5. İzmir Yemek Blogu Yazarları Buluşması


İzmir'de yaşayan yemek blogu yazarları olarak 6 ayda bir, bir araya gelip sohbet ettiğimiz bilgi alışverişinde bulunduğumuz güzel, keyifli toplantılar düzenliyoruz. Bu buluşmalardan 5.si,1 Aralık Pazar günü Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde bulunan A7 Şehir Kulübü'nde 52 yemek blogu yazarının katılımı ile gerçekleşti. Bu buluşmanın organizasyon ekibinde Sende Pişir, Miskokulu Lezzetler, Hepleziz, Nergis Mevsimi, Dilo'dan Tarifler bloglarının yazarları ile birlikte ben de vardım :) 


Arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 2 ay süren bir hazırlık dönemi geçirdik, 60 kişiye yakın kişinin katılacağı bir organizasyonun zor olacağını tahmin ediyordum ama bazı şeyleri yaşayınca daha iyi anladım. Bizden önce etkinliği organize eden arkadaşlarımı bir kez daha saygıyla selamlamak ve emeklerine tekrar teşekkür etmek istiyorum :) Mekan seçimi, katılacak kişilerin belirlenmesi, menü seçimi, sponsor firmalar ile iletişim kurma (bence en zor kısım!), günü özel kılacak sürprizler derken bu özel gün geldi çattı. Peki bu buluşma nasıl geçti, neler vardı, gelin birlikte bakalım...

Blog yazarı arkadaşlarımızı yemekten önce hoş sürprizlerle karşılamak için fotoğrafta gördüğünüz bu şirin köşeyi hazırladık. 



Bu şirin lavanta şişelerini bizler için Renkli Kolonya blogunun sahibesi Nilay Ayder hazırladı. Katıldığım son birkaç düğünde onun elinden çıkan harika ürünleri görüp çok beğenmiştim (bunlardan size daha sonra bahsedeceğim). Bu cici lavanta şişelerine numara yapıştırarak gelen arkadaşlarımıza hediye ettik ve bu numaraları çekiliş için kullandık hem de arkadaşlarımız için minik bir hatıra oldu. Renkli Kolonya'ya çok teşekkürler!



2. Nilabelle Makaron 4

Girişteki masamızda yer alan bir diğer güzellik bu rengareng makaronlardı. Makaronları bizler için Nilabella Makaron hazırladı. Nilabella'nın sahibi Nilay Yarımoğlu ile benim için hazırladığı şirin bir sepet sayesinde tanışmıştım. Bu lezzetli ve şirin ikram da blog yazarı arkadaşlarımızı kapıda karşıladı. Nilabella Makaron'a çok teşekkürler!



5. Kurabiye 3 (1)

Ve günün bir başka sürprizi Nergis Mevsimi tarafından hazırlanan kişiye özel kurabiyeler oldu. Girişte tüm kurabiyelerin fotoğraflarının yer aldığı bir afişin altında yer alan çok şık bir kutuda kurabiyeleri ikram etti arkadaşımız. Bu kurabiyeler şüphesiz çok büyük bir emeğin ürünüydü, şeker hamurlu kurabiye hazırlamak başlı başına sabır isteyen bir iş iken Nergis Mevsimi her bir katılımcının blogunu ve facebook sayfasını ziyaret etmiş ve oradan topladığı bilgilerle birlikte hem sahibine fiziken çok benzeyen hem de kişisel özelliklerini yansıtan her biri diğerinden farklı 60'a yakın kurabiye hazırlamış. Bu kurabiyeler güne damgasını vuran detay oldu. Ben de dahil herkes kendi kurabiyesini çok beğendi. Nergis Mevsimi, çok teşekkürler!

page

Bu cicileri alıp yerlerimize geçtikten sonra ikramlar başladı. Yazının başında da belirttiğim gibi buluşmamız A7 Şehir Kulübü'nde öğle yemeği şeklinde gerçekleşti. Menümüz balık ve tavuk olmak üzere iki seçenekliydi. Masamızda Ege'nin meşhur otları ve zeytinyağlılardan oluşan nefis sunumlar hazırdı, bunu ara sıcak, ana yemeklerimiz ve meyve ikramı takip etti. 

Ardından Dr Oetker kurduğu standda hazırladığı mozaik pastalardan tadıldı ve sıra günün sürpriz hediyelerinden oluşan  çekilişlere geldi. Çekilişimizde her katılımcıya bir hediye sunabilmek bizim için mutluluk oldu. Bakalım çekilişimizde hangi firma ve ürünler varmış:

- Uğur Mikrodalga Fırın
- İnanlı Yapı (Eski İzmir Caddesi No : 319 Karabağlar / İzmir Tel: 02322261088)dan 2 kişiye hediye çeki
İMSE'den 5 kişiye yemek kursu
Bademmutfak'tan 3 kişiye çikolata kursu
- Emsan'dan 4 adet döküm tava
- Evim.net'ten 4 adet blendır seti
- Ar-yıldız'dan 3 adet hediye
- Porland'dan 5 adet porselen sahan
- Dr Oetker'den 5 adet kek kalıbı
Feast'ten 4 adet şemsiye, kitap ve çanta
Söke Un'dan Aydan Üstkanat'ın Artmazsa Yetmez adlı kitabı
- Gurmereyon'dan 5 adet mutfak seti
- Martı Yayınları'ndan 10 adet kitap

Aşağıdaki ürünlerle ise katılımcı blog yazarlarına sürpriz hediye paketleri hazırladık, böylece kimse çekiliş sonucunda boynu bükük kalmadı :)

- Chado'dan 25 adet değişik çeşitlerde aromalı çay
- Ekofit'den (Simon Levelt kahve, Fior di Frutta reçel,  Nocciolata fındık kreması, Green Dream çikolata, Le Pain des fleurs markalı organik ürünler)
- Tazemasa'dan 4 adet bakliyat


Çekiliş faslından sonra Baca Cafe'nin ikramı olan pastalarımız geldi ve keyifli sohbetler eşliğinde güne devam ettik. Ardından bayrağı teslim etme zamanı geldi ve bir sonraki etkinlik için  Böcürük, Lezzet Kahvesi, Vakit Buldukça, Kelebek Günlüğüm, Nefis Kokular bloglarının yazarı arkadaşlarım görevi teslim aldılar, kendilerine kolaylıklar diliyorum.

Bu güzel günün sonunda etkinliğimize sponsor olan firmaların ürünlerinin de takdim edilmesiyle ayrılık zamanı geldi. Peki sponsorlarımız kimlerdi?

1 Dr Oetker 1


2. Söke Un









5. Duru Bulgur


Bizi yalnız bırakmnayan tüm sponsorlarımıza İzmirli blog yazarları olarak çok teşekkür ederiz. Ayrıca ev sahipliği için Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi''ne, Reklam Yönetmeni Derya İzgiş'e ve güne dair fotoğrafları ile günün güzelliklerini kalıcı hale getiren Figen Karavaş Photograpy'e, katılımlarıyla güne renk katan yemek blogu yazarı arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Müberracım ellerine sağlık .Çok güzel olmuş .Şimdi sıra bizde...

    YanıtlaSil
  2. ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLMUŞ, KEYİFLİ GEÇİRİLEN ZAMANLAR ENERJİ VERİYOR İNSANA :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir gün geçirdik sayenizde Müberracım, çok teşekkür ederiz bütün emekleriniz için hepsi çok ama çok güzeldi.

    YanıtlaSil
  4. Bir Ankaralı olarak bunlardan yoksun kaldığım için çok imrendim her şey çok güzel ve mükemmel görünüyor ama en güzeli bir araya gelip dostlukları bilgileri paylaşıp pekiştirmek ve güzellikleri paylaşma mutluluğunu yaşamak olsa gerek, herkese kucak dolusu sevgi selamlar . Fotoğraflar harika çıkmış ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Canım tekrardan teşekkürler emeklerinize sağlık .Herşey çok güzeldi

    YanıtlaSil
  6. Canım resimler ve yazı süper yine her zamanki gibi:) Buluşma içinde ince ayrıntılar düşünüp bizlere yine çok özel bir gün geçirttiniz, emeği geçen herkese çok teşekkürler!Ellerinize, gönlünüze sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Canim kalemine saglik her zaman ki mukemmel yazmissin..

    YanıtlaSil
  8. İki ay birlikte çalıştık, çabaladık ve sonunda tüm logeer arkadaşlarımızla keyifli bir gün geçirdik.....Yazını okuyunca hepsi gözümün önüne geldi birer birer..Emeklerine ve kalemine sağlık ..

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize emeğinize sağlık harika bir gündü her şey çok ince düşünülmüştü kocaman teşekkürler hepinize ;)

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize,emeğinize sağlık her şey çok ince düşünülmüştü harika bir gün geçirdik kocaman teşekkürler ;) ;)

    YanıtlaSil
  11. ne güzel bir etkinlik olmuş böyle kıskandık ;)

    YanıtlaSil
  12. Canım kardeşim; kızım olsa bu kadar sevebileceğim nadide insan, Müboşum; herşey kusursuzdu, hepinizin ellerine emeğine sağlık. Senin ayrıca kalemine sağlık.. Fotoları çalıcam izninle :) Sevgiler ablacım.. Tekrar tekrar sağol..

    YanıtlaSil
  13. Herşey çok güzel ve özeldi. Emekleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Yorumu ancak yazabiliyorum senin yazıların hep harika etkinlik için fazla söze gerek yok her şey çok güzeldi çok yoruldun emeklerine sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. Müberracım herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş çok güzel bir toplantıydı. Emeklerinize sağlık, çok teşekkür ederim. Bu güzel günümüzü çok da güzel anlatmışsın :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ben aynı etkinliği adana da düzenlemek istiyorum. İlk olarak nasıl başladı. Nasıl organiz<e oldunuz.

    YanıtlaSil
  17. çok güzel ve detaylı yazmışsın. eline sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Hepinize katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak