Dükkan Steakhouse - İzmir


Konak Pier'de Ran Group tarafından düzenlenen çok keyifli bir blog etkinliğinden söz etmiştim sizlere. Bu tadım etkinliğindeki ilk durağımız  %100 Restoran Cafe&More'du. Buradaki tadım detaylarını ve mekanla ilgili izlenimlerimi bir önceki yazımda anlatmışım. Bu yazımda ise tadım etkinliğimizin ikinci durağı olan Dükkan Steakhouse'dan bahsedeceğim.

Dükkan Steakhouse hem çok lezzetli etler yiyebileceğiniz hem de evinizde pişirmek için et çeşitlerini bulabileceğiniz bir mekan. 


Dükkan Steakhouse'da bizi İşletme Müdürü Timur Mavibulut karşıladı. Timur Bey, Dükkan Steakhouse'un İzmir'de kaliteli ve lezzetli et yenebilecek yerlerin başında olduğunu vurgularken mekanı tanıtan bazı bilgileri de paylaştı. 


İşletmede kullandıkları etleri, 24 ila 90 gün arasında özel vakumlama sistemiyle (dry aging) dinlendirdiklerini anlattı. Özel olarak yetiştirilen hayvanlardan elde edilen etler bu sistemle pişmeye en uygun hale getiriliyor. Bir de uygun pişirme tekniği uygulanınca o etlerin tadına doyum olmuyor. Etler pişirilirken baharat kullanılmıyor, marinasyon yapılmıyor. Ama dinlendirme işlemi sonrası hazırlandığı için etler hem yumuşak hem de lezzetliydi. Hakikaten bu lezzette et yapan yer İzmir'de çok az.

Et seçiminde kararsız iseniz yumuşak mı sert mi yağlı mı yağsız mı nasıl et sevdiğinizi anlayarak size uygun et seçimini yapmanıza da yardımcı oluyorlar.

Dükkan'a gittiğinizde etlerin dinlendirildiği dolabı ve kasap bölümünü de incelemenizi öneririm. Dükkan'da bulabileceğiniz et çeşitlerinden bazıları şöyle: Dry Aged Steak (Dana Pirzola, T bone steak, NY Steak), Şarküteri (taze sosis, dana bacon, baton sucuk), Süt Dana (bonfile, hamburger, köfte vs), Kuzu (but, kol, pirzola). Buradan yapacağınız seçimlerle bu harika lezzetleri evinize de taşıyabilirsiniz. Tabi burada uygun et seçimi, eti dövme işlemine tabi tutmama, uygun tava (tercihen döküm) ve uygun ısı gibi detaylara da dikkat etmek gerek. Bunları göz önünde bulundurursanız Dükkan'dan alacağınız etlerle evinizde barbekü tadında bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.


Bu bilgilerden sonra sıra Timur Beyin bizlere özel hazırladığı lezzetleri tatmaya geldi. 






Dükkan'ın Füme Bacon'u ile başlayan tadımlıklar, özel olarak üretilen Dükkan Sucuk ve Dükkan Sosis ile devam etti. Ardından Dry Aged File ve Köz Patates tadıldı. Bunlarla ilgili yorumumu sorarsanız, daha önce yediğiniz sosis ve sucukları unutun diyeceğim :) Burada tattıktan sonra marketteki hazır ürünleri alıp yemek zor.. Sizlere de mutlaka bu özel lezzetleri tatmanızı öneririm. Bu ürünler eski usullerde ve fabrikasyondan uzak olarak hazırlanıyormuş. 



Son olarak ise Dükkan Steakhouse'un en farklı lezzetlerinden biri olan Et Spagetti vardı sırada. Herhangi bir sos ya da baharat olmaksızın sadece deniz tuzu ile tatlandırılan et harikaydı. 

Konak Pier içerisinde yer alan Dükkan Steakhouse ahşap ağırlıklı dekorasyonu ve sunum objeleri ile de dikkati çekiyor. Sunduğu lezzetlerle İzmir'de kaliteli ve lezzetli et yemek isteyenlere ve iyi bir damak tadı olanlara hitap eden mekan özel gün ve kutlamalarınız için de iyi bir seçim olacaktır.

Bu güzel mekanı tanımamı sağladıkları için Ran Group ailesine, Sosyal Medya Yöneticisi Umut Candan'a, Grup Danışmanı Bahar Güngör Torcu'ya, Dükkan Steakhouse İşletme Müdürü Timur Mavibulut'a ve tüm çalışanlara çok teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Bu lezzette yapan yer varsa da ben hiç gitmedim. Hayatımda yediğim en lezzetli ve yumuşak etlerdi bunlar Müberracım.. Kalemine sağlık ablam :)

    YanıtlaSil
  2. Lezzetli Somunlara katılıyorum. Şu ana kadar yediğim en lezzetli etler burada...Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ben de aynı fikirdeyim, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Elbette ucuz değil, sunulan lezzet ve gösterilen özen dikkate alındığında normal. İyi bir et yemek istiyorsanız :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak