İzmir'de Bir Antakya Restoranı: Antakya İl Sınırı


Antakya İl Sınırı her şeyden önce adıyla dikkat çeken bir mekan. Antakya mutfağına ilgi duymuş ama henüz yerinde tatma imkanı bulamamış biri olarak burası tabii ki çok ilgimi çekti.

Yer olarak nerede derseniz Manavkuyu'da Adliye'nın yeni binasının hemen yanı başında biraz ara denilebilecek bir konumda.


Ana yemek siparişlerimiz gelmeden önce meze ve salataların tadına bakmak istedik.

Humus

Humus, tattığım mezeler içerisinde en lezzetlisiydi diyebilirim. Ancak üzerindeki acımsı yağ humusun güzelliğini mahvetmiş. Bunu söylediğimde Antakya'ya özgü zeytinyağ dediler. Yerinde yemediğim için Antakya zeytinyağı nasıldır yorum yapamıyorum ama yine de böyle acımsı ve lezzetsiz değildir diye düşünüyorum.

Abagannuş

Abagannuş ya da babagannuş gibi söylenişlri olan biberli yoğurtlu meze de çok lezzetliydi.

Zahter baharatı ve zeytinyağı
Servis elemanının söylediğine göre yeme usulü ekmeği önce yağa sonra baharata batırma şeklindeymiş. Zahter güzel de zeytinyağ çok lezzetsiz olunca hiç tat bulamadım... Güzel bir zeytinyağı ile kahvaltıda ya da diğer öğünlerde hoş bir iştah açıcı olabilir.

Harbiye Usulü Tavuk Izgara
Harbiye Usulü Tavuk Izgara, lezzetli, iyi pişmiş bir tavuk ama farklı bir tarafı yok...

Antakya Kebabı

Antakya Kebabı, çok lezzetli ve yumuşak baharatı yerinde. Burada yediğim en lezzetli şeydi diyebilirim. Kesinlikle tavsiye ederim.

Tahinli Çıtır Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı güzel ama daha güzelini Akalar'da yemiştim. Bir de şeker miktarı iç bayacak kadar fazla benim için. 

Sonuç olarak Antakya'ya gidip bu yemekleri yerinde yeme imkanı yoksa, İzmir'de Antakya lezzetlerini tatmak için ideal bir yer. Humus ve Antakya kebabını özellikle tavsiye ederim. Sembusek, kaytaz böreği, kazbaşı, tepsi kebabı, künefe ise bir dahaki gidişimde denemek istediklerim.

İzmir'de Türk ve dünya mutfaklarının farklı örneklerinin daha fazla bulunabilmesi temennisiyle lezzet dolu bir başka yazıda buluşmak üzere...

Yorumlar

  1. Merhabalar,Antakya Sofrası'na daha önce gitmiş biri olarak zeytinyağının acı gelmesi gerçekten şanssızlık olmuş sizin için...Antakyalı arkadaşlarımızla gitmiştik ilk seferinde ve onlar yemek lezzetlerinin Antakya mutfağına yakın olduğunu belirtmişlerdi.Bir daha ki sefere kazbaşı,acılı ekmek,içli köfte ve künefenin tadına bakmanızı öneririm.Künefesi çok lezzetli, aklınızda bulunsun derim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerileriniz için çok teşekkürler. Bir daha gittiğimde dikkate alacağım. Sevgiler.

      Sil
  2. Bir daha ki sefere beraber gidip onerilen çeşitleri yiyelim bakalim dusuncemiz ne olacak.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak