Kaybolan Lezzetler Festivali 1 (8 Haziran)

IMG_0312
Bumerang ekibi, bloggerlar ve Gökçen Adar

7-8 Haziran'da alaçatı'da gerçekleşen Kaybolan Lezzetler etkinliğine Bumerang üyesi bloggerlar ile katıldığımızı bir önceki yazımda anlatmıştım. Bu yazımda festivalin ikinci günü yani 8 Haziran'a ait fotoğraf ve izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.

cats
Kirli Çıkı Sanat Galesiri'nden kareler

page

Günümüz Gökçen Adar'ın Kirli Çıkı Sanat Galerisi'ndeki Mutfak ve Sofra Gereçleri Sergisi'ni gezerek başladı. Çok güzel objeler var burada, çoğu insanı geçmişe götürüyor, tabi aralarında hiç bilmediklerim de var :)

IMG_0314
Gökçen Adar
Gökçen Adar, bu işe gönül vermiş ve bu alanda çalışmaktan, tarif toplamaktan heyecan duyan birisi. Bu fotoğrafta eline yeni geçen bir yazmayı incelerken kendisini görüntüledim ve o anki heyecanı beni etkiledi doğrusu. Bu etkinlikte kendisiyle tanışmaktan ve sohbet etmekten mutlu oldum.

IMG_0293

Festival alanındaki yemek yarışmasını biraz izledikten sonra Alaçatı sokaklarını keşfe çıktık. 

IMG_0294
Alaçatı sokaklarından
IMG_0297
Alaçatı'daki hoş mekanlardan bir kare
cats2
Alaçatı'da objektifime takılanlar
IMG_0319
Enginar çiçeği, rengin muhteşemliğine bakar mısınız...
IMG_0329



Bir sonraki keşif noktamız Alaçatı'nın yeni mekanlarından olan Kapari Bahçe'ydi. Kapari'de iki ünlü şefin elinden çıkma lezzetleri tadacaktık. Şef  Tarkan Özdemir ve Stathis Dapiapis bizler için farklı bir sunumla balık ekmek ve sakızlı, adaçaylı ahtapot hazırlamışlardı. Bu Kaybolan Lezzetler etkinliği dışında Bumerang bloggerlarına özel bir etkinlikti.

IMG_0326
Sakızlı ve adaçaylı ahtapot
IMG_0327
farklı sunumuyla ve soslarıyla balık ekmek

IMG_0332
Bumerang üyesi bloggerlar, Kapari Bahçe'nin işletmecileri ve şeflerle


IMG_0338

IMG_0343

Bu güzel günü Kuytu Restoran'da gerçekleşen şarap-peynir tadımı ile tamamladık. Alaçatı Kuytu'yu hem dekorasyonu hem de sunumları ile seviyorum. Burası ile ilgili daha önce yazdığım bir yazıya bakmak isterseniz tık tık. Sahipleri Yaprak-Cengiz Uziş'in sıcakkanlılığı ve Yaprak Hanımın el lezzetini de mekanın bir artısı olarak eklemeliyim.

IMG_0340

Yukarıdaki fotoğraf Kaybolan Lezzetlerin afiş görseli. Bu fotoğrafı çok seviyorum ve tablo halini Kuytu restoran'da görünce fotoğraflamadan duramadım.



IMG_0288
Elif Korkmazel ve bloggerlar
IMG_0320
Festival coşkulu Ege begonvillerle :)

Bumerang Deneyim Günleri kapsamında birbirinden güzel, dolu dolu iki gün geçirmiş olduk. Bunun için Hilal Meriç, Arzu Damlı ve Ahmet Erten'e ve Bumerang ekibinin tüm üyelerine çok teşekkür ederim.

Festivalle ilgili daha detaylı bilgi için www.kaybolanlezzetler.com/

Yorumlar

  1. merakla okudum, iyi yazmışsınız) ilk defa enginarın çiçekli halini gördum...

    YanıtlaSil
  2. Yine süper fotoğraflar yakalayıp hepsini bir araya getirmişsin. Üzerine nefis anlatımını da katıp bizlere sunmuşsun. Aslında şanslıyız biliyormusun. E ne diyeyim kalemine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak