Luminy Life ile Pilates Deneyimim


8. İzmir Yemek Blogu Yazarları etkinliğindeki çekilişte bana Luminy Life'tan zumba ve pilates eğitimi çıktı. Tam spora başlamayı düşündüğüm bir dönemde bu hediye beni çok mutlu etti. Daha önce pilates de zumba da yapmamıştım. Bu yüzden derslere heyecanla gittim.


Hocamız Luminy'nin kurucusu Canan Korkmaz'dı. Canan Hanım çok güleryüzlü, sıcakkanlı ve enerjisi yüksek biri. Kendisini tanımış olmaktan çok mutluyum.



Derslerimiz önce zumba ile başlıyordu. Daha önce uzun süre spor salonlarında sıkıcı kardiyo çalışmaları yapmış biri olarak spor öncesi ısınmanın bu kadar eğlenceli hale gelmiş olmasından çok memnun kaldım. Zumba ile yeterince ısındıktan sonra ise pilates dersi başlıyor. Pilateste bacak, karın, kalça, kol, omuz gibi pek çok bölgeyi çalıştıracak egzersizler yaptık.


Pilates sonrasında ise yüz yogası ile yüz kaslarımızı çalıştırmayı böylece zamana karşı direnmeyi öğrendik. Son olarak da hocamız esneme hareketleri yaptırdı ve o kadar yoğun çalışmış olmamıza ve ben bir süredir spor yapmamış olmama rağmen ertesi gün kas ağrısı hissetmedim.


Haftada bir gün de pilates sonrası meditasyon çalışması yaptık, meditasyonu da ilk kez denedim. Canan Hanımla meditasyonu çok rahatlatıcı ve keyifli buldum.



Luminy Life'a haftada üç kez olmak üzere iki hafta devam ettim ve bu süre içerisinde diyet yapmamış olmama rağmen kol, göğüs, bel, basen ve bacakta toplam 62 cm incelme oldu. Bundan da bence daha önemlisi çok keyifli vakit geçirdim ve oradan mutlu ayrıldım.

Ders esnasında çok güzel insanlarla tanıştım ve Luminy zaman zaman kahvaltı, gezi, doğa yürüyüşü gibi organizasyonlarla üyelerinin bir araya gelmesini ve kaynaşmasını da sağlıyor. Bu da bence çok hoş bir yaklaşım.

Luminy Life İzmir Güzelbahçe'de çok sakin ve huzurlu bir ortamda spor yapma imkanı sunuyor. Pilates dışında yoga, meditasyon, yaşam koçluğu gibi çeşitli alanlarda eğitim alabilir ya da evinizde spor yapmak için size özel bir program hazırlanmasını isteyebilirsiniz. Eğitimlere grup halinde katılabileceğiniz gibi bireysel antrenman yapma şansınız da var.

Bu güzel deneyim için Luminy Life'a, hocam Canan Korkmaz'a çok teşekkür ederim.


Luminy Life iletişim bilgileri

  • Kahramandere Mah. Ata Cad. Doğuş Sitesi No:1 Güzelbahçe/İzmir. (Güzelbahçe otoban çıkışından sonra, kavşaktan Kahramandere mah. tabelasını takip edin, yukarıya doğru ilerleyin.)
  • Luminy İletişim Hattı: 0537 684 94 99
  • Instagram: Luminylife
  • Facebook: https://www.facebook.com/luminylife

Yorumlar

  1. Bende spor yapmayı çok sevmiyorum ama öyle eğlenceli anlatmışsınki yapasım geldi bir an! Yüzündeki mutluluktanda belli zaten, keşke bu kadar uzak olmasaydı, bende gitmeyi isterdim!!!
    Harika bir yazı olmuş canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Evet canım, süpper olmuş. Harika!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak