İpek Hanımın Çiftliği - Nazilli



İpek Hanımın çiftliğini basından mutlaka duymuşsunuzdur. Kurucusu Pınar Kaftancıoğlu İstanbul'daki hayattan bunalıp Ege'ye kaçmış birisi. Çiftliğinde önce kendisi için üretmeye başlamış, daha sonra bu ürünlerin daha çok insana ulaşmasını isteyerek İpek Hanım Çiftliği markası ile satışa da geçmiş. Biz de bir grup blogger arkadaşımızla geçtiğimiz bahar ayında İpek Hanımın daveti üzerine burayı ziyarete gitmiştik. Ben ancak fırsat bulup sizlerle bu yazımda fotoğrafları ve çiftlikten detayları paylaşabiliyorum.






İpek Hanımın çiftliği Aydın'ın güzel ilçesi Nazilli'de Ocaklı köyünde geniş bir alan üzerine kurulu. Biz güne buradaki doğal ürünlerle hazırlanan güzel bir kahvaltı ile başladık. Kahvaltıda neler yoktu ki? Taratorlu mantardan keşkeğe, sarmadan gözlemeye... Ekşi maya köy ekmeği, lezzetli kahvaltılıkları saymaya gerek yok. Mis gibi tarhana çorbası.. Bu doğal ve ev yapımı ürünlerle hazırlanan kahvaltıya doyum olmuyor tabi.

Ardından çiftliği gezmeye başladık. Ürünlerin paketleme yapılıp kargoya hazır hale getirildiği kısmı gördük, son derece düzenliydi. Ardından mandıra kısmına geçtik. Sonra pastane kısmını, ardından sabunhaneyi gördük. 







Bu gezinin ardından Yaylapınar köyüne çıktık, çıktık diyorum çünkü yüksek bir noktada. Burada çiftliğe ait üç odalı bir ev bulunuyor. Konaklama imkanı da mevcut. Tabi yer bulabilirseniz. Yaz sıcaklarında o serin köy evinde temiz havada uyuyup uyanmak eminim çok keyifli olurdu. 




Yayla evinde kahvemizi içtikten sonra ineklerin büyükbaş hayvanların yetiştirildiği kısma gittik.

Fotoğraf ve videoda gördüğünüz ürünleri satın almanız mümkün.  ipekhanim@ipekhanim.com adresine mail atarak mail listesine abone olabilir, buradan aldığınız listeye göre istediklerinizin siparişlerini verebilirsiniz.

Tüm günü temiz havada dolaşarak ve doğal ürünler tadarak geçirdikten sonra çiftlikten kendi mutfağımız için de alışveriş yaparak evlerimize döndük. Bu keyifli gün için bizi davet eden İpek Hanıma ve organizasyonu gerçekleştiren Lezzet Dansı blogu yazarı Sibel Duran arkadaşımıza teşekkür ederim.

Güne dair kısa bir video ise youtube kanalımda.




Yorumlar

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak