Hediyelik Eşya Fuarı 2012

IMG_7586

Yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde her yıl olduğu gibi bu yıl da Hediyelik Eşya Günleri başladı. Ben de bir sonraki yazımda bahsedeceğim 4. Ege Mutfak Zirvesi'ne katıldıktan sonra hemen yanında yer alan bu fuarı gezme fırsatı buldum. 

IMG_7587

Öncelikle fuarın girişinin ücretli olması bana çok anlamsız geldi, 2 tl ama yine de gereksiz bence, profesyonellere hitap eden bir fuar değil sonuçta. Bunun dışında hafta sonu ve fuarın ilk günleri olması dolayısıyla ziyaretçi kalabalığı çok fazlaydı. Etrafa şöyle bir göz gezdirdiğimde ilk bakışta her yerde bulunabilecek sıradan hediyeler ya da Çin malı ürünler olduğunu düşündüm. Ama biraz daha detaylı gezdiğinizde arada ilgi çekici ve az bulunan, değişik objeler bulmak da mümkün.

IMG_7607

Siz de bu fuarı gezmek isterseniz 30 Aralık'a kadar 11.00-22.00 saatleri arasında açık olduğunu hatırlatmak isterim.

Gidemeyecek olanlar için  fuardan çektiğim fotoğrafları paylaşayım :)

cats

Fuarda biblo ya da dekoratif pek çok ürün seçeneği var...

cats2

Kahramanmaraş'a ait yöresel ürünlerin satıldığı bir standdan kareler... Patlıcan, domates ve biber kurusunu pek çok yerde görüyoruz ama kabak kurusu daha az rastlanır bir ürün sanırım. Bu stand dışında Antakya ve Karadeniz'e ait yöresel ürünlerin satıldığı standlar da çok ilgi çekiciydi.

IMG_7609 

İlgimi çeken bir başka stand da farklı aromalarda kahve, meyve unu ve meyve yağı satan bir standdı. Burada keçiboynuzu kahvesini tattık. Kahve tadının az keçiboynuzu aromasının fazla olduğu değişik ama hoş bir içecekti. Bunun dışında fındık, kayısı çekirdeği, kestane, incir çekirdeği, çörekotu, üzüm çekirdeği, menengiç, kabak çekirdeği, hindistan cevizi gibi farklı kahveler mevcut. Tabi bu kahvelerin kahve tiryakilerinden çok, farklı tatlar arayanları ya da bu saydığım besinlerin faydasını düşünenleri memnun edeceğini de söylemeliyim. Çünkü bu karışımlar içindeki kahve miktarı 0.7 dolayısıyla kahve tadı çok az ve zaten "sağlık kahvesi" olarak sunuyorlar.

cats3

Gaziantep'ten gelen bakır ve gümüş sunum materyalleri çok şıktı.

IMG_7599

Pişmaniyenin hazırlanışı...

IMG_7601

Bu hasır sepetleri çok beğendim hem renkleri çok güzeldi hem de kapaklı olması hoşuma gitti, üç farklı boyu var, ekmek sepeti de olabilir, kurabiye, börek vs saklamak için de kullanılabilir.

cats4

Hediye olur mu bilemem ama ilginç olduğu kesin olan bir ürün: kupa çekme makinası :) Ben ilk kez gördüm :)

IMG_7604

Mermerden çeşitli objeler

cats5

Bu ahşap boyama çerçeve, ayna, kutu ve tepsilere bayıldım! Daha önce Alaçatı çarşısında da görmüş hayran kalmıştım, yine çok beğendim...

Gidecek olanlara keyifli gezmeler!

Yorumlar

  1. harika resimler .
    baya bi özet olmuş teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  2. merhaba bloğunuz çok güzel belki İzmirde değilim bu yüzden pek çok yazınız bana hitap etmiyor ama ne bileyim ara sıra göz atmak bile hoşuma gidiyor .Bunu söylemek istedim sadece size iyi çalışmalar ve teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Haftasonu hastaolduğum için gidemedim ama bende her sene giderim mutlaka :) Denizkapuklarıyla ilgili stantta görümcemlerin. Gideriz gezeriz şarap standından şaraplarımızı yudumlarız :) ben özellikle istanbuldan gelen çantacıları beğeniyorum. Bakalım bu sene neler alacağım :)

    YanıtlaSil
  4. yorgunluktan gezemedim aklım kaldı, şöyle haftaiçi sakin bir akşam gitmek istiyorum... fotoğraflar her zamani gibi müthiş ellerine sağlık, gezmiş kadar olduk... şu kahveler tam benlik o standı bulmam lazım...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel özetlemişsin yolum düşerse giderim diyemiyeceğim özel olarak gitmek gerekir. Kupa çekme makinası da çok ilginçmiş.

    YanıtlaSil
  6. İnşallah Ankaradaki de böyledir.. Yoksa Ankarayıdamı kaçırdım ki:((

    Ben kupa çekme makinasından isterim:))

    YanıtlaSil
  7. Fuarlarda ürünler çok olunca bir süre sonra birbirinden ayırt edemez oluyorum.Fuarı ziyaret etmiştik ama o kadar güzel fotoğraflar çekmişsin ki senin gözünden görmek daha hoşuma gitti.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Canım ben pek bu fuara gitmiyorum ama resimleri görünce gidesim geldi, bayağı güzel şeyler varmış, ne güzel anlatmışsın, kalemine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Hatice Yazıcı, sağolun :)

    Mukaddes, yorumunuz beni çok mutlu etti sağolun :)

    Sayın Karaca, teşekkürler yorumunuz için.

    Gökçe, kahveler ilginçti evet :)

    Pembe Kekik, geniş bir zamanda gezmek lazım.

    Vuslat, Ankara'dakini hiç gezmedim.

    Nergis mevsimi, çok teşekkürler,
    memnun oldum :)

    Kalbegidenyol, çok sağolun :)






    YanıtlaSil
  10. İlginç hediyelik eşyaların hepsi bence çin malı.Ancak adı üstünde.İlginç.Bu yüzden çin malı olup kalitesiz olması pek önemsenmiyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak