Çoban Kuzu Çevirme/ Yeni adıyla Maşa Kuzu Çevirme&Ocakbaşı



İzmir'de deniz ürünleri ve mezeler konusunda iddialı pek çok restoran olmasına rağmen et konusunda durum biraz farklı. İzmirliler olarak genelde iyi bir et yemek istediğimizde gidecek yer bulmakta zorlanıyoruz. son dönemde bu işi ciddiye alan mekanların açılması sevindirici. Et konusunda iddialı mekanlardan bir tanesi de Pasaport'ta yer alan Çoban Kuzu Çevirme. Geçtiğimiz günlerde davetleri üzerine bu mekanı ziyaret ettim ve hem etlerini hem de tatlılarını çok beğendim. Pasaport'ta denize bakarak lezzetli bir etin keyfini çıkarabileceğiniz bu mekanı not edin derim.




Çoban Kuzu Çevirme'de Balıkesir'den gelen kuzuların sadece kaya tuzu eklenerek yaklaşık beş saat pişiriliyormuş, sonuç tabi ki yumuşacık ve lezzetli bir et. 




Etin yanında lezzetli bir kaşık salatası ve yumuşacık minik ekmekler de iyi gidiyor. 



Bir de çok lezzetli bir iç pilav...İsteyen için meze çeşitleri de mevcut. Kuzu eti sevmeyenler için köfte, tavuk gibi seçenekler de var ama burası kuzu eti yemeyene bile yedirtecek cinsten...


Fıstık Sarması



Fıstık sarması inanılmaz güzel bir lezzet. Benim gibi çok fazla tatlı sevmeyen birinin bile gönlünü fethetti.

Nasıl bir tatlı derseniz...

Antep katmerinin çıtırlığını ve fıstığını hayal edin bir de künefenin peynirini... Sonra bunları birleştirin. Şerbetindeki şeker miktarı çok hafif ve dengeli, çıtır çıtır bir tatlı.




Youtube kanalımda da yer alan videodan tadım detaylarını izleyebilirsiniz.

Nazik davetleri için Çoban Kuzu Çevirme'ye Kerim ve Ekin Özer Beyefendilere çok teşekkür ederim. kesinlikle tekrar gideceğim yerler arasına girdi.

Yorumlar

  1. Etin en güzel yeri kaburga kısmı;işte bu nefis görünüyor..Ekmek ve tatlı da harika görünüyor..
    İnşallah uzun soluklu bir mekan olur.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak