İglo'yla Keyifli Bir Hafta Sonu


Geçtiğimiz ay Sevgili Tijen'den "İglo İzmir'e geliyor" başlıklı maili gördüğümde çok heyecanlandım. Uzun zamandır Tijen'in yemek sitesini, Lezzet dergisindeki yazılarını, NTV, CNBC-e ve E2'deki yemek programlarını ve İGLO Hobimle Mutluyum Yemek Okulu'ndaki faaliyetlerini keyifle takip ediyordum. Dolayısıyla öncelikle Tijen'le tanışma, yüzyüze görüşme, sohbet etme heyecanı sardı beni. Aynı zamanda İglo'nun yemek danışmanı olan Tijen'in sitesinde blogcu arkadaşlarla İglo ürünlerini kullanarak hazırladıkları yemekleri ve fotoğrafları gördükçe hep Yemek Okulu'na katılmayı istiyordum. Aslında Tijen'in ve İglo ekibinin de niyeti bu yöndeymiş ama malesef İzmir'de bunu uygulayabilecek bir yemek okulu ya da mutfak sanatları merkezi tarzı bir yer olmadığı için bu isteklerini gerçekleştirememişler. Tabi buna çok üzüldüğümü söyleyemeyeceğim :) Birlikte yemek yapmak mutlaka keyifli olurdu ama Tijen'in hazırladığı lezzetleri onun elinden tatmak da büyük bir şanstı bence.

Tijen'in bizler için hazırladığı yemeklere geçmeden önce tatlı sohbetimiz esnasında İglo hakkında öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İglo dünyanın ilk ve en köklü dondurulmuş gıda firması, dolayısıyla haklı olarak "dünyanın en büyük dondurulmuş gıda uzmanı" sloganını kullanıyor. İglo gıdaları dondururken kullandığı ileri teknolojisiyle ürünlerin taze görünümlerini ve besin değerlerini de korumuş oluyor. Bunun için gıdaları kısa sürede dondurmaya özen gösteriyorlar. Mesela bezelyeyi tarladan topladıktan sonra 2,5 saat içinde donduruyolarmış. (Bir sonraki yazımda bahsedeceğim gibi bu etkinliğin ertesi günü İglo ürünleriyle ailemiz için bir sofra hazırladım, oradaki zeytinyağlı bezelye, rengi ve lezzetiyle annemden tam not aldı.) Deniz ürünlerini de yüzen fabrikalarda yakalandıktan en geç 90 dakika sonra donduruyorlarmış. Akdeniz levreği ve Ege çipurasını denemiş biri olarak bu ürünlerin lezzet olarak tazesi kadar güzel olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Üstelik özel bir sosla marine edilmiş olduğundan hazırlaması ve pişirmesi de çok kolay.

Bir başka önemli nokta da İglo ürünlerinde katkı maddesi ve renklendirici kullanılmıyor olması. İglo besinleri -40 dereceden daha fazla soğuklukta kısa sürede dondurduğu için başka bir işlem ya da katkı maddesi eklenmesine gerek kalmıyormuş.

İglo hakkında daha ayrıntılı bilgiler için kendi sitesine İglo ürünleriyle hazırlanan nefis tarifler için Tijen'in sitesine bakabilirsiniz. 


Etkinlik gününe ait detaylara tekrar dönecek olursak... Mekan olarak İzmir'de deniz ürünleri konusunda ilk akla gelen yerlerden biri olan Deniz Restoran seçilmişti.  Karşıyaka sahilinde yer alan restoran, konumu, deniz manzarası, ferah ortamı ve servis kalitesiyle günümüzün güzel geçmesine katkı sağladı.


Restorana vardığımda önce Tijen'imin güleryüzü, sonra İzmirli blog yazarı arkadaşlarımın sıcaklığı daha sonra da bu özenli masa karşıladı beni. Ve tabii ki Tijen'in bizim için hazırladığı lezzetler... Neler mi vardı?


Bardakta tereyağlı karabiber İGLO Bahçe Bezelyesi ve İGLO Mısır

Mısırı çok seven biri olarak bu atıştırmalığa bayıldım! Bezelye de mısıra çok yakışmıştı.





Yine Tijen'in hazırladığı hem salata hem fingerslara eşlik edebilecek harika soslar...



Kaymaklı dondurma eşliğinde Çikolatalı İGLO Milföy 

Hem İglo ürünleriyle hazırlanan lezzetler hem sıcak sohbetler eşliğinde çok güzel bir gün geçirdik. Sevgili Tijen çok hoş bir insan güldüğünde gözlerinin içi gülen, sıcak, samimi. Tam bir İzmirli ya da Egeli desem bana kızmazsınız değil mi? Onu tanımaktan mutlu oldum. Çok iyi bir ev sahibiydi, hepimizle tek tek ilgilendi, sohbet etti. Kendimi bir tanıtım etkinliğinde değil, Tijen'in evinde misafirlikte gibi hissettim. Bu güzel ve unutulmaz gün için ve tabii ki İglo ürünlerinden oluşan hediyeler için sevgili Tijen Aktay'a, Serra Hanıma ve İGLo firmasına teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Ben zaten ağzım sulanarak bakıyorum resimlerin hepsine. Bir de senin güzel yazın eklenince daha bir lezzetli olmuş canım. Öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir gündü, ürünlere de bayıldım!
    Tijen'e çok teşekkür ederiz.
    Bir daha ki sefer görüşmek dileğiyle, öpüyorum canım seni.

    YanıtlaSil
  3. Anlatımın, fotoğrafların harika olmuş yüreğine sağlık , çok güzel bir etkinlikti ,sizlerle tanıştığım için çok mutlu oldum, başka etkinliklerde buluşmak üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Müberracım güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Çok duygulandım:)
    Bende hepinizle tanışmak için koşa koşa geldim. Hala tadı damağımda. Sohbetleriniz, güler yüzlülüğünüz hafızamdan hiç silinmeyecek. Silinmesin zaten:)))
    İGLO ürünlerini beğenmiş olmanıza çok sevindim canım. Hem sağlık hem pratiklik bir arada. Afiyet bal olsun:)
    İGLO adına ve kendi adıma çok teşekkür ederim canım. İyi ki geldin. Seni yakından tanımak çok güzeldi:)
    En yakın zamanda tekrar görüşelim ve sohbet edelim
    Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel anlatmışsın:)) Benim için unutulmaz bir gün olsu, iglo ürünleriyle hazırlanmış lezzetler şahaneydi:)) Özellikle salata+soslar+tatlı unutulmazlarım oldu:) Seni tanıdığım için ayrıca sevinçliyim, Tijen bu güzel güne bizleri de davet edip tatlılığını esirgemeyip marifetlerini döktürüp muhteşem bir gün hazırladığın için çok çok sağol.

    Nice güzel etkinlikte hep beraber olabilmeyi dilerim.

    Güzel, sevgi dolu günler dilerim...

    YanıtlaSil
  6. Müberra'cım bir toplantı ve ürün hakkındaki bilgiler ancak bu kadar güzel anlatılırdı. Balık ürünlerini ben de arada kullanıyorum ve çok memnunum. Paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Ne zamandır yazınız çıkmıyor yeni yazılar bekliyoruz

    YanıtlaSil
  8. Lezzetkahvesi, çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, ben de seni öpüyorum :)

    Egeli, evet canım gerçekten güzel bir gündü, umarım kısa zamanda tekrarlarız, öpüyorum ben de :)

    Tülay Hanımcım çok teşekkür ederim, aynı şekilde ben de sizleri tanıdığım için mutlu oldum, sevgiler.

    Tijencim, asıl biz sana teşekkür ederiz, tekrar buluşcağımız zamanı merakla bekliyorum :)

    Tarih84, çok yeifli bir gündü, ben de seni tanıdığıma sevindim, tekrar görüşmek dileğiyle :)

    Nilgüncüm, ne kadar güzel sözler bunlar :)) çok teşekkürler...

    Bir hayran'ım :)) ilginiz için çok teşekkür ederim, sırada bol bol yazı ve fotoğraf var, yeter ki şu anlamsız blogspot yasağı kalksın!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak