Kiraz Reçeli


Geçtiğimiz ay bir kiraz bahçesine davetliydik. Orada bol miktarda kiraz topladık tabii ki. Ben ilk kez kiraz topladım çok keyifli ve stres atıcı bir aktiviteydi benim için. Topladığımız kirazların bir kısmını yedik, bir kısmını eşe dosta dağıttık yine de bir miktar kaldı. Kiraz da çok dayanan bir meyve olmadığından kiraz reçeli ve kiraz şerbeti yaparak meyveleri değerlendirdim. Bugün reçel tarifimi yazacağım daha sonra da şerbeti.


Kiraz reçeli yaptım deyince insanlar kirazdan reçel mi olur diye tepki veriyor genelde. Peki oldu mu evet hem de nefis oldu. Evet bir çilek bir vişne reçeli değil, çünkü kirazın daha nötr bir tadı var ve malum baskın bir kokusu da yok. Ama buna rağmen çok lezzetli oldu, bir daha yapar mıyım? Evet :)

Malzemeler

  • 4 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kiraz
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 adet kabuk tarçın

Yapılışı

  • Kirazların çekirdeklerini çıkarıp reçeli pişireceğiniz kaba alın, üzerine şekeri dökün vaktiniz varsa bu şekilde 2 saat kadar bekletin. Yoksa da kısık ateşte su eklemeden pişirmeye başlayın.
  • Tarçını da ekleyin ve kısık ateşte reçeli kıvam alana kadar pişirin.
  • Reçelin kıvamının olduğunu anlamak için bir kaşıkla suyundan alıp soğuduktan sonra damla damla olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Not

  • Bu ölçülerle sadece bir büyük kavanoz reçel çıkıyor daha fazla yapmak isterseniz ölçüyü arttırın ve uzun süre saklamak için sıcakken kavanozlara doldurup ters çevirip bir gece beklettikten sonra kaldırın.

Yorumlar

  1. Nerede ise her çiçeğin her meyvenin reçelini yapmama rağmen, kiraz yapmamışım :) Madem güzel oldu diyorsun bir de kiraz reçeli yapalım Müberra'cığım, eline sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak