İzmir'de Temmuz Ayındaki Kültür-Sanat Etkinlikleri


Donkişot Tiyatro - Münasebetsiz
  • 06 Temmuz 2011 21:00
  • Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
"Önemli bir iş için bir otel yerleşseniz ve de yan odadaki müşteri intihar girişiminde bulunsa, kendi işinizi bir an önce bitirip otelden ayrılmak için yardım elinizi uzatsanız, sonunda da hayatını kurtardığınız kişi sizin hayatınızı karartsa... Ne yapardınız?"

Kurulduğu yıldan beri kendi tarzının en önemli oyunlarını sahnelemeyi ilke edinen Donkişot Tiyatro, bu yılda Francis Veber’in (L’emmerdeur) Münasebetsiz adlı oyununu izleyiciye sunuyor.Komedi’nin de ciddi bir sanat olduğunu, Fars türünün ise en ciddi şekilde oynanması gerektiğine inanan kişileri bir araya getirerek, izleyiciye saygısını bir kez daha gösteriyor.

Usta yönetmen Çetin Akcan tarafından sahnelenen oyun, Devlet Tiyatrosu sanatçısı İsmail Dümbüllü ödüllü oyuncu Zafer Algöz, Münasebetsiz oyunuyla tiyatroya “merhaba” diyecek olan Seda Akman, sinema ve tiyatro izleyicisinin yakında tanıdığı Melih Ekener, Kurtlar Vadisi TV dizisinde yarattığı Şevko karakteri ile tanıdığımız Devlet Tiyatrosu sanatçısı yönetmen Hidayet Erdinç,yine Kurtlar Vadisinin sevilen oyuncusu Kerem Fırtına ve genç oyuncu Ekran Pekbay ile perde açıyor.

1. Kategori - 45.00 TL
2. Kategori - 40.00 TL
3. Kategori - 35.00 TL

Biletler: Biletix


Küçük Şeyler - Üstün Dökmen
  • 07 Temmuz 2011 21:00
  • Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
  • 08 Temmuz 2011 21:00
  • Bornova Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
Az Data, Bol Fikir
Yazan: Üstün Dökmen, Dersu Yavuz Altun
Yönetmen: Dersu Yavuz Altun
Skeçler: Çağlar Tüfekçi, Öze Solak, Canan Çamyurdu, Hasret canan tutuş, Neylan özgüle, Emre Saka
Tiyatral Şov

Gösteri Prof. Dr. Üstün Dökmen’ in akademik bilgileri ve gözlemlerini paylaşacağı, eğlenceli parodilerle renklendirilmiş, zaman zaman seyircinin katılımıyla interaktif bir boyuta taşınan, bilgilenmenin aynı zamanda çok eğlenceli bir süreç olabileceğini gösteren  teatral şov tasarlanmıştır.
Seyircilerin; kültürel-kişisel boyutlardaki mevcut iletişim sorunlarını fark etmeleri ve bu sorunları giderme yollarını öğrenmeleri iletişim konusunda beceri kazanmaları, bu becerileri toplumda ve özel yaşamlarında kullanma konusunda motive olmaları; ailede ve toplumda sağlıklı iletişimin, uzlaşmanın ve yaşama sevinci taşımanın önemini kavramaları amacı taşımaktadır.
Gösterinin içerdiği bazı konu başlıkları şunlardır;
İletişim kazaları, nedenleri ve sonuçları “Beni bir tek sen anladın sende yanlış anladın”
Dolaylı iletişim, direkt iletişim, empatik iletişim…
Toplumda bizi oluşturmada, takım kurmada, ekip olmada ve sinerji arttırmada sağlıklı iletişim ve uzlaşmanın önemi toplumda ve ailede ortaya çıkan iletişim çatışmaları ve çözüm yolları- çatışmada kültürel boyut iletişim açısından duyguları fark etme, ifade etme ve kontrol etme…

1. Kategori - 39.00 TL
2. Kategori - 33.50 TL
3. Kategori - 28.00 TL

Biletler: Biletix


Paul Taylor Dance Company
  • 07 Temmuz 2011 21:30
  • Sabancı Kültür Sarayı Hasan Tahsin Salonu, İzmir
Paul Taylor, Sanat Yönetmeni
Paul Taylor Dance Company, tüm dünyada modern dansın tanrısı kabul edilen kurucusu Paul Taylor’ın dans tarihine geçen koreografilerinden oluşan bir programla 25. Uluslararası İzmir Festivali’ne konuk olacak. Estetik, teknik, zarafet, uyum, disiplin, kalite ve ihtişamı bünyesinde barındıran Paul Taylor Dans Company 25. yılı unutulmaz yapan gösterilerden birini sunacak. Paul Taylor, izleyicileri şok eden yorumu, Amerikan kültürünün ikonlarını ti’ye almayı ve eleştirel yaklaşımını her zaman dansın merkezine koyan bir duayen. Koreografilerinde dans hareketlerinden çok gündelik olayları tercih eden Taylor, Robert Rauschenberg, Jasper Johns, ve Alex Katz gibi 20. yüzyılın en önemli ressamlarıyla da ortak çalışmalar yaptı. 1975 tarihli “Esplanade” eseriyle dans tarihine geçen Taylor’ın topluluğu, klasik müzik dünyasının mihenk taşı bestecilerinin eserlerinden tanıdık melodilere doğru çeşitlenen müziklerle renklenen koreografilerinden oluşan bir repertuarla İzmir’de.

1. Kategori - 250.00 TL
2. Kategori - 100.00 TL
3. Kategori - 40.00 TL
İndirimli - 20.00 TL

Biletler: Biletix


25. Uluslararası İzmir Festivali
  • 07 Temmuz - 19 Temmuz
  • İzmir
Festival Sizi Çağırıyor! 20 Haziran - 21 Temmuz 2011 tarihleri arasında İzmir'in farklı mekanlarında düzenlenen 25. Uluslararası İzmir Festivali dünyaca ünlü müzisyenleri ağırlıyor. Klasik müziğin ağırlıklı olduğu festivalde Natalie Cole caz konseri ile Paul Taylor Dance Company dans gösterisi de yer alıyor.

Biletler: Biletix

07 TEMMUZ 2011 SAAT: 21.00 "FİDE KÖKSAL"

14 TEMMUZ 2011 SAAT : 21.00 "GRUP LEHOS"

21 TEMMUZ 2011 SAAT : 21.00 "GRUP SALSANOVA"

28 TEMMUZ 2011 SAAT : 21.00  "SERAP YENİCİ"

Ege Rüzgarı: Orhan Osman - Areti Ketime 
  • 08 Temmuz 2011 21:00
  • Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
Çeşme’de büyük buluşma: Orhan Osman & Areti Ketime
EGE RÜZGARI

Buzukinin markası, başarılı müzik adamı Orhan Osman, Yunanistan’ın parlayan yıldızı Areti Ketime ile 8 Temmuz Cuma akşamı Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek.

Bu yazın en sıcak konseri olacak bu buluşma ile Türk-Yunan müzikleri Çeşme Açıkhava sahnesini dolduracak. 

1. Kategori - 89.00 TL
2. Kategori - 67.00 TL
3. Kategori - 45.00 TL
4. Kategori - 28.50 TL

Biletler: Biletix
Aşk Kokusu
  • 11 Temmuz 2011 21:00
  • Bornova Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
  • 12 Temmuz 2011 21:00
  • Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
Oyuncular: Cemal Hünal, Akasya Asıltürkmen ve Onur Şenay
Yönetmen: Özdemir Çiftçioğlu
Tür: Romantik Komedi
Oyunun Konusu: Oyun, kurallarla dolu olan hayatımımızda nasıl yaşayabiliceğimizi, hayatın kaçınılmazlığını anlatıyor. Ve buna dikkatimizi çekiyor.

1. Kategori - 45.00 TL
2. Kategori - 34.00 TL

Biletler: Biletix

Natalie Cole
  • 12 Temmuz 2011 21:30
  • İzmir Açıkhava Sahnesi, İzmir
Dünya caz sahnelerinin en iyi seslerinden, dokuz Grammy Ödülü sahibi, albümleri tüm dünyada 50 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşan Natalie Cole, 25. Uluslararası İzmir Festivali’nde söyleyecek. Cazın kralı efsanevi piyanist Nat King Cole’ün kızı olan Natalie Cole, atlattığı amansız hastalığın ardından babasıyla düet yaptığı “Unforgettable: With Love” şarkısıyla, yeni bir başlangıç yapmıştı. Caz müziğine çoğu Grammy ödüllü pek çok şarkı ve albüm hediye eden Natalie Cole İzmir’e ilk kez gelecek.

1. Kategori - 250.00 TL
2. Kategori - 100.00 TL
3. Kategori - 60.00 TL
4. Kategori - 40.00 TL

İndirimli - 20.00 TL

Biletler: Biletix


Özel Hayatlar
  • 13-14 Temmuz 2011 21:15
  • Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
Yazan: Noel Coward
Türkçesi: Gencay Gürün
Yöneten: Cihan Ünal
Koreografi: Mikel N. Vidhi
Oynayanlar: Cihan Ünal, Meral Bilginer, Şencan Güleryüz, Burcu Kazbek

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan Amanda Prynne ile Elyot Chase, yaptıkları ikinci evlilikleriyle yeni bir hayata doğru yol almışlardır. Ancak her ikisi de balayını geçirmek üzere aynı oteli seçtiklerinden ve yan yana odalarda olduklarından bihaberdirler. Durumu öğrendiklerinde olayları kontrol etmek kolay olmayacaktır.
Ünlü Amerikalı yazar Noel Coward’ın “Hiçbir zaman güncelliğini yitirmeyecek oyunlarımdan biri olacak.” dediği sürprizler komedisi Cihan Ünal’ın rejisiyle sahnede…

1. Kategori - 45.00 TL
2. Kategori - 39.00 TL
3. Kategori - 33.00 TL

Biletler: Biletix

Komedi Dükkanı
  • 14 Temmuz 2011 21:00
  • İzmir Açıkhava Sahnesi, İzmir
Tolga Çevik’in performansı, gizemli yönetmenin sıradışı müdahaleleri ve minik müzisyenin şarkılarıyla Dükkan'da eğlence devam ediyor.

Bu heyecan doğaçlama olarak yine sahnede sizlerle buluşacak, Arkadaşım güldürmeye, gizemli yönetmen müdahale etmeye ve minik müzisyen şarkılarıyla komediye tat katmaya devam edecek...
1. Kategori - 66.00 TL
2. Kategori - 56.00 TL
3. Kategori - 45.00 TL
Biletler: Biletix

Leyla'nın Evi
  • 21 Temmuz 2011 21:00
  • Bornova Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
On sekiz yıldır Dünya Tiyatrosu'nun en önemli yapıtlarını, Türk Tiyatrosu'nun en değerli oyuncularıyla buluşturan Tiyatrokare, önümüzdeki günlerde yeni bir başyapıtı sahnelemeye hazırlanıyor.

Zülfü Livaneli’nin aynı adlı, 60 baskı yapmış, sevilen romanından uyarlanan, Nedim Saban’ın yönettiği, “Leyla’nın Evi" adlı oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Volkan Severcan gibi usta oyuncuların başrolünü paylaştığı müzikli oyunun dekor tasarımına Nurullah Tuncer, müziklerine Livaneli imza atıyor.

Oyununda evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı’dan günümüze İstanbul’un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor.Oyunda kuşak çatışmaları alaturka ve hip hop müzikler, sahne dönüşümleri muhteşem sinemasal efektler ve filmler, düş sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajları sayesinde anlatılıyor.

1. Kategori - 45.00 TL
2. Kategori - 34.00 TL

Biletler: Biletix

Estampas Portenas 1996 yılında Buenos Aires’te kurulmuştur. Arjantin Balesinde uzun yıllar dans eden koreograf Carolina Soler sayesinde tanındı. Estampas Portenas Avrupa (Almanya, İngiltere, Hollanda, İspanya, İsviçre), Asya (Avusturalya, Kore, Malezya, Yeni Zelanda, Singapur) ve Güney Afrika turnelerine çıktı. Arjantin’de ve Amerika’nın da bazı eyaletlerinde sahnelendi. İlk yılında Çin’de 60’tan fazla sahne performansı gerçekleştirdi. Arjantin’e dönüldüğünde ise General San Martin Cultural Center’da sahnelenen gösteri, sonrasında “yeteneği, güzelliği ve baştan çıkarıcılığı ile seyirciyi büyüleyen bir gösteri” olarak adından söz ettirdi.
Tango Feeling, Carolina Soler tarafından yaratılan Estampas Portenas’ın şovu; müzik, kostüm ve danslarıyla muhteşem bir tango seyretmenizi sağlıyor. Bu şov iki parçadan oluşuyor: The Milonga, daha çok geleneksel öğeler içeren bölüm ve The Show Astor Piazzola stilinde modern ve yeni tango öğelerini içeriyor. Tango Feeling sizi tutkunun ve dansın tarihinde yolculuğa çıkaracak.

1. Kategori - 98.00 TL
2. Kategori - 77.00 TL
3. Kategori - 66.00 TL
4. Kategori - 56.00 TL
Biletler: Biletix

Her Yöne 90 Dk.
  • 17 Ağustos 2011 21:00
  • Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
2010 yılı mart ayında Faruk Sofuoğlu tarafından kurulan İstanbul Meydan Sahnesi Seyfi Şahin’in yazdığı, müziklerini Aras Deniz Sipahi'‘nin bestelediği, Ahmet Çevik, Aylin Kabasakal, Deniz Oral, Fulden Akyürek, Şule Cengiz ve Veysel Diker'in rol aldığı “Her Yöne 90 Dk.” adlı komediyle perdelerini sanat severlere açıyor.

1. Kategori - 40.00 TL
2. Kategori - 30.00 TL
Biletler: Biletix
Her ay olduğu gibi bu ay da sizler için derlediğim kültür-sanat etkinliklerini paylaşmak istedim. Yaz dönemine girmemiz dolayısıyla özellikle belediyelerin düzenlediği etkinliklerde azalma söz konusu. Umarım keyifli vakit geçirirsiniz.  

Yorumlar

  1. izmir kültür sanat etkinliklerinin bu kadar derli toplu sunuldugu bır sıte daha bulamadım.. tesekkurler ve de basarılar...

    YanıtlaSil
  2. Aslı Hanım, çok teşekkür ederim. Bu tarz bilgi derlemesi zor yazılardan sonra böyle yorumlar iyi geliyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak