Büyükada


İstanbul'a her gittiğimde mutlaka uğradığım yerlerden biri de Büyükada... İzmir'de yaşamaktan çok memnunum, ama başka bir yerde yaşamam gerekseydi tercih edeceğim yerlerden biri kesin burası olurdu... Bu seferki İstanbul gezimizde de programımızda Büyükada vardı. Daha önce hep gündüz gezmiştim, bu kez akşamüstü gittik ve gece döndük. Akşamlarının da çok güzel olduğunu gördüm. İnsana huzur veren bir yer. Martılar eşliğinde yapılan deniz yolculuğu adadaki huzur ve sakinliğe hazırlıyor insanı...


Büyükada'ya varıncaya kadar Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapurdan çektiğim görüntüler...




  

  




 
 
Heybeliada Deniz Lisesi


Büyükada iskelesi

 
Osmanlıca Büyükada yazısı

       
          Adada neler yapılabilir?
  • Motorlu araçlar kullanılmadığı için adayı yürüyerek, bisikletle ya da faytonla dolaşabilirsiniz. Bisikletim yok diye üzülmeyin uygun fiyatlarla kiralayabileceğiniz yerler var. Eğer yanınızda sevgilinizle ya da arkadaşınızla gitiyseniz iki kişilik bisikletleri tavsiye ederim. Ben ilk kez adada bindim inanılmaz keyifliydi :) Faytonu tercih ederseniz kısa ve uzun olmak üzere iki tur seçeneği var.
  •  Sahildeki balıkçı lokantalarında çeşitli deniz ürünleri ile ziyafet çekebilirsiniz.
  •  Adadaki tarihi yapıları gezebilirsiniz.
  •  Adanın tepe noktasına ulaşıp buradaki harika manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.








  Büyükada'daki güzel tarihi binalardan örnekler 




Ada sokakalrından görünen muhteşem manzaralardan biri
  

  
 



Rengareng waffle ve dondurma tezgahları
 
Adanın akşamüstü hali...  


Şehre yakın olup da kendinizi şehir dışında, tatilde hissettiren bu cennet köşesini görmeyenlere mutlaka gitmelerini tavsiye ederim.

Yorumlar

  1. Bende izmir-karşıyakalıyım,karşıyakamı çok seviyorum...büyükada karşıyakadan sonra yaşamayı düşünebileceğim tek yer :)bende istanbula her gittiğimde gezmek isterim adaları:)Bu arada bloğunuzun yakın takipçisiyim tarifler çok güzel:)Emeğinize sağlık,sevgiler.Sedef Durmuslar

    YanıtlaSil
  2. büyük ada bana o kadar yakınki ama 1 senedir gitmedim sen te nerelerden gelip büyük adayı hatırlattın bana sağolasın:)

    YanıtlaSil
  3. Sedef, güzel sözlerin için çok teşekkürler, mutlu etti beni :)

    Aylin, insan turist olarak gidince geziyor, yoksa hangimiz yaşadığımız şehrin güzelliklerini fark edebiliyoruz, yorumun için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak