Urla'da Bir Kahvaltı Mekanı: Zeytinli Köşk



Yemek bloggerı arkadaşlarla Urla'da beyazlar içinde bir köşke misafir olduk. Hem kahvaltısı hem de ortamı çok güzeldi. İzmir'de yaşayan takipçilerime bir fikir vermesi için bu mekanı biraz tanıtmak istiyorum.



Kahvaltının ayrıntılarına geçmeden önce sunumda kullandıkları tabakları çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Lezzet kadar benim için sunum da önemli. Bazı işletmelerde çok zevksiz ve sıradan, eskimiş hatta kenarı köşesi kırık bardak, tabak vs kullanılıyor olması bence müşteriye gösterilen özenin bir göstergesi.



Peynir kahvaltıda öenm verdiğim bir başka şey. Peynir çeşitleri ya da miktarı azsa ya da sunulan peynir lezzetsizse o kahvaltının benim için hiçbir önemi yok. Burada sunulan peynirler hem çeşit ve miktar hem de lezzet açısından iyiydi. Fotoğrafta gördüğünüz tabaklar iki kişi için hazırlanmıştı.

Ayrıca yine bu fotoğrafta görülen kaymak, yoğurt ve tatlı loru da çok lezzetli buldum. 





Peynir tabağı dışında bal-kaymak, zeytin çeşitleri, çemen, salça, çökelek, tereyağ söğüş tabağı ve reçel çeşitleri vardı kahvaltımızda. Reçeller bizzat şef Volkan Altınörs tarafından yapıldığından ev reçeli tadındaydı. Ayrıca kruasan ve şömine başında içilen çay da kahvaltımıza ayrı bir keyif kattı.



Kahvaltı dışında biraz da mekanın özelliklerinden bahsedeyim. dekorasyonda ağırlıklı olarak beyaz renk kullanılmış. Bu da iç mekana çok ferah ve aydınlık bir hava vermiş. Ayrıca işletmenin sahibi tarafından yapılan birbirinden güzel resimler de duvarları süslüyor.Bunun da mekanaayrı bir güzellik kattığını söylemeliyim.




İç mekan bu kadar hoşken bahçe de ondan geri kalmıyor. Güzel havalarda değerlendirmek için bahçesi de çok geniş ve sevimli. Loca kısımlarında ısıtma sistemi de var kışın da dışarda oturmak isteyenler için.

Ayrıca yine mekana ait farklı bir özellik olarak çocuklara yönelik seramik çalışmalarının yapıldığı bir atölye ve bir de büyükler için bir spor odası var. Böylece burada tüm günü geçirmek mümkün.

Yakında pasta workshoplarının başlayacağı da Şef Vollan Altınörs'ün verdiği bilgiler arasında.



Zeytinli Köşk hem huzur veren dekorasyonu hem sanatsal ortamı hem de organik lezzetleriyle gönlümüzü fethetti. Şef Volkan Altınörse ve tüm Zeytinli Köşk ekibine çok teşekkür ederiz.

Yorumlar

  1. güzel bir gün geçirdik zeytinli köşkte sende çok güzel anlatmışsın mekanı müberracım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak