Kaybolan Lezzetler Festivali 1 (7 Haziran)



Üzerinden bir hayli zaman geçmiş olsa da Bumerang ekibi ile katıldığım çok keyifli bir etkinlikten söz etmek istiyorum sizlere. Bu etkinlik 6-8 Haziran tarihlerinde Alaçatı'da ilk kez gerçekleşen Kaybolan Lezzetler Festivali.

Bumerang ekibi ile birlikte bu festival kapsamında çok keyifli bir hafta sonu geçirdik. Bu hafta sonunda neler vardı derseniz neler yoktu ki... Gastronomi sohbetleri, yemek yarışmaları, tadımlar, ünlü konuklar...


Festivalin amacı adından da anlaşılacağı gibi eskiden mutfak kültürümüzde yeri olan ancak daha sonra unutulmuş lezzetleri gün ışığına çıkarmak ve bu lezzetlerin dünyaya tanıtılmasını sağlamak.

Festival boyunca Aalaçatı sokaklarında kaybolan lezzetler pişirildi, katılımcılar tarafından tadıldı. Şeflerin katılımıyla çeşitli worshoplar düzenlendi. Alaçatı'daki restoranlar menülerinde bu kaybolan lezzetlere yer verdi. Mutfak kültürümüzü sahiplenen bu festivalin çok önemli bir girişim olduğunu düşünüyorum.

Kaybolan Lezzetler için tarif toplanmasına Gökçen Adar önderliğinde başlanmış. Öncelikle İzmir'e, ilçelerine ve Sakız Adası'na lezzet yolculukları yapılmış.  Buralarda unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş tarifler toplanmış, yapılmış ve tadılmış. Festival komitesinde Celal Uysal, Yaprak-Cengiz Uziş, Levent Alpat gibi gastronomiye gönül veren isimler yer alıyor.

Ayrıca festivalde "Kaybolan Lezzetler" tariflerinin yapıldığı bir yarışma da gerçekleşti.

IMG_0196


Nedim Atilla Mehmet Yaşin ve Gökçen Adar ile Ege yemekleri üzerine söyleşi.

IMG_0212
Mehmet Yaşin ile
IMG_0234
Arda Türkmen

IMG_0215
Beğendik Abi'nin İşletmecisi Handan Kaygusuzer ile

IMG_0219 

IMG_0218
Kaybolmaya yüz tutmuş bir lezzet subye

IMG_0224
Kaybolan lezzetlerin peşine düşmekten mutlu Ege :)
IMG_0232

IMG_0233

Şefin hazırladığı bu lezzeti yoğun ilgi dolayısıyla benim tatma imkanım olmadı ama hem deniz ürünleri hem tavuk hem de kırmızı etin bir arada kullanılmasıyla ilginç bir tat olduğunu düşünüyorum.

cats
Alaçatı sokaklarında yer alan el emeği ve rengarenk güzellikler...

IMG_0238

Şu masanın zarafetine, güzelliğine bakar mısınız? Bu güzel masada blogger arkadaşlarımız ve Bumerang ekibi ile Beğendik Abi'nin konuğuyduk. Urla ve Forum Bornova'daki yerlerini zaten çok sevdiğim bir mekan. Alaçatı'ya da şube açmış olmalarından çok mutlu oldum. Buradaki yerlerine ilk kez geldim her şey yine enfesti.

cats begendik abi
Beğendik Abi'nin tezgahındaki birbirinden güzel lezzetler.

IMG_0240

Yukarıdaki güzellikler Beğendik Abi'nin tezgahından benim seçtiklerim. Neler yoktu ki kabak çiçeği dolması, şevketi bostan, garnitürlü enginar, menengiç otu, yoğurtlı patlıcan....
IMG_0242

Ana yemek köz patlıcan üzerinde kuzu tandır mutlaka denemelisiniz.

IMG_0243
Handan Kaygusuzer'in elinden çıkma harika Beğendik Abi lezzetlerini tadan Bumerang ekibinin mutluluk tablosu

Bu arada Beğendik Abi ile ilgili diğer yazılarıma bakmak isterseniz. Forum Bornova Beğendik Abi için tık tık. Urla Beğendik Abi için tık tık

IMG_0246
Alaçatı Port
Beğendik Abi'deki harika yemekten sonraki durağımız Alaçatı Port'taki Tektekçi'ydi.


cats tektekci


Alaçatı Port Tektekçi’de Bahar Akıncı ile kokteyl workshopu gerçekleşti. Bumerang bloggerlarına özel olarak gerçekleştirilen etkinlikte Osmanlı Şerbetleri, Damla Sakızı ve kahve likörü ile üretilmiş kokteyller üzerine yoğunlaşıldı ve likör kültürü hakkında sunum gerçekleşti. Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz damla sakızlı şerbet benim favorim oldu. Damla sakızı reçeli bir miktar süt ile seyreltilmişti, üzerindeki frambuaz sosu ile çok uyumlu bir içecek olmuştu.

Böylece Alaçatı Kaybolan lezzetler etkinliğinin ilk günü Bumerang ekibi ile dolu dolu geçti, bir sonraki yazımda etkinliğin ertesi gününü anlatacağım sizlere.

Yorumlar

  1. Ne kadar güzel ve dolu dolu bir gün geçirmişsiniz, seneye kaçırmamak lazım:)

    YanıtlaSil
  2. taş atacaksız bana, anca ben hiç Alaçatıyı sevmedim, kalabalık, iç içe... Yazıya göre teşekkrler, resimlerde güzel ))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak