Brain Fit Studio İzmir


Sizlere bugün mutfak ve yemekten farklı bir konudan bahsetmek istiyorum. Son dönemde sizlerin de mutlaka dikkatinizi çekmiştir "mental aritmetik" eğitimi veren kurumlar oldukça yaygınlaştı. Sizlerin yaşadığı şehirde de öyle midir bilmiyorum ama İzmir'de her mahalleye birkaç mental aritmetik merkezi düşüyor. Durum böyle olunca konu ister istemez ilginizi çekiyor, mental aritmetik nedir, vaad edildiği kadar etkili bir sisteme mi dayanır, bu kadar merkez arasındaki fark nedir gibi soruları eminim özelikle çocuklarına daha iyi bir eğitim verme çabasında olan ebeveynler soruyorlardır. Ben de geçtiğimiz günlerde Brain Fit tarafından bir tanıtıma davet edildiğimde her ne kadar çocuk sahibi olmasam da gidip bilgilenmek ve sizlerle de paylaşmak istedim. 

Brain Fit, zihin egzersizleri ile çocukların beyin performansını artırmayı hedefleyen bir sisteme dayanıyor. Brain Fit'in geçmişine bakacak olursak 2001 yılında bir grup terapist tarafından kurulmuş ve Uzak Doğu'daki on farklı noktadan sonra da Türkiye'ye gelmiş.

Brain Fit'te uygulanan zihin haritası testi çocuğa özel ve ona uygun zihin egzersizleri programlarından hangisine öncelik verilmesi gerektiğini ölçüyor. Geliştirilmesi gereken alanları tanımlamasının yanı sıra öğrencinin başarıya ulaşabileceği ve maksimum performans göstereceği anahtar noktaları belirliyor.

 “Brain Fit Studio 12 yıldır ailelerin ve çocukların büyük bir keyif, istek ve umutla geldiği, harika gelişmelere tanıklık eden güçlü bir kuruluştur” diyen Brain Fit Studio Türkiye Sorumlusu Cem Özbay, sistemle ilgili şu bilgileri veriyor:

“Brain Fit Studio daha önce dünyada 6 ülkede, binlerce çocuğun hızlı sürede öğrenmesini sağlayarak, başarı duygusuyla tanışmalarına tanıklık etti. Amerika'da, Singapur'da ve Avustralya'da bizim programlarımızı ya da ortak ürünlerimizi kullanan binlerce çocukta, gözle görülür ve test sonuçlarına göre kanıtlanmış gelişmeler kaydedildi. Programlarımız, bilim adamlarının buldukları, genel ve duygusal zekâ ağından sorumlu olan bazı beyin bölgelerinin güçlendirilmesi ile zekânın yapılandırılmasına dayanıyor. Dikkat ve işlem hafızası, dil becerisi, görsel ve vücut algısı, bu kritik, anahtar beyin bölgeleridir. Eğitim programımız sinir bilimcilerin uyguladığı gibi maksimum etkide ve faydada devam eder. Sinir bilimciler daha çok becerilerin geliştirilmesi için çaba gösterirler ama zihin egzersizleri sadece geliştirilmesi ile yetinmez bunu optimum seviyeye getirmek için uğraşır.“

Cem Özbay, programların nasıl bir sistemle çalıştığı konusunda ise şunları söylüyor:
“Brain Fit Studio’da öğrencilerin zihin egzersizleri seviyelerini uluslar arası geçerliliği kanıtlanmış standard testlerle belirliyoruz. Standard testler tüm dünyada aynı ve tutarlı bir şekilde uygulanır, puanlanır ve sağlıklı istatistiksel sonuçlara ulaşılır. Bu sonuçlar sayesinde karşılaştırmalar yapılır. CognitiveMAP™ (Bilişsel Harita Testi) bir öğrencinin yeteneğini uluslar arası veri tabanında, kendi yaşıtlarının alanına düşen skorlarla karşılaştırma yaparak ölçer. Bunun sonucunda zihin egzersizleri programı oluşur ve öğrencinin bu beş alandan hangisini geliştirmeye güçlendirmeye ihtiyacı olduğu ortaya çıkar. Bu programda tıpkı bir fitness programına gitmeden önce ne kadar ağırlık kaldırabildiğinizi ölçmeleri gibi biz de öğrencilerin zihin egzersizi (brain fitness) seviyelerini ya da bilişsel becerilerini; yani bir zihnin ne kadar ağır kaldırabileceğini ölçüyoruz. Bu sayede, öğrenci için en ideal ve tamamen kişiye özel bir program uyguluyoruz. Cognitive Map™ kişiye özel ve öğrencinin zihin egzersizleri (brain fitness) programında hangisine öncelik vermesi gerektiğini ölçen bir süreçtir. Bu süreçte çocuğun, görsel, işitsel, duyusal-motor işlemleri, dikkat ve hafızası ile sosyal ve duygusal becerileri saptanır. Bu beş sistemin güçlü ve zayıf yanlarını anlamak “öğrenme motorumuzu” anlamak ve ne kadar sağlıklı işlediğini görmemiz demektir.” 
Test sonuçları ortaya çıktıktan sonra geliştirilmesi gereken alanlara göre program oluşturulduğunu belirten Cem Özbay, programla ilgili de şunları söylüyor:

“Sonuçlara göre her öğrencinin profiline uygun bir program oluşturulur. Adaptasyon çok önemlidir çünkü eğer seçilen görevler çok kolaysa beyinde güçlü daha iyi ve verimli bağlantılar oluşmayacaktır. Eğer çok zor olursa, öğrenci motivasyonunu kaybedecek ve buna bağlı olarak kendine olan güvenini ve ilgisini kaybedecektir. Aileye sürekli geribildirim yapılarak gelişim takip edebilir ve öğrencinin zihin egzersizleri programındaki durumuna uygun bilişsel zihin egzersizlerini ayarlanır. Brain Fit Studio’da 50 dakikalık zihin egzersizi seansında, öğrenci bilişsel bir görevi 500 ile 1000 arası tekrarladığında beyninde yeni bir yapılanma oluşur. Maksimum sonuçlara ulaşmak için gereken seviyede sıklık ve yoğunluk çok önemlidir. Bu adımlar izlendiği takdirde, beynin daha hızlı ve keskin bir öğrenme ve performans ağlarına sahip olmasını bekleriz. Öğrencilerimizin daha kalıcı öğrenmesini, daha uzun süre odaklanmasını, daha hızlı düşünmesini ve daha çok şeyi hatırlamasını bekleriz. Kazanımlarını görmek ve gelişimlerini takip etmek için tüm öğrencilerimize SMART™programlar sonunda CognitiveMAP™ (Bilişsel Harita Testi) tekrar uygular ve sonuçlarını aileyle paylaşırız.”  
 VODERS / BRAIN FIT STUDIO HAKKINDA…
2001 yılında, insanın keşfedilmeyen potansiyelini ve bu potansiyelin geliştirebilirliğini bulmaya gönül vermiş bir grup terapist tarafından Singapur'da oluşturulan konsept, Uzak Doğu’da 10 farklı noktadan sonra Türkiye'de ve Avrupa'da da yeni merkezlerle hizmet vermeye başladı.
Dünyada 6 ülkede, binlerce çocuğun hızlı sürede öğrenmesini sağlayarak, başarı duygusuyla tanışmalarına tanıklık eden Brain Fit Studio’nun programlarının kullanıldığı Amerika, Singapur ve Avustralya'da binlerce çocukta, gözle görülür ve test sonuçlarına göre kanıtlanmış gelişmeler kaydedildi.
Türkiye’de merkezi İstanbul’da olan ve ayrıca İzmir’de 2 ayrı noktada Franchise şubesi bulunan VODERS çatı markası altındaki Brain Fit Studio, Ocak 2014 tarihinden itibaren Şanlıurfa'da franchise olarak hizmete girecektir. Ege ve Marmara bölgesinden sonra markanın doğuya açılan penceresi olan Şanlıurfa BFS, 3-18 yaş arasındaki çocukların zihin profillerini ortaya çıkartacak ve zihin egzersizleri yöntemiyle çocukları kendi en üst performanslarına taşıyacaktır.


BRAIN FIT STUDIO 

http://brainfitturkey.com/

ADRES: 114 Sok. No:5 Erzene Mah. Evka3 Bornova İzmir

TEL       :0 232 374 54 00

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak