İglo Ürünleriyle Lezzetli Bir Akşam


Size en son, çok keyifli geçen İglo etkinliğinden bahsetmiştim.O gün sevgili Tijen'in hazırladığı yemekleri yemiş ve İglo ürünlerinden oluşan hediyelerimizle evlerimize dönmüştük. Etkinliğin ertesi günü tattığımız birbirinden güzel lezzetleri misafirlerimize de ikram etmek için onları evimize davet ettik. Diyebilirim ki bu sofra İglo sponsorluğunda hazırlandı :) Yemekte kullandığım malzemelerin çoğu İglo ürünleriydi, hem lezzetlerinden hem de kısa sürede hazırlanmasından oldukça memnun kaldım.

Menümüzde neler vardı?
Pazılı Mercimek Çorbası

Bu çorbayı eski Sofra dergilerinden birinden denedim, besleyici ve farklı bir çorba olması dikkatimi çekti içinde bol miktarda pazı var, bir de limonlu ve sarımsaklı bir sos. Herkes çorbayı beğendi ama bana göre tarif üzerinde biraz daha oynamak lazım. O yüzden tarifini şimdi değil, daha sonra vereceğim.


Mantarlı Pazı Sapı Kavurması
 
Çorbaya pazının sadece yaprak kısımlarını ekledim. Kalan sapları soğanla kavurmayı düşünürken yakışacağını düşünerek mantar, renk vermesi için de kırmzı biber ekledim. Sofrada en çok ilgi görenlerden biri bu oldu :)


Tahinli Patlıcan Salatalı Kanepe

Çeşit olsun diye dondurucudan anneciğimin hazırladığı közlenmiş biber ve salataları çıkardığımda aklımda salata yapmak vardı. Farklı bir sunum olması için bu kez kepek ekmeklerinin üzerinde servis yaptım. Salatanın tarifini sonraki yazıda vereceğim.


Zeytinyağlı Bezelye

İglo'nun bezelyesini denemek için bezelyeli ve pratik ne hazırlasam diye düşünürken aklıma geldi, 15 dakikada hazırdı. Davet sonrası genelde çoğu yemek ve salata ertesi güne kalır, ama bu koca tabak anında bitti : )  Bunda İglo bezelyesinin payı çok büyük. Tarifi sonraki yazılarda vereceğim.



Roka ve balık ayrılmaz ikili... Roka salatasını hep söylediğim gibi özellikle sarımsaklı sosla seviyorum.

Misafirler geldikten sonra ana yemek fırında pişerken ben de fingersları kızarttım.


İglo Ege Çipurası ve Akdeniz Levreği (mayonezli sos eşliğinde)

Her iki balık da zeytinyağı, limon ve dene yaprağı ile marine edilmiş. Hazırlaması da pişirmesi de yemesi de kolay. Kılçıkları alınıp fileto haline getirildiği için çocuklar ve kılçıkla uğraşmak istemeyenler için ideal. İsterseniz özel poşetini açmadan kaynar suda 15 dakika haşlayabilir, isterseniz mikrodalgada pişirebilirsiniz. Ben normal fırında pişirdim, biz biraz kızarmış sevdiğimiz için 20 dakika tuttum, ama 15 dk yeterli. Sade halini görmek için bu kez üzerindeki tarifle pişirdim, sadece yanına önceki gün sevgili Tijen'in hazırladığı ve çok beğendiğim mayonezli sostan (mayonez, sarımsak ve maydanozun aynı anda robotta çekilmesiyle hazırlanan bir sos) hazırladım.


Çikolatalı Milföy (kaymaklı dondurma eşliğinde)

Bu tatlıyı da İglo etkinliğinde sevgili Tijen hazırlayıp ikram etmişti. Çok beğendiğim için ben de misafirlerime hazırladım. İçine bir miktar çikolata koyup pişirdiğim milföyleri dilimlenmiş muz, kaymaklı dondurma, çikolatalı ve karamelli sos eşliğinde ikram ettim. Tatlı çay demleninceye kadar hazırdı, sıcakken tadı harika. Fotoğrafta da görebileceğiniz gibi milföy hamuru epey kabarıyor, bu hoşuma gitti, her milföy bu özellikte olmayabiliyor.

Sonuçta çok kısa sürede hazırlanan bu yemeklerle keyifli bir akşam geçirdik. Misafirlerim de mutlu oldu ben de. Buna vesile olan Tijen'e ve İglo'ya tekrar teşekkürler.

Yorumlar

  1. sunumlar şahane, masa düzeni harika, fotoğraflar iştah açıcı, ellerine kollarına göz nuruna sabrına, özverine sağlık=) maşallah:))

    tatlı yanındaki muz mu kaymak mı?m gerçi kaymalı dondurma demişsin ama pek değişik geldi, öncesinde de mini kurabiye sandım:))

    milföy benim de beklemede tatlıyı hala unutamamıştım:) çukulatayı parça olarak mı koydun benmari yapmak zorunda mıyız? Ben de haftaya yapacağım da, salı günü arkadaş ağırlarken güzel olacak:)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canim...Eline saglik hepsi cok guzel gozukuyor...

    YanıtlaSil
  3. İGLO sponsorluğunda ha! bunu çok sevdim. Müberracım çok keyifli ve lezzetli bir sofra olduğu belli. İglo'nun bu güzel lezzetlerini sunmanız için, ailelerinizi davet etmeniz de çok hoş ayrıca...
    Ben de anne babalarla bir arada olduğumuz sofraları çok seviyorum. Allah onlara uzun ömürler versin..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım gerçekten sofrana bakarken yutkundum çünkü hem iglo ürünleri gerçekten çok lezzetli hemde senin marifetlerinle harika şeyler çıkmış ortaya elerine sağlık..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Herşey nefis olmuş ellerine sağlık tatlıyı hala yapamadım hep akşam aklıma geliyor fotoğraf yüzünden yapamıyorum.afiyetle müberracım.öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. Selam,
    Sofran gerçekten albenili olmuş :))...Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle
    Şeniz

    YanıtlaSil
  7. yine harika bir sofra..her zamanki gibi:) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım.Aileyle güzel bir yemek olmuş.Bizim büyüklerin çoğunu kaybettik.Böyle görünce özeniyorum.Allah hayatta kalanlarımıza hayırlı ömürler versin.Tekrarı nice davetlerinize olsun canım.İyi günler :))

    YanıtlaSil
  9. Bu arada adımı yazmayı unutmuşum güzelim :))
    Cevver

    YanıtlaSil
  10. Müberracım; ailelerle geçirilen zamanlar bize bu dünyadaki en güzel 'hediye hatıralar'dır. Kıymetini bilmek lazım. Sen de biliyorsun belli ki, böyle tablo gibi sofra hazırlamışsın. Ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  11. Hepsi nefis görünüyor emek vermişsin, ellerine sağlık iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  12. tarih84, bu kadar güzel söze ne denebilir ki? Ancak çok teşekkür edebilirim, bu yorumlar bizi nasıl mutlu ediyor :)) Tatlının yanıda kaymaklı dondurma ve muz dilimleri var. Dondurmanın üstünü öikolatalı sosla, muzun üstünü karamelli sosla süsledim. Bu arada Kahve Dünyası'ndan aldığım bu soslar çok lezzetli. Çikolatayı eritmene gerek yok fırında pişerken eriyor, bütün olarak koyabilirsin canım.

    Fatma ablacım çok teşekkürler :)

    Esercim, amin canım inşallah uzun yıllar sürer bu :) Çok teşekkür ederim yorumun için.

    Aylincim, senin gibi becerikli bir arkadaşımdan bunları duymak ne mutluluk :)

    Baharcım, çok teşekkürler.

    Şenizcim, çok sağolasın :)

    Melikecim, şımartıyorsun beni :))

    Cevver ablacım, çok teşekkür ederim yorumunzu ve güzel dilekleriniz için.

    Serap ablacım her zamanki gibi çok güzel bir yorum yazmışsınız teşekkür ederim.

    Nilgüncüm, çok teşekkürler, sana da iyi hafta sonları dilerim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak