Çıtır Tavuk Kanat



Çıtır Tavuk Kanat 

Tavuk kanadı, hepinizin çocukluk yıllarından itibaren hafızalarınıza kazınmış bir fenomen olmayı başarmıştır. Ancak en büyük reformu son birkaç yıl içinde gerçekleştirmiş ve tüm mutfakların ve restoranların menülerinde liste başı olarak yerini almıştır. İşte şimdi bu fenomenin en çok talep edilen şekli olan çıtır tavuk kanadının nasıl yapıldığını öğreneceksiniz. Bir kez denediğinizde bir daha hiç aklınızdan çıkaramayacağınız, sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz tavuk yemekleri arasında en sevilenlerden pratik ve özel bir tarif.

MALZEMELER

1 Kilo tavuk kanat

1 Adet yumurta

2 Yemek kaşığı su

1 Çay kaşığı toz kırmızı biber

1 Çay kaşığının ucu kadar kara biber

1 Çay kaşığı tuz

1 Çay kaşığı kekik

1 Çay kaşığı Knorr Tavuk Çeşnisi "Mangal Lezzeti"

1 Çay Kaşığı Knorr Çıtır Pane Harcı

1 Çay bardağı un

2 Çay bardağı mısır unu

1/2 Litre ayçiçek yağı


HAZIRLANIŞI

1. Yumurtayı bir kase içine kırın ve 2 yemek kaşığı su ile çırparak sulandırın. Bu karışım, kanatlarımızın çıtır harcı tutması için bir ön ıslatma işlemi olacağından bu tarifin oldukça önemli bir yapı taşıdır.

2. Yarım çay kaşığı toz kırmızı biberi, çay kaşığının ucu kadar kara biberi, yarım çay kaşığı kekiği ve 1 çay kaşığı Knorr tavuk çeşnisini de yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice çırpın

3. Geniş bir kaba, un ve mısır ununu; yarısını yumurtalı karışıma koyduğumuz toz kırmızı biberin ve kekiğin kalanını ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. 1 çay kaşığı Knorr çıtır pane harcını da ekleyip karıştırın.
Bu karışım, kanatları çıtır çıtır bir katmanla saracak ve son derece güzel bir lezzetle buluşturacak

4. Tavuk kanatlarını önce yumurtalı harca, daha sonra da geniş kapta hazırlamış olduğunuz unlu karışıma batırıp tamamen buladıktan sonra, kızgın yağda sürekli çevirerek kızartın.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, tavukları tam orta ayarda bir ateşte kızartmanız gerektiğidir. Çok kısık ateşte kanatlar çok fazla yağ çekecek; çok yüksek ateşte ise tam olarak pişmeden yanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklardır.

5. Kanatlar, pembeye çalan altın sarısı bir renk aldığında kanatları yağdan alıp boş servis tabağına zevkinize göre görsel bir dizaynla sıralayın.
Çıtır tavuk kanatlarınız tam ağzınıza layık bir şekilde servise hazır.

Afiyet olsun...

En yeni ve en leziz yemek çeşitlerinin, birbirinden güzel tariflerin ve son derece faydalı bilgilerin sizler için derlendiğiwww.herkessofraya.com mutfaktaki en iyi yardımcınız olmaya devam ediyor.


Yorumlar

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak