Kuzina Foça



Yaklaşık bir buçuk yıl önce Eski Foça’da hizmet vermeye başlayan Kuzina Foça, Ege ve Akdeniz mutfağının güzelliklerini sunuyor. Sahipleri İstanbul’un karmaşasından Ege’ye gelmiş iki tatlı kadın: Gamze Çiçek ve Deniz Barın. Bu küçük ama sevimli mekana kadın eli değdiği her halinden belli.


Kuzina Foça haftanın her günü açık. Servisleri sabah 8.00 de kahvaltı ile başlıyor. Öğlen 12.30-14.00 arası öğle yemeğinde açık büfe zeytinyağlı çeşitleri bulmak mümkün. Ayrıca öğlen sulu yemek çeşitlerinden oluşan ve her gün değişen bir menüleri de var. Akşam ise açık büfe meyhane konseptinde kışın 22.00 yazın ise 24.00’e kadar hizmet veriyor.


Tarhana Çorbası

Zeytinyağlı büfeleri mevsime göre değişiyor. Bunun dışında sabit olarak menülerinde yer alanlar da zengin bir çeşitlilikte: Kendi yaptıkları mantı, hamburger , makarna ve pizza çeşitlerinin yanı sıra, yaprak ciğer ve çökertme de mevcut. Benim tattıklarıma gelince pazı borani, bezelye fava, deniz fasulyeli ahtapot, istifno otlu kabak, ada böreği, yoğurtlu barbun... Hepsi birbirinden nefis ve yaratıcı lezzetlerdi. Tatlı olarak ise tiramisu, sakızlı muhallebi veya ev yapımı vişne reçelli süzme yoğurt çok hafif seçenekler. Eski Foça’ya yolunuz düştüğünde ev sıcaklığını hissedeceğiniz Kuzina Foça’ya mutlaka uğrayın.

İstifno Otlu Kabak

Bezelye Fava

Pazı Borani


Deniz Fasulyeli Ahtapot


Ada Böreği

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Yaprak Ciğer

Yoğurtlu Barbun


Vişne reçelli süzme yoğurt

Kayısı soslu sakızlı muhallebi



Tiramisu



Reyhan şerbeti & Türk kahvesi

Ev yapımı limonata

Yorumlar

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak