Çeşme'yi Gezelim II

ılıca 01

İzmir'den Çeşme'ye doğru giderken otobanı değil de eski yolu tercih ettiyseniz belki biraz daha uzun ve trafik yoğunluğu olan bir yolculuk olacak ama sahil yolundan gittiğiniz için güzel bir manzara yol boyunca size eşlik edecek ve yol üstü lezzet duraklarında deniz kenarında kahvaltı yapmanın keyfini yaşayacaksınız. Bu ayki yazımızda Çeşme’nin bir diğer güzel beldesi olan Ilıca’dan bahsedeceğiz.

İsmini termal su kaynaklarının bolluğundan alan Ilıca, Çeşme’nin en güzel beldelerinden biridir. 2 km uzunluğundaki plajı ve incecik kumuyla deniz severlerin tercih ettiği bu güzel beldede Çeşme’nin en büyük otellerini bulabilirsiniz. Ayrıca meşhur Çeşme kumrusunu yiyebileceğiniz en güzel mekânlar da yine Ilıca bölgesindedir. Çeşme’ye özel buzda bademi Ilıca sokaklarında tadabilirsiniz. Midye ve sakızlı dondurmayı saymıyoruz bile. Şimdi Ilıca, Paşalimanı ve Ildırı’dan oluşan bu bölgeyi kısaca tanıyalım.

ılıca 02

1- Muhteşem Güzellikteki Denizi: Bu bölgenin birbirinden güzel sahilleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları:

Ilıca Plajı: Ilıca’nın sahili boyunca uzanan plajı tatilcilerin ve günübirlik deniz keyfi yapmak isteyenlerin sıklıkla geldikleri keyifli bir plajdır. Altın sarısı kumu ve kolay kolay derinleşmeyen deniziyle deniz severlerin ilgi odağındadır. Özellikle çocuklu ailelerin keyifli vakit geçirebileceği deniz suyu sıcaklığına ve sığ sulara sahiptir. Bu durumunu bilen yatırımcılar da otellerinin büyük bölümünü Ilıca bölgesine yapmışlardır.

Boyalık Koyu: Çeşme’nin güzel sahillerinden biri de Boyalık koyudur. Genelde yazlıkların ve otellerin bulunduğu bu bölgede çok güzel plajlar yer almaktadır. Ayrıca bu bölgede yapılan kite sörf yarışlarını izlemek de ayrı bir heyecan yaşatıyor.

Şifne: Termal sularıyla ünlü bu bölgede sıcak su ile denizin serinliğini bir arada yaşayabilirsiniz. Uygun fiyatlı termal otellerin de olduğu bölgede, sağlık sorunlarınıza çözüm olacak termal havuzlardan faydalanabilirsiniz.

Ildırı: Çeşmenin en eski yerleşim yeri Ildırı’da birbirinden güzel sahiller bulunmaktadır. Yazlık sitelerin bol olduğu bölgede denize girilebilecek özel yerleri bulabilirsiniz. Çeşme merkeze uzak olması buraya olan ilgiyi azaltmamış, yazlıkçıların sıklıkla tercih ettiği bir bölge halini almıştır.

ılıca 03

Paşalimanı: Yazlık sitelerin çokça olduğu manzarası güzel bir burunda yer alan Paşalimanı’nda denize girilebilecek güzel plajlar bulunmaktadır. Buranın özelliği denize doğru uzanmış burnun dalga kıran özelliği de göstermesidir.

ılıca 04

2- Spor Alanları: Bu bölgede özellikle Boyalık mevkiinde kite sörf yapanları görebilirsiniz. Bununla beraber otellerin spor merkezlerinden de faydalanılabilmektedir. Ayrıca çevre adalar dalış için müsait olduğundan dalış sporu sıklıkla yapılır. Termal spa imkânları ve masaj hizmetlerinin çokluğu bu bölgeyi özel kılmaktadır.

3- Lezzetleri: Çeşme’nin her yeri ayrı bir güzelliği içinde barındırıyor. Bizlere kalan ise bu güzellikleri yerinde görüp tadına varmak. Çeşme’nin bu bölgesinde bulabileceğiniz lezzetler ve birbirinden güzel mekânlardan bahsetmek gerekirse bunlardan ilki Kumrucu Şevki’dir.

Kumrucu Şevki: Kumru, İzmir’e has nohut mayalı özel ekmeğiyle kömür ateşinde yapılan bir sandviç gibi gözükse de lezzeti ve görünümüyle İzmirlilerin ve tadanların vazgeçemediği bir yiyecek halini almıştır. İçerisine konulan bol malzemesiyle dikkati çeken bu yiyeceğin tüm malzemeleri kömür ateşinde özenle pişirilir ve ekmeğin arasına yerleştirilir. Yanında biber turşusuyla ikram edilen kumrunun en ünlü çeşidi “yengen”dir. Kumru denince akla Çeşme, Çeşme’de ise Ilıca’da bulunan Kumrucu Şevki gelir. Sahildeki şirin mekânında yaptığı kumrularıyla meşhur olmuş bu yerde birbirinden güzel kumru çeşitlerini keyifle yiyebilirsiniz. Kumruya olan bu ilgi Kumrucu Şevki’nin Çeşme’nin ve İzmir’in çeşitli yerlerinde yeni mekânlar açmasına neden olsa da kumruyu Ilıca da yemenizi öneririz.

Ilıca 05

Pasarella: Paşalimanı’nda bulunan Pasarella Restoran, Fransız mutfağının doyumsuz lezzetlerini özel bir ortamda tatmak isteyenler için vazgeçilmez bir adres. Kışın şömineniz başında bu lezzetlerin tadına bakarken yazın da terasında denizin eşsiz manzarasıyla yemeklerinizin tadına varıyorsunuz. Sahiplerinin müşterilerini özel hissettirmek için ellerinden geleni yaptıkları bu şık restoranda güzel bir akşam geçirmenizi öneririz.

Dost Pide: Çeşme’de doğmuş lezzet duraklarından biri de Ilıca’da bulunan Dost Pide’dir. Lezzetiyle İzmirlilerin vazgeçilmez mekânlarından Dost Pide, 1974 yılından beri sevenlerine hizmet veriyor. Ilıca’da yemek için doğru adreslerinizden biri olacak.

4- Eğlencesi: Bu bölgede otellerin eğlence mekânları ön plana çıkarken, Ilıca, Ildırı taraflarında fasıl mekânlarını bulabilirsiniz. Yazın konserlerin bolca olduğu Çeşme’de müzik yarışmaları ve ünlü sanatçıların konserleriyle güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

5- Tarihi: Evliya Çelebi’nin kaynayan sularından bahsettiği Ilıca, tarihiyle de insanı şaşırtır. Çeşme’nin en eski yerleşim yeri Ildırı’yı içerisinde barındıran bu bölgede İzmir’in en eski tarihine kadar uzanabilirsiniz. M.Ö 3000 yıllarına uzanan tarihi ve İyonya şehir devletlerinden biri olan Erythrai (Ildırı) geçmişten günümüze ışık tutuyor. Bu bölgede Ildırı gezisi tarih ve doğa meraklıları için keyifli bir gezi olacaktır.

ılıca06

 6- Konaklama: Otellerin yoğun olduğu bu bölgede İzmir’in en güzel otellerinden bazılarını bulabilirsiniz. Ayrıca yazın gelecekler için devre mülk imkânları ve günübirlik kiralanan yazlıklar da bulunmaktadır.

Altın Yunus Otel: Çeşme’nin en büyük otellerinden biri olan Çeşme Altın Yunus Otel tatilcilerin sıklıkla uğradıkları mekânların başında geliyor. İçerisindeki dört restoran birçok kafe, bar ve eşsiz plajıyla misafirlerini memnun eden otel, Boyalık mevkiinde bulunmaktadır. Özellikle yaz-kış dolu olan bu otelin termal imkânları müşterileri için bir tercih sebebi. Altın Yunus Çeşme’nin belli başlı spa merkezlerinden birisidir.

Ilıca 07

Sheraton Otel: Ilıca’da bulunan Sheraton Otel, özel plajı ve spa merkeziyle müşterilerinin ilgisini çekmektedir. Özellikle masaj ve spa deneyimi konusunda İzmir’in en iyilerinden olan Sheraton içerisinde barındırdığı restoranları ve barlarıyla keyifli zamanlar geçirmenizi sağlıyor.

Ilıca Otel: Çeşme’nin güzel otellerinden biri olan Ilıca Otel özellikle termal imkânlarıyla öne çıkmaktadır. Termal havuzları, spa merkezleri ve masaj çeşitleriyle tatilinizi renklendirecek bir otel konumundadır. Boyalık mevkiinde bulunan bu otel Çeşme’de görülmeye değer yerlerden biridir.


Ilıca 08
Otel 7800: Boyalık mevkiinde bulunan bu otel Çeşme’nin yeni yüzlerinden biri, hizmet anlayışı ve detaylardaki özen burayı tercih sebeplerinden biri oluyor. Bu bölgedeki oteller gibi termal spa keyfini yaşayabileceğiniz otelde zaman zaman kite sörf etkinlikleri de yapılmakta. Plajıyla göz kamaştıran otel tercih edenleri memnun edecektir.

Konumuyla Çeşme’nin en eski yerleşim bölgelerinden olan Ilıca, geçmişten bugüne İzmirlilerin tatil tercihlerinin başında gelmiştir. Son dönemlerde Çeşme’ye artan ilgi burada da kendisini göstermiş birçok yeni otel yapılmaya başlamıştır. Yurt içi ve yurt dışından gelen turist sayısının da artmasıyla Türkiye’nin tatil merkezi olmaya aday Çeşme’ye tüm tatilcileri bekliyoruz.

Yorumlar

  1. Güzel Çeşme'yi çok güzel anlatmışsın, fotoğrafları da çok beğendim,emeğine sağlık ,sevgiler....
    Tülay

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler :) Benden de sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak