Tex Mex'de Kahvaltı


Başar'daki Van kahvaltısı ile başladığım İzmir'de kahvaltı yazı serisine bu kez de Tex Mex'in kahvaltısından bahsederek devam edeceğim. Tex Mex'in yemeklerinden ve ambiyansından sevgili Gurme daha önce bahsetmişti. Biz de geçtiğimiz hafta sonu kahvaltısını denemek istedik.


Kahvaltı menüsünde iki çeşit peynir (beyaz ve tulum), tereyağı, zeytin, salatalık-domates (kiraz domates olması güzeldi), karadutlu lor, bal, yeşil incir reçeli, portakal kabuğu reçeli ve sahanda yumurta vardı. Kahvaltılık malzemeler özenle seçilmişti ve lezzetliydi.

Ekmekler, bence kahvaltı masasındaki en güzel lezzetti. Dışı çıtır, içi yumuşacık o minik ekmekler bana çocukken Almanya'da yediğim ve çok sevdiğim broçinleri hatırlattı. Haşhaşlı, otlu, mısır unlu gibi farklı çeşitlerde ekmekler geldi. Ekmek sepetimiz sürekli yenilendi ve her geldiğinde ekmekler sıcaktı. Ortam oldukça kalabalık olmasına rağmen bunu yapabilmeleri başarı.Bu kadar güzel ekmeği en son Özsüt Atölye'de yemiştim. Bu arada renk ve görünümleriyle ekmek sepetlerini çok şirin bulduğumu da belirtmeliyim.


Kahvaltıda hoşuma gitmeyen tek şey yumurtaydı. Ben yumurtayı ancak katı piştiğinde yiyebiliyorum. Ondan dolayı kahveyi nasıl içtiğimizin sorulması gibi yumurtayı da nasıl istediğimizin sorulması gerektiğini düşünüyorum. Yumurtalarımız sorulmadan kayısı ve hatta rafa kıvamda geldi. Ben o şekilde yiyemeyeceğim için katı yumurta rica ettim. yumurtam gitti ve hemen geldi üstü kupkuru ama içi hala sıvıydı, mikrodalgada ısıttılar sanırım.


Meyve sunumları güzeldi.
 Tex Mex'in bahçe kısmında hoş bir manzarası var. Bu sebeple özellikle baharda ya da yazın bahçede kahvaltı ya da yemek daha keyifli.

Tex Mex'de karşılama, güleryüz ve servis hızı da iyiydi.

Tex Mex bir Meksika restoranı, orada farklı bir kahvaltı yaparım beklentisiyle giderseniz hayalkırıklığına uğrarsınız. Bunun dışında hoş bir mekânda kahvaltı yapmaksa niyet Tex Mex'i önerebilirim. Fiyata gelince kahvaltı kişi başı 19 TL.

Tex Mex
Adres: İzmir Çevre Yolu (Selway Outlet karşısı)
Balçova - İzmir
Telefon: 0232 279 23 52 - 0506 467 61 92

Yorumlar

  1. Afiyetler olsun :))))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  2. Tex Mex ilk açıldığından beri sıklıkla gittiğimiz ve beğenerek gittiğimiz biryerdi ta ki Eylül ayındaki son gidişimize kadar..Servisten yemeklere kadar herşey rezaletti.Daha kötüsü özürleri kabahatlerinden beterdi.Ben uzunca bir müddet gideceğimi hiç sanmıyorum.
    Beğendiğim yerlerin kötüleşmesine çok üzülüyorum :(

    YanıtlaSil
  3. Akşam yemeklerindense uzun uzun süren sabah kahvaltılarına bayılırım canım.Neyseki siizn içinde güzel bir kahvaltı olmuş bir kaç aksilik dışında:)

    YanıtlaSil
  4. Tex-mex izmir'e ilk geldiğimde yemek yemek için götürüldüğüm yer.Kahvaltısını bilemiyorum,Karşıyaka'da oturduğumuz için bize uzak.Biz daha çok Ramo ve zeytinli bahçeyi tercih ediyoruz.Çicekli köyü ise toptan sildik :)sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ceren Altın1 Mart 2011 00:37

    Tex-Mex İzmir'in en güzel restoranlarından biri manzarası ve kalitesiyle benim her zaman favorim olmuştur, Tex-Mex de ne gibi bir kötü şey olmuş merak etmekle beraber, ufak bir şansızlık olarak değerlendiriyorum, bana göre İzmir'de sayılı lezzet yerlerinin başında geliyor.

    YanıtlaSil
  6. Ben o çelik sahanı sevmedim. Bana buz gibi geldi. Biraz daha sıcak birşeyler kullansalarmış keşke.

    YanıtlaSil
  7. Evren, çok teşekkürler.

    İsmetciğim, kötü olmuş, üzüldüm, paylaştığın için teşekkürler..

    Aylincim, benim de favori öğünüm kahvaltı :)

    Prenses Ece, Çiçekli'de de güzel yerler var neden sildiniz? :)

    Ceren Hanım, yorumunuz için teşekkürler.

    Aslı, bence de :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Fırında Akya Balığı

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak