Carte D'or Tatlı Serisi


İzmirli yemek blogu yazarları kahvaltı etkinliğimizde Carte D'or bize tatlı serisinden hediyeler göndermişti. Daha önce tatlı serisinden denemelerim olmuştu. Özellikle Carte D'or Lezzet-i Ramazan'a katıldığım dönemde Hindistan Cevizli Cookie'yi epeyce sık yapmıştım. Bu hediyeler sayesinde denemediğim bazı yeni ürünleri de deneme şansım oldu. 


Bu denemelerden ilkini en sevdiğim tatlı çeşitlerinden olan Carte D'or Sade Kek Karışımı ile yaptım. İçine eklediğim limon kabuğu rendesi dışında aynen üzerindeki tarifi uyguladım. Sonuç gördüğünüz gibi...  Ben tadını çok beğendim, daha önce denediğim nişastalı kek ya da pudingli kek gibiydi dokusu. Limon aromasının da çok yakıştığını söylemeliyim. Kek olarak lezzetli olduğu gibi pasta yapımına da uygun. Benim aklıma Alman pastası yapmak geldi nedense, arasına krema ilavesiyle nefis olur.


İkinci denemem Fondan oldu, yoğun tadıyla çikolata severlerin çok seveceği bir lezzet. 


Denediğim bir diğer lezzet Crem Brule oldu. Daha önce tatmadığım, yapımını da denemediğim bir tatlı. Tadı krem karameli andırıyor, sütlü tatlıları sevdiğim için Crem Brule benim damak tadıma uydu. Paketin içinden 4'er porsiyonluk iki paket çıkıyor. İlk yaptığımın üzerini fırında kızarttım, ikincisini mikrodalgada. Fırında daha iyi oldu.


Daha önce Carte D'or puding çeşitlerini denemiş ve kıvamını, tadını beğenmiştim. Bu kez de çikolatalı olanı denedim, arasında çikolatalı kekle nefis oldu.


Denediğim son karışım Çikolatalı Cookie oldu. İlk yaptığımda fotoğrafını çekemeden bitti, 2. yapışımda yine çekemem diye gün ışığını beklemeden akşam çektim, o yüzden fotoğrafı çok iyi değil. Ama tadı çok güzel, pişirme kıvamını iyi ayarlarsanız çikolata parçaları akışkan halde olup kurabiyenin lezzetine lezzet katıyor.

Kısa sürede farklı lezzetleri hazırlamak isteyenler için Carte D'or tatlı serisini tavsiye ederim. Dondurmada olduğu kadar tatlıda da başarılılar.

Bu ürünleri deneme fırsatı verdikleri için arkadaşım Bahar'a (Cafe Portakal) ve Excell İletişim'den Seda Hanıma teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. ooo bunların hepsi çok güzel... süper olmuştur eminim. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  2. hangi birine iltifat edeceğimi şaşırdım tatlımm:)
    ellerine sağlık..
    nefis görünüyorlar..
    hayırlı cumalar..
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  3. canım afiyet şeker olsun bende çok beğendim gerçekten başarılı,şimdi sırasıyla yemek isterdim onları:)öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler yorumlarınız için :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak