İzmir Aroma Festivali



Son zamanlarda İzmir’de yeme içme kültürüne dair güzel şeyler oluyor. Yeme içme eylemini bir ihtiyaçtan öte sanat gibi gören, yaşamın, kültürün bir parçası olarak algılayan, bu konuda çalışan, okuyan, yazan, dinleyen insanlar olduğunu bilmek sevindirici. Güzel İzmir’de artık mutfak kültürü ile ilgili sempozyumlar, paneller, fuarlar, festivaller daha sık karşımıza çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde düzenlenen Aroma Festivali’ydi.



İzmir’in ilk kahve ve çikolata festivali olma özelliğini taşıyan Aroma Festivali 23-25 Eylül tarihleri arasında Alsancak Tren Garı’nda gerçekleşti. Günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan kahve ve kahvenin en iyi arkadaşı çikolata bir arada olunca festivalde keyifli bir ortam olması kaçınılmazdı. Aroma Festivali bu mükemmel ikiliyi temsil eden markaları festivalde bir araya getirerek katılımcılara lezzet dolu üç gün geçirmelerini sağladı.



Lego Medya’nın organize ettiği festivalde geleneksel ve yeni nesil kahve kültürü söyleşiler, sergiler, workshoplar ve diğer etkinliklerle ön plana çıkarılırken gün boyu devam eden canlı müzik ve kahve tadımları ile katılımcılar kahve ve müziğe doydu. Festivalde ayrıca kahve markaları, zincir kahveciler, yeni nesil kahve mekanlarının stantlarında kahve ve çay çeşitleri ile birlikte çikolata, kek, macaron, cupcake, waffle gibi ürünler sunuldu. Bununla birlikte festivalde çikolatanın kahvenin yanında geri planda kaldığını ve çok az stantta temsil edildiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Bunlar dışında çanta, defter, anahtarlık gibi bazı tasarım ürünlerin satışı da söz konusuydu. Firmalar tadım ve satışın yanı sıra tanıtım, bilgilendirme, çekiliş gibi aktivitelerle ziyaretçilerine ulaşmış oldu. Festivalin en keyifli taraflarından bir tanesi de gün boyunca devam eden latin jazz canlı müzik performansıydı. Ayrıca kahve süsleme sanatı, kahve demleme teknikleri gibi çeşitli konularda workshoplar ile geleneksel Türk sanatları, fotoğraf, resim sergileri festivali renklendirdi. Kahve ile yapılan resimlerin yer aldığı sergi oldukça farklı ve ilgi çekiciydi. Festivalin ana sponsoru Fiat 500 ile test sürüşü, similatör tırı ve grafiti sanatçılarının çalışmaları festivalde rağbet gören diğer aktivitelerdi.








Aroma Festivali sayesinde İzmirliler üç gün boyunca “kahve ve çikolatanın büyüsüne” kapıldı. Festivalin eksikleri yok muydu, elbette vardı. Bunların ilk etkinlik için kaçınılmaz olduğunu düşünüyor ve İzmir’imizde bu tarz etkinliklerin hem nitelik hem nicelik olarak artmasını diliyoruz.



Günün detaylarını youtube videomdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor. İzmir hayatı güzelleştirmek için sürekli yeni şeyler üretiyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak