Adabeyi Balık Restoranı



Konak Pier'de Ran Group tarafından düzenlenen keyifli etkinliğin son yazısı ile karşınızdayım :)  Bu tadım etkinliğindeki ilk durağımız  %100 Restoran Cafe&More'du. Buradaki tadım detaylarını ve mekanla ilgili izlenimlerimi şu yazımda anlatmışım. İkinci durağımız Dükkan Steakhouse'du, buradan ise şu yazımda bahsetmiştim. Bu yazımda ise tadım etkinliğimizin üçüncü ve son durağı olan Adabeyi'ni tanıtmaya çalışacağım.


Adabeyi, Konak Pier içerisinde hem konumu hem de lezzetleri ile dikkati çeken mekanlardan bir tanesi. Sadece Konak Pier'de değil, İzmir genelinde ortamı, hizmet kalitesi ve enfes tatları ile oldukça iddialı bir balık restoranı.



Fotoğraflarda da göreceğiniz gibi restoranın muhteşem bir manzarası var. Hemen denizin kıyısında, hatta üzerinde... Mis gibi deniz kokusunu içinize çeke çeke yemeğinizi yemekten daha keyifli ne olabilir? Yaz ya da bahar aylarında tercih edilebilecek bu dış mekanda insan kendini denizin içinde gibi hissediyor... Bu eşsiz manzaranın gün batımında ayrı bir güzelliğe büründüğünü bilmem söylemeye gerek var mı?



Dış mekan bu kadar hoşken kış aylarında tercih edilen iç mekan da sade ama şık dekore edilmiş.



Mekanın manzarası ile büyülenmişken Şef Ahmet Ergül'ün bizler için hazırladığı birbirinden nefis mezeleri tatmaya başladık. 

Aşağıda göreceğiniz birbirinden lezzetli ve iştah açıcı meze ve salatalar mekanda bulabileceğiniz lezzetlerden bir kısmı. Adabeyi'nde mevsime göre ve günlük olarak hazırlanmış çok fazla sayıda meze çeşidi var, gittiğinizde eminim seçmekte zorlanacaksınız.



Cibes ve Turp Otu
Acılı Ezme

Ege sofrası otsuz olmaz, kararında haşlanmış ota, mis gibi zeytinyağını da gezdirince lezzete doyum olmaz.



Bombay Fasulyesi (güveçte pişmiş)
Daha önce piyazını denemiştim, zeytinyağlısı da gayet lezzetli olmuş, tavsiye ederim.



Ahtapot
Kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerden biri.



Levrek Marine
Nefisti...



Kaya koruğu ve torik lakerda

İşte her yerde bulamayacağınız iki özel lezzet... Kaya koruğunu daha önce de balık restoranlarında tatmıştım, buradaki de çok başarılı. Ve lakerda da her yerde iyi yapılamayan bir lezzet. Buradaki tam da olması gerektiği gibiydi.



Torik Lakerda



Enginar Fırın (baharatlanıp fırınlanmış ve kese yoğurdu üzerine yerleştirilmiş)
Köz Patlıcan
Yoğurtlu Köz Patlıcan
Atom
Kabak Şayan

Kabak şayan mekanın öne çıkan lezzetlerinden biri. Hafif kavrulmuş kabağın üzerine yoğurt en üstüne ise kavrulmuş ceviz, tereyağ ve kırmızı biber eklenmiş. Oldukça lezzetli bir meze...



Kaya koruğu
Hamsi sarma
Kuru börülce piyazı



Pancar Turşusu
Köz Kırmızı Biber
Şakşuka
ve bu güzel lezzetleri hazırlayan Şef Ahmet Ergül.

Ahmet Şef'in hazırladığı mezeler hem lezzet hem de çeşitlilik bakımından çok başarılıydı.



Şevketi Bostan
Bu güzel mezelerden sonra ara sıcak olarak şevketi bostan ikram edildi. Bu da bir Ege klasiği ve inanılmaz lezzetli...






Uskumru Dolması

Ana yemeğimiz çok özel bir lezzet olan uskumru dolmasıydı. Şefin spesyali olan bu yemeği mutlaka Adabeyi'nde tatmanızı öneririm. Şefin belirttiğine göre içerisinde 20'den fazla malzeme olan bu yemeği hazırlamak bir hayli zahmetli... Ayrıca pişerken dağılmaması için hem balığın çok taze olması hem de el becerisi ve ustalık gerekli.

Bu kadar çok şeyi tattık ama hala aklım tadamadıklarımızda kaldı :) Adabeyi'nin odun ızgarasında pişen levrek ızgarasının, güveçte levreğinin, ada mantısının ve istakozlu makarnasının methini çok duydum ve bir dahaki gidişimde denemek üzere not aldım..

Tabi bu kadar çok şey tadınca tatlıya da yerimiz kalmadı. Tatlıları denemek de bir dahaki gidişime artık. Tatlılardan da baklava ve çıtır kabak tatlısının ön plana çıkan lezzetler olduğunu öğrendim.

Adabeyi, İzmirlilerin en taze ve lezzetli deniz ürünlerini Konak Pier'in rıhtımı üzerine kurulmuş harika deniz manzarası eşliğinde yiyebileceği nezih ve huzurlu bir mekan. Lezzetlerin yanı sıra konumu ve ambiyansı ile de akşam yemekleri ve özel günler için çok uygun bir yer. Özel günleriniz için hele ki yaz mevsimiyse  rezervasyon yaptırmanızı öneririm..

Deniz ürünlerini çok seven biri olarak bu mekanı keşfetmekten çok keyif aldım. Bu güzel mekanı tanımamı sağladıkları için Ran Group ailesine, Sosyal Medya Yöneticisi Umut Candan'a, Grup Danışmanı Bahar Güngör Torcu'ya,  Adabeyi  İşletme Müdürü İnci Karakaş'a, Şef Ahmet Ergül'e ve tüm çalışanlara çok teşekkür ederim.

İletişim Bilgileri.
http://www.adabeyi.com.tr 
Konak Pier, Atatürk Cd. No:19 Konak
Tel:2324820470

Yorumlar

  1. Etkinlikte bütün mekanlar birbirinden özgün ve güzeldi ama benim damak tadıma en uygunu mezeleri, balık ve Ege otları ile Adabeyi oldu.Her şey çok taze,lezzetli ve özeldi.Ran Group ailesine bir kez daha teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Yine güzel bir tanıtım yazısı olmuş, kalemine sağlık. Gerçekten sevilen arkadaşlarla özel ve güzel bir gündü..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Fotoğraflar da çok güzel...Artık gidip bu güzelliklerin tadına bakmak kalıyor. Mutlu yıllar...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak