%100 Rest. Cafe & More Menü Tadımı


Geçtiğimiz günlerde %100 Cafe'nin yenilenen menüsünü deneyimlemek üzere Mavibahçe şubesinde blogger arkadaşlarımla bir araya geldik. %100 Cafe ,zaten çok sevdiğim mekanlardan bir tanesi. Hem cafe gibi keyifli hem de restoran gibi lezzetli ve şık. Fransız, İtalyan gibi dünya mutfaklarının Türk damak tadına uyarlanmış hallerini bulabiliyorsunuz. Menüde her zevke hitap edecek bir çeşitlilik söz konusu. Burada size tanıtacağım lezzetleri Mavibahçe'nin yanı sıra Konak Pier ve Alsancak'taki şubelerinde de tadabilirsiniz.

Mozarella Caprese

Mozarella Caprese, İtalyan mutfağının baştacı mozarella peyniri ve domatesle hazırlanıyor, üstüne tabii ki fesleğenli zeytinyağ, roka, bir de kavrulmuş fıstık ilavesi ile kolay ama lezzetli bir salata...

Çeşit çeşit pizettalar

Menüde en sevdiğim lezzetlerden biri de bu pizettalar oldu. Lahmacun gibi ince ve çıtır hamurun üzerinde zengin malzemeler ile nefis bir tat. Biz Balzamik Tavuklu Pizetta, Ispanaklı Pizetta ve Tex Mex Pizetta denedik. Favorim ıspanaklı olandı. Parmesan ve sarımsakla lezzet iyice yükselmişti.


Trüflü Patates

Trüflü Patates, şefin hazırladığı çok özel lezzetlerden bir tanesi. İki saat ısınmış fırında pişen patates bir yerinden kesilerek içi boşaltılıyormuş. Daha sonra trüf yağı, krema ve tereyağ eklenen patates püresi tekrar kabuğun içine doldurularak dört peynirli bir sos üzerinde servis edildi.

Bıldırcınlı Risotto
Bıldırcınlı Risotto, çok özel ve farklı bir lezzet, risotto da favorim deniz ürünlü olsa da bunu da sevdim.

Bol Tahıllı Salata
Bol Tahıllı Salata, hem renkli hem de bol çeşitli. Üstelik de vicdan sızlatmaz :) Adından da anlayacağınız gibi içinde bol bol tahıl var: Buğday, beluga mercimeği, maş fasulyesi, kinoa, ceviz, nar, yeşillik ve elbette sos.

Babagannuş Kebap


Babagannuş Kebap, patlıcanla hazırlanan babagannuşun üzerinde kuzu şiş ve kebap eklenmesi ile oluşan bir lezzet...

%100 Şarap Soslu Steak
%100 Şarap Soslu Steak, dana ön kol yumurtası denen  özel bir bölgeden alınan et ile hazırlanıyormuş. Döner inceliğinde çok lezzetli bir etti, ince olduğu için çok bekletmeden ve kurutmadan yemek gerek. Et sosu ile oldukça lezzetliydi.


Köy Usulü İncik

Köy Usulü İncik, lokum gibi pişmişti, keşkek ve nohutla yapılan sunumu da gayet hoştu.

Yanardağ
Tatlılara gelince... Gecede iki çeşit tatlı denedik. Yanardağ sunum olarak şahaneydi sıcak karamel sosun çikolata topunun üzerine dökülmesi tam bir görsel şovdu.

Pamuk Şekerim

Pamuk Şekerim gerçekten de çok şeker görünmüyor mu? Altta kızarmış muz ve çikolata sosu, onun üzerinde pembiş pamuk şeker. Bu tatlı da yine şovluydu. Yanındaki sıcak frambuaz sos dökülünce pamuk şeker eridi gitti gözümüzün önünde.

Başlangıçtan tatlıya kadar her şey çok lezzetliydi. Lezzet kadar sunumları da başarılıydı. Yeni menüden tattıklarımızı başarılı buldum. En kısa zamanda tekrar gidip menüdeki diğer lezzetleri de deneyimlemek istiyorum. Nazik davetleri için %100 Rest. Cafe & More'a çok teşekkürler.

%100 Cafe. Rest&More sosyal medya hesapları:
Instagram: yuzdeyuzcafe
Facebook: yuzdeyuzcafe

Yorumlar

  1. Merhaba, turp otu salata yapımı tarifi ararken bloguna denk geldim. Hem anlatım hem de görsellerine bayıldım. Tabiki daha sonra uzun uzunuzun dolaşacağım blogunu. Şimdi salatayı hazırlamalıyım.
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, her zaman beklerim. Yorumunuz için çok teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak