California Walnut Commission'un İzmir Blogger Etkinliği


Geçtiğimiz günlerde California Walnut Commission tarafından Mövenpick Hotel İzmir’de düzenlenen çok güzel bir etkinliğe katıldım. Etkinlikte önce cevizin sağlık ve beslenme avantajları anlatıldı, daha sonra ise Mövenpick Hotel Executive Chef’i Murat Yıldız  ile ceviz konseptli yemek pişirme çalışmasına geçildi.



Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler verilen etkinlikte , cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiği anlatıldı. 

Amerikan Kalp Vakfı tarafından  ‘kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri’ konusunda sertifikalandırılan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından kalp krizi riskini azaltabileceği konusunda onay alan ceviz, fonksiyonel bir gıda olarak biliniyor.



Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dâhil edildiğinde, hâlihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlanmasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi.

Advances in Nutrition dergisinin 14 Kasım 2014 tarihli sayısında çıkan bir makalede, Pennsylvania State Üniversitesi, Beslenme Bilimleri Bölümünden Ordinaryüs Profesör Penny Kris-Etherton, ve Jennifer A. Fleming, ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan a-Linolenik Asit (ALA) alan kişilerin kalp ve damar hastalıklarına (CVD) yakalanma riskinin azaldığı sonucuna ulaştılar.



Journal of Alzheimer’s Disease’de yayınlanan hayvanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, ise, ceviz tüketiminin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede, ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer hastalığını önlemede olumlu bir etkisi olabilir.


New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel Araştırmalar Enstitüsü (IBR), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı başkanı Prof. Dr. Abha Chauhan önderliğinde yürütülen araştırmada, ceviz açısından zengin bir diyet uygulanan farelerde öğrenme becerilerinde, hafızada, kaygı azaltımında ve motor gelişiminde kayda değer iyileşme görülmüştür. 



Bu faydalı bilgilerden sonra gelelim neler pişirdik, neler yedik...

Chef Murat Yıldız

Çerkes tavuğu ve cevizli bezirgani

Cevizli kıtırlı dana madalyon ve ızgara kuşkonmaz
Mövenpick Dondurma eşliğinde cevizli baklava


Bu lezzetli ve keyifli etkinlik için California Walnut Commission'a, Promedia'ya ev Chef Murat Yıldız'a çok teşekkürler.

Yorumlar

  1. Çok güzel bir etkinlikti. Hep beraber olmakta güzeldi. Nazik daveti için California Walnut's a teşekkür ederiz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli bir etkinlikti. Cevizi zaten çok seviyordum. Şimdi daha çok sevdim...

    YanıtlaSil
  3. Hos bir etkinlik gibi gorunuyor. Bu arada ben sahsen Kaliforniya cevizinin Turkiye'de neden etkinlik yaptigini cok merak ettim... Guzelim Turk cevizinin yerini tutamaz asla. Ustelik Kalifornia'da yasayan biri olarak kuraklik cok buyuk tehlike yaratiyor bu aralar. Disariya satacak kadar ceviz yetistirebiliyorlar mi, yoksa acaba Turk cevizini alip bu "marka" altinda mi satacaklar cok merak ettim. Keske ben de orada olup sorabilseydim. Orada bulunanlar ya da siz bu tarz bir soru sordunuz mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin sorunuzu soran kimse olmadı :) Ama bizim orada tattığımız cevizler Türk cevizinden farklıydı öyle yapacaklarını tahmin etmiyorum. California'ya sevgiler.

      Sil
  4. Merhaba!

    Biz Antalyalı Blogger'lar da aynı etkinlik için davetliyiz. Nedir diye bakmıştım sizin bloğa rastladım. Sanırım güzel bir etkinlik olacak... önümüzdeki hafta izlenimlerim iyi olur umarım :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak