileli Peynir Fondü idi. Peynir sosta peynir, şarap, tereyağ ve muskatla hazırlanmış özel bir sos kullanılıyormuş.

IMG_9751

Bir diğer ana yemek ise Fransız mutfağının en özel lezzetlerinden birisi olan Cafe de Paris soslu etti. Her iki ana yemekte de etler son derece lezzetliydi, bu da etlerin ph değerine dikkat edilerek, özel vakumlama sistemiyle saklanmasından kaynaklanıyormuş. İşletmede kesinlikle dondurulmuş et kullanılmıyor. Ayrıca marinasyon da kullanılmıyor, yani etlerin lezzetinin sırrı dinlendirilmesinde.

IMG_9813



Ve bu güzel yemekleri %100 Restoran Cafe&More'un bir başka güzel köşesinde içilen keyif kahveleri takip etti. Zannediyorum sadece İzmir ve çevresine özgü bir şekilde içinde sakız reçeli bulunan su ile birlikte sunulan Türk kahvesi mekanın her türlü sunumda detaylara verdiği özeni gösteriyor.

Yemeklerin tadımlarını yaptığımız esnada Şef Fatih Taşkesen hem yemeklerle ilgili sorularımızı cevapladı hem de işletmelerinin politikası hakkında bilgiler verdi. Fatih Şef,  açıklamalarında katkısız ürünleri kullanmaya gösterdikleri özeni ve kalitesine inandıkları markaları -maliyeti yüksek bile olsa- istikrarlı bir şekilde kullandıklarını vurguladı. Ekmek dahil bütün lezzetleri herhangi bir katkı maddesi ya da hazır malzeme kullanmadan tamamen kendi mutfaklarında hazırlamaları önemli bir detay. 

%100 Restoran Cafe&More konumu, sunduğu lezzetler, servisi, dekorasyonu ile kesinlikle İzmir'deki en özel restoranlardan bir tanesi. İzmir'de farklı ve lezzetli yemek arayanlara hitap eden mekan, her türlü yemekli organisasyon için ideal. Merkezi bir konumda sakin bir atmosferi yakalayabileceğiniz restoran iş yemekleri ya da özel gün kutlamaları için de uygun bir yer. Ayrıca eşsiz gün batımı manzarası ile İzmir'de romantik mekan arayışında olanlar için de özel bir seçenek 

cats

Bize bu güzel mekanı tanıma fırsatı verdikleri için Ran Group ailesine, Sosyal Medya Yöneticisi Umut Candan'a, Ran Group Grup Danışmanı Bahar Güngör Torcu'ya, %100 Restoran Cafe&More İşletme Müdürü Aytül Öküzcüoğlu'na, Müdür Yardımcısı Mecit Demirçekiç'e ve tabii ki bu güzel lezzetleri hazırlayan Şef Fatih Taşkesen ve Şef Sirisang Studiet'e çok teşekkürler.

Yorumlar

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak