Sea Homes Restaurant Paşalimanı


Ünlü şef Murat Bozok’un Çeşme Paşalimanı’ndaki yeni mekanı Sea Homes temmuzda açıldı. Sea Homes Recidence içinde yer alan restoranın huzurlu ve nezih bir ortamı var. Mekan bünyesinde plaj ve havuz da barındırıyor. 80 kişilik kapasitesi olan restoran her gün 11.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor.





Geçtiğimiz günlerde Şef Murat Bozok ve Gurme Haluk Özyavuz tarafından düzenlenen “2 Usta 1 Lezzetli Gece”de hem keyifli bir akşam geçirme hem de mekanı deneyimleme fırsatımız oldu.




İki usta bir araya gelince tam bir lezzet şölenine dönüşen akşamda biz neler yaptık, neler tattık? Önce havuz başında soğuk içeceklerimizle bu sakin ve güzel ortamın keyfini çıkarmaya başladık. Ardından Sea Homes’un recidence kısmını gezdik, terasta muhteşem bir manzara vardı.



Sonra sıra merakla beklediğimiz lezzetleri tatmaya geldi. Bir yandan Murat Şef ve Haluk Beyin keyifli sohbetini dinlerken diğer yandan menüden seçilen lezzetleri deneyimleye başladık. Sea Homes Restoran’ın öğle ve akşam yemeği için ayrı menüleri var. Her iki menü de Ege ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı. 





Menü için  yaza uygun hafif yemekler seçilmiş. Önce meze ve zeytinyağlı çeşitleri geldi masamıza, neler yoktu ki.. Anasonlu enginar, vişne kurulu fasulye, tarçınlı barbunya, patlıcan salatası, zeytinyağlı bamya, Girit ezmesi, naneli humus, dolmalık fıstıklı fava. İsimlerinden de anlaşılacağı gibi klasik lezzetlere ufak dokunuşlarla farkı yakalamış Murat Şef.







Meze ve zeytinyağlıların arkasından çok özel iki salata çeşidi vardı: Ayvalık Salatası ve Paşalimanı Salatası. Ayvalık salatasının içinde roka, lor, vişne, ceviz ve yeşil elma kullanılmıştı, hepsinin uyumu mükemmeldi. Paşalimanı salatasında ise Ege otları ile birlikte taze soğan, maydanoz, nane, salatalık ve Çanakkale domatesi vardı. Bu lezzetler insana ne kadar şanslı bir coğrafyada yaşadığını da düşündürüyor.




Yavaş yavaş ana yemeklerin tadımına doğru yaklaşırken pide ve pizza çeşitleri ile devam ettik. Çanakakle Domatesli Margharita Pizza, İsli Kurutulmuş Etli ve Pastırmalı Pizza ve Tandırlı Kuşbaşı Pide denediğimiz lezzetler arasındaydı. Odun fırınında pişen pizza ve pideleri bence menüdeki iddialı lezzetlerden.



Restoranın ana yemek menüsüne baktığımızda çok fazla seçenek yok gibi görünüyor. Ama köfte, et, tavuk, balık gibi geniş bir yelpazesi olduğundan damak tadınıza uyacak bir tercih yapmanız mümkün. Biz ana yemeklerden tahinli piyazla sunulan hellimli köfteyi, Antakya usulü güveçte tepsi eti, asma yaprağı ve humus dolgulu tavuk sarmayı tattık. Benim favorim tavuk sarma oldu.



Sea Homes’un bu güzel yemeklere eşlik edecek zengin bir şarap menüsü de mevcut. Türk ve dünya şaraplarından seçkin örneklerin yer aldığı menüde yerel butik üreticilerin lezzetlerine de yer verilmiş.



Ve tabii ki sonunda sıra tatlıya geldi. Mohitolu parfe ve farklı bir yorumla creme brulee denedik. Mesir macunlu creme brulee, kavunlu ve rakılı dondurma ile birlikte servis edildi. Dondurmaların hazır değil, kendi yapımları olması da dikkate değerdi.



Yeni dokunuşlarla lezzet bulan bu menüyü hoş bir yaz akşamında deneyimlemek çok keyif vericiydi. Bu özel akşam için Şef Murat Bozok ve Gurme Haluk Özyavuz’a çok teşekkürler... Siz de yeni açılmış olmasına rağmen Paşalimanı ve Çeşme’nin gözdesi olmaya aday Sea Homes’ta şef Murat Bozok’un eşsiz lezzetlerini eylül sonuna kadar deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak