Portakal Aromalı Supangle
Bizim evde her daim tatlı bulunur, özellikle sütlü tatlılar favorimiz. Hiçbir şey olmasa en kötü ihtimalle bir puding vardır dolapta :) Tabii ben de zaman zaman hazır ürünler kullanıyorum mutfağımda. Bazen pratiklikten, bazen zamansızlıktan bazen de tembellikten dolayı :) Ama genelde bu hazır ürünleri kullanırken de kendimden ufak tefek şeyler katmaya çalışırım. Bazen sütle birlikte krema eklerim bazen içine damla çikolata katarım, içine ceviz fındık eklerim vs. Bu kez de sizlerle aslında bir tarif değil bir sunum önerisi paylaşacağım.
Carte Dor'un yeni çıkardığı "geleneksel lezzet" tatlı serisinden supangleyi denerken ara katına kedi dili bisküvi ekledim. İçine ise çikolata ile uyumlu olacağını düşündüğüm portakal kabuğu reçelinden koydum. (Siz elinizin altında olan çikolata ile uyumlu bir başka reçel de kullanabilirsiniz -mesela vişne-) Hafif, lezzetli ve pratik bir tatlı oldu.
Malzemeler:
- 1 paket Carte Dor Supangle
- 3,5 su bardağı süt
- 4 adet kedidili bisküvi
- 1-2 yemek kaşığı portakal kabuğu reçeli
Yapılışı:
- Süt ve supangle karışımını muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
- Kupların tabanına ikiye böldüğünüz kedidili bisküvilerini yerleştirin, üzerine birkaç parça portakal kabuğu reçelinden koyun ve supangleyi boşaltın.
- Üzerini hindistan cevizi, reçel taneleriyle ya da dilediğiniz şekilde süsleyin
Portakal ve cikolata birlikte muhtesem oluyor... Ellerine saglik canim...
YanıtlayınSilÇok lezzetlidir kuşkusuz :)
YanıtlayınSilBizim evde de çikolata portakalla veya kırmızı meyvelerle çok sevilir. Vişne,frambuaz, dağ çileği gibi. Ben en çok portakalla seviyorum. Ellerine sağlık .
YanıtlayınSilhmmmm.... portakal ve çikolataya dayanamam
YanıtlayınSilBi severim ki sütlü tatlıları. Harika.. Teşekkürler tarifine sevgili Ege..
YanıtlayınSilcartedoor ürünlerini henüz denemeedim ilk fırsatta deneyeceğim ellerine sağlık.
YanıtlayınSilEllerine sağlık, bu günlerde nefis şeyler paylaşıyorsun.Teşekkürler...
YanıtlayınSilellerine sağlık canım benim afiyetler olsun
YanıtlayınSilportakalın aromasını severim
YanıtlayınSilellerine sağlık ,afiyetolsun canım
Eline sağlık.Bazen bu denemelerden öyle güzel sonuçlar çıkıyor ki bir zaman sonra gerçek tarifinden daha çok seviliyor.Sevgiler.
YanıtlayınSilYorumlarınız için çok teşekkürler :)
YanıtlayınSil