Alin's Cafe Bornova


Alin's Cafe yaklaşık on yıldır İzmir'de hizmet veren bir mekan. Şu anda Balçova, Bornova, Bostanlı, Göztepe, Gündoğdu, Liman, Mavibahçe ve biri de Marmaris'te olmak üzere toplam sekiz şubeleri mevcut. Şube sayılarını Türkiye, hatta dünya genelinde arttırmak planları arasında. Türk ve dünya mutfaklarından örneklerin sunulduğu mekan özgün dekorasyonu ile de dikkati çekiyor.




Biz Alin's Cafe'nin 2014'te tarihi bir binada açılan Bornova şubesine misafir olduk. Burası eski bir köşk, hem çok güzel bir bahçesi hem de zevkle dekore edilmiş bir iç mekanı var.



Köşk restore edilirken yerdeki taşlardan panjurlara kadar orijinalini bozmamaya özen göstermişler. Bu sayede evdeki tarihi doku hala korunmuş ve bu mekana bir etkileyicilik katmış.


Köşkün içerisinde birçok oda var ve her biri ayrı dekore edilmiş, gittiğinizde bu odaları da gezmenizi öneririm. Bu odalarda küçük gruplar için çeşitli toplantı ve organizasyonları yapmak mümkün.



Burada her köşe insanda fotoğraf çekme ve çekilme isteği uyandırıyor.


Menüleri ve yemek servisleri eğlenceli...

Beğendili Lokum
Bu eğlenceli menüden seçim yapmakta biraz zorlansam da sonunda beğendili lokumda karar kıldım. Yanında patates, linguini makarna, soğan halkası ve çeşitli soslarla servis edilmişti.




Ve tabii ki vazgeçilmez içeceğim sıkma portakal suyu yemeğime eşlik etti.


Beğendili cızbız köfte
Sizlere fikir vermesi açısından arkadaşlarımın tabaklarını da paylaşayım.

Kinoa yatağında ızgara somon


Sarhoş tavuk

tatlı konusunda da seçim yapmakta zorlanınca üç çeşit tatlı istedik ve her birinin tadına baktık. Hepsi birbirinden güzeldi. Benim favorim sufle oldu.

Tiramisu

Sufle

Dondurmalı Pankek
Biz Alin's Cafe'nin yemeklerini ve tatlılarını çok beğendik. Kahvaltılarının methini çok duyduk, en kısa sürede onu da deneyimlemeyi istiyoruz.


Nazik davetleri ve ev sahiplikleri için Alin's Cafe Bornova ailesine, Murat Bey ve Özgür Beye, organizasyon için Lokum Pilavı'nın yazarı Sevilay'a ve Lezzetin Şenocağı blogu yazarı Selcen arkadaşımıza çok teşekkür ederiz.



Alin's Cafe'de geçirdiğimiz keyifli akşama dair kısa bir videoyu da izleyebilirsiniz.

Alin's Cafe'yi  instagram ve facebook sayfaları üzerinden de takip edebilirsiniz.

Adres:
Erzene Mah. 83. Sok No: 4 Bornova

Telefon:
0232 700 02 00

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak