Datça Gezisi 2


Bir önceki yazımda size Datça'da gezilecek yerleri tanıtmaya çalıştım. Bu yazımda ise yemek, alışveriş ve konaklama üzerinde duracağım.

DATÇA'DA NE YENİR?



Mavi Pide
Mavi Pide Hürriyet’in yol üstü lezzet durakları listesinde ilk onda yer alan bir mekan. Bana da birkaç arkadaşım burayı önermişti. Mavi Pide, Marmaris-Datça yolu üzerinde Hisarönü mevkiinde yer alıyor. Dere kenarına kurulmuş olan yeşillikler arasında çok hoş bir yer. Siz yemeğinizi yerken etrafınızda ördekler dolaşıyor, çok doğal ve dinlendirici bir ortam. Serin havalar için bir köy evi havasında eski objelerle dekore edilmiş kapalı bir alanı da var. Burası aslında bir pideci olmakla birlikte kahvaltısı da bir hayli iyi. Pide çeşitleri arasında patlıcanlı pide ve otlu çökelekli pide öne çıkıyor. Tatlı olarak ise tahinli ballı ve elmalı, muzlu, tarçınlı olanı mutlaka denemelisiniz.

Kabak Çiçeği Dolması
Saraylı ya da Damat Tatlısı


Zekeriya Sofrası
Datça merkezde bulunan ve ev yemekleri yiyebileceğiniz bu mekan, ortamından çok lezzetleri ile ön planda. Özellikle yöresel bir tatlı olan “saraylı” ya da “damat tatlısı” adıyla bilinen bademli şerbetli tatlıyı denemelisiniz. Kabak çiçeği dolması da sevilen tatlarından bir tanesi.

İskaroz balığı
Kaya Koruğu Turşusu

Fevzi’nin Yeri
Datça’da balık ve farklı meze çeşitleri yenecek yerlerin başında geliyor. Ayrıca buraya uğrayıp Fevzi Beyle sohbet ederseniz size bölge hakkında bilgi de verecektir.


Bademli Köfte
Bademli Sakızlı Muhallebi

Datça Sofrası
Eski Datça’da yer alan bu mekanda özellikle bademli köfteyi tatmalısınız. Lezzetli bir köfte içinde iri parçalar halinde doğranmış bademler var. Üzerine de sakızlı ve bademli muhallebi önerimiz.

İncirli Gözleme
Sütlü Badem Kahvesi

Eski Meydan Cafe
Eski Datça’da yer alan bu salaş mekanın incirli gözlemesi çok lezzetli. İnciri püre yayıp kaynatmışlar ve marmelat kıvamına geldikten sonra gözlemenin arasında kullanmışlar. İncir seviyorsanız bu gözleme mutlaka ilginizi çekecektir. Üzerine de Datça’ya özgü bir lezzet olan sütlü badem kahvesini öneririm, isteyenin balla tatlandırarak içebileceği bu içecek de Datça’da denenmesi gerekenler arasında.


Amisos Pide
Datça merkezde yer alan Amisos Pide’de Samsun pidesinin çeşitleri bulunmakta. Kavurmalıdan kuşbaşılıya, ıspanaklıdan pastırmalıya kadar pek çok lezzetli pide alternatifi mevcut. Üzerine ikram edilen demirhindi şerbeti de mekanı bir adım öne çıkarıyor.

Çökertme Kebabı

Yeşim Restoran
Kargı koyunda yer alan mekan daha çok cafe konseptinde. Burası daha çok odun ateşinde pişen pideleri, farklı yorumladıkları çökertme kebabı ve satsumalı limonatası ile öne çıkıyor. Yazın beach kısmı da bulunan mekan açık alanını kapatarak kış için de keyifli bir mekana dönüştürüyormuş. Kışın giderseniz burada soba kenarında kestane keyfi yapabilirsiniz.

Yemek için önereceğimiz diğer bir mekan ise Köfteci Sami. Yine Datça merkezde yer alan köfteci köftesi, piyazı ve peynir tatlısı ile sevilen yerler arasında.


NE ALINIR?





Olive Farm
Olive Farm Datça’nın girişinde yer alan bir çiftlik. Otel kısmında konaklayabileceğiniz gibi 500 metre kadar ilerisinde yer alan satış mağazasından alışveriş de yapabilirsiniz. Olive Farm’da zeytin çeşitleri ile birlikte zeytinden elde edilen pek çok ürün mevcut. Bunların başında zeytinyağı çeşitleri geliyor, benim özellikle portakal, limon, kekik ve acı biber gibi aromalı zeytinyağı çeşitleri çok ilgimi çekti. Orada satın almadan önce tadım yapmanız da mümkün. Zeytin ve zeytinyağ dşında nar ekşisi, sirke (sirkenin de fesleğenliden kara incirliye kadar çok çeşidi var), reçel gibi organik ürünler var. Gıda ürünleri dışında banyo, bebek grubu ve güneş korumaya yönelik vücut bakım ürünleri de hoş kokuları ve doğallığı ile ilgi çekiyor. Olive Farm’ın satış ofisinin önünde bir de cafesi var burada güzel bir kahvaltı yapmak ya da doğal bir meyve suyu içmek güzel bir fikir.




Yöresel Ürünler
Datça denince akla en önce bal ve badem geliyor. Badem ezmesi, badem krokan, badem özlü kremler vs bademle ilgili pek çok şey, bal çeşitleri, adaçayı, zeytin ve zeytinyağı çeşitleri Datça’dan alınacak şeylerin başında geliyor.


Datça Pazarı
Cumartesi kurulan Datça pazarı meyve sebze çeşitliliği ve yöreye özgü bal, badem gibi ürünlerin bulunabilmesiyle alışveriş için uğranması gereken yerler arasında. Güzel kokulu Datça limonu ve satsuma da alacaklarınız arasında olsun.


NEREDE KALINIR?
Bora Hotel

Datça Bora Otel


 Datça’da merkezde konaklayıp oradan her gün farklı bir koya ya da Datça’nın farklı ir köşesine keşif yapmak bana daha mantıklı geldi. Datça tatilimde merkezde, yat limanı yakınında yer alan Bora Hotel’de konakladım. Otelin merkezi bir konumu var ve iskele, yat limanı, çarşı gibi Datça merkezde yer alan her yere yürüme mesafesinde. Huzurlu ve şirin bir atmosferi var. Begonvillerle süslü bahçesini çok sevdim. Ayrıca sabah kahvaltısı çok başarılı, bir aile işletmesi olan otelde ev sıcaklığını hissedebiliyorsunuz. Bora Hotel’e en güzel şekilde ağırladıkları için teşekkür eder, sizlere de bu şirin oteli tavsiye ederim.

Datça Bora Otel

Ben çok kalabalık tatil beldelerini ve her şey dahil otellerde konaklamayı sevmiyorum. Her gün yeni bir yer keşfetmek, farklı bir yerde değişik bir şey tatmak istiyorum. Datça tüm bu isteklerime cevap veren bir yer oldu. Datça sakinliği, huzuru, doğası, denizi, sıcak insanları ve güzel lezzetleri ile unutulmaz tatil anılarım arasında yerini aldı. Hala Datça’ya gitmediyseniz sonbahardaki tatil planlarınıza eklemelisiniz.

Yorumlar

  1. Çok güzel bir blog. Datça Sındı köyü, badem kooperatifi çok uygun fiyata badem ve zeytin yağı almak için en ideal yer.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak