Dr Oetker İle Sevgililer Günü Workshopu

IMG_7788

Mutfakla azıcık ilgili iseniz mutlaka Dr Oetker ürünlerini kullanıyorsunuzdur. İlk akla gelenler kabartma tozu ve şekerli vanilin, ardından puding çeşitleri, sonra kek karışımları ve pasta kremaları, tatlı sosları ve daha pek çok ürünü ile mutfağımızın vazgeçilmezlerinden. Ve ben bugün yıllardır ürünlerini güvenle kullandığım bu markanın mutfağına misafir oldum, ne büyük mutluluk değil mi? O kadar keyifli bir gün geçirdim ki ne yazsam bu günü yansıtmaya yetmeyecek gibi geliyor... Ama yine de sizlerle bu keyifli etkinliğin her detayını paylaşmaya çalışacağım.

cats

Belki bilirsiniz Dr Oetker'in üretim yaptığı tesis İzmir Torbalı'da. Blog yazarı arkadaşlarımla sabahın erken saatlerinde kapalı ve yağmurlu İzmir havasına inat bir neşe ve enerjiyle Torbalı yollarına düştük. Ulaşım için Dr Oetker bize konforlu bir yolculuk yapacağımız bir servis göndermişti. Diğer blog yazarı arkadaşlarımla sohbete dalmışken ne ara Torbalı'ya vardığımızı anlamadık :) Bizi daha tesisin girişinde Dr Oetker ekibi, profesyonel fotoğrafçı ve kameralarla karşıladı. Kendimi çok özel hissettiğimi söylememe gerek yok değil mi? Kırmızı halı üzerinde Oscar ödülünü almaya giden bir oyuncu edasıyla Dr Oetker deneme mutfağına doğru yol aldık.

cats

Etkinliğe başlamadan önce Dr Oetker Poğaça ve Wolke'ler eşliğinde çayımızı, kahvemizi içtik enerji topladık. Ardından deneme mutfağına geçtik, önce bizi karşılayan ekibin Halkla İlişkiler biriminden Emine Hanım etkinliğin programını açıkladı. Onu dinlerken gözümüz arkada yer alan her türlü detayın düşünüldüğü profesyonel mutfaktaydı. Hanginiz böyle bir mutfakta çalışmayı istemez ki? Her birimiz evimizde böyle bir mutfak hayal ettik.

IMG_7812

Ve nihayet mutfağa geçtik, Sevgililer Günü'ne özel Eroslu Aşk Pastası için her türlü malzeme, ekipman, tarif kağıtlarımız, isimliklerimiz, Dr Oetker önlüklerimiz hazırdı. Dr Oetker pandispanya ununu kullanarak kalpli kalıplarda pişireceğimiz keklerimizi hazırladık ve fırına gönderdik. Ben bu kalpli kalıba ve muffinleri pişirdiğimiz 12'li kalıba bayıldım, en kısa sürede alıp kendime hediye edeceğim. Sizin de ilginizi çektiyse Dr Oetker'in sanal mağazasından edinebileceğinizi belirteyim.

cats

Onlar fırında pişmeye devam ederken biz tekrar konferans salonuna geçip Dr Oetker'in tarihçesini anlatan kısa bir film izledik. Bu filmde en çok ilgimi çeken kısımlar üretim aşamasına dair görüntülerdi. Severek kullandığımız bu ürünlerin nasıl üretildiğini görmek heyecan vericiydi.

cats2

Ardından tekrar mutfağa geçtik ve Dr Oetker dolgu kreması ile pastamızın arasında kullanacağımız kremayı hazırladık. Cevizden krokana, ananastan çileğe kadar her türlü meyve ve kuruyemişin yer aldığı açık büfeden pastamızda kullanmak istediğimiz malzemeleri seçtik.

cats3

Bu esnada kekimiz pişmiş fırından çıkıp ılık hale gelmişti. Kalıplarından çıkardık, ikiye kestik, süt ve Dr Oetker sıvı aromalar ile hazırladığımız sıvı ile kekimizi ıslattık. Kremamızı sürdük ve üzerini meyve ve kuruyemişle kapladık. Benim tercihim çilek, badem krokan ve antep fıstığı oldu.

cats4

Pastamızın üzeri için krem şantileri hazırladık, pastamızı şanti ile kapladık ve üzerini süslemeye başladık. Süslemede Eros resmini pastanın üzerine yerleştirip kalan kısmına süzgeçle kakao eledik ve bu güzel resim ortaya çıktı. Kalp şeklindeki pastamızı ayrıca minik kalp çikolatalar ile süsledik. Bunlar çok şirin Dr Oetker hem beyaz hem de bitter olarak iki farklı seçenek sunmuş. Bir de harf ve rakam şeklinde var, harika.

IMG_7853

Pastalarımızı süsleyip dolaba gönderdik ve mola zamanı... Dr Oetker Special Pizza ve ayran eşliğinde dinlendik, enerji topladık, hatta üzerine bir de kahve keyfi yaptık :) Her şey bizi mutlu etmek için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü.

cats5

Biberli tuzlu muffinleri yapmak için tekrar mutfağa döndük. Yine mutfak çok temiz, düzenli ve her şey hazırdı. Çalışırken de bu düzen hiç bozulmadı, hemen yanı başımızda Dr Oetker'in yardımsever melekleri bekliyordu, ne istesek anında geliyor, ne sorsak hemen cevaplanıyordu. Bizi o kadar şımarttılar ki artık kamerasız ve yardımcısız mutfağa giremeyeceğiz diye korktuk :)

IMG_7908

Dr Oetker sade kek karışımını kullanarak muffinlerimizi hazırladık. Ben daha önce kullanmadığım için şaşırdım ve içinde şeker olup olmadığını sordum :) İçinde şeker yok böylece bu karışımla ister tatlı ister tuzlu tarifler yapabiliyorsunuz. Bu muffinlerin ve Eroslu aşk pastasının tariflerini sizlerle bir sonraki yazımda paylaşacağım için şimdi detaya girmiyorum. Bu arada muffinleri ikili ekipler halinde yaptık, benim ortağım Mis Kokulu Lezzetler'di, çok keyifli bir çalışma arkadaşı olduğunu belirtmeliyim.

cats2

Muffinlerimizi de pişirip fırına gönderdik ve onlar pişerken Emine Hanım bize pastamızın üzerini süslemek için ikinci bir yöntem daha gösterdi. İlk yönten yukarıda bahsettiğim resmi pastaya koyup kenarlarını kakao ile kaplayarak bir görüntü elde etmekti. İkinci yöntemde ise Dr Oetker glazürü üzerindeki tarife göre sıcak suda yumuşatıyoruz ve iyice sıvılaştıktan sonra yağlı kağıtla yaptığımız huniye dolduruyoruz. Huninin ucunu incecik kesiyoruz ve kendimize bir resim buluyoruz. Elimizdeki çikolata ile bu resmin önce çerçevesini çiziyor, daha sonra içini dolduruyoruz ve oda sıcaklığında donan bu çikolatayı pastamızın üzerinde süsleme olarak kullanıyoruz. ne güzel fikir değil mi?

IMG_7924

Bu arada muffinlerimiz de fırından çıktı. Üzerini minik domatesler ve küçük kalıplarla kestiğimiz renkli biberlerle süsledik, sonra da karşısına geçip hayran hayran izledik :) Sizce de çok tatlı olmamışlar mı? :)

IMG_7935 

Ve mutfakta sabah 10'da başlayıp 4'e kadar devam eden, her anı dolu dolu geçen anların sonuna yaklaşmıştık. Sıra bu güzel günün bir anısı olan sertifikalarımızı almaya geldi. Sertifikalarımızı yine kameralar eşliğinde aldık... Pastamızı ve muffinlerimizi evlerimize götürmek üzere paketledik. Biz zaten bu güzel günle mest olmuşken bir de Dr Oetker ürünlerinden oluşan kocaman bir hediye paketi aldık, özellikle içindeki Mutfağımda Mutluyum adlı tarif kitabındaki tarifleri denemek için sabırsızlanıyorum.

IMG_7874 

Yine kameralar ve güleryüzlü Dr Oetker ekibi eşliğinde uğurlandık. Ayrılırken hiçbirimiz bu güzel günün bitmesini istemiyordu, bu mis kokulu mutfağı bırakıp gitmek zor oldu bizim için :)

Bir kez daha iyi ki blog yazıyorum dedirten bu gün için elbette emeği geçenlere teşekkür etmeliyim. Mükemmel bir ev sahipliği yapan Dr Oetker, bu ekibin güler yüzlü temsilcileri Emine Özden ve Arzu Bilici, yardımsever Dr Oetker melekleri, bizi star havasına sokan çekim ekibi, sohbetleri ve enerjileri ile günü daha da keyifli hale getiren İzmirli blog yazarı arkadaşlarım, hepinize sonsuz teşekkürler.

Yorumlar

  1. Çok güzel bir gün olmuş. Ben de iki Şubat'ta katılacağım heyecanla bekliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım harika bir Workshop olmuş sizler adına çok
    mutlu oldum sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel anlatmışsın canım.Aynı renkli saatleri sayende bir kez daha yaşamış gibi oldum ben de kendi adıma sana teşekkür ediyorum bir blog yazarı olarak ve böyle güzel etkinliklerin çoğalmasını diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya abla, ben de dileklerine katılıyorum, teşekkürler :)

      Sil
  4. Tahmin ediyordum çok güzel bir gün geçireceğinizi ama fotoğraflar ve yazdıklarından sonra orada olamadığıma üzüldüm.Keşke ben de ilk grupta olsaydım,ikinci grup için tarih uygun olmadı.
    Sizin adınıza sevindim o kadar güzel arkadaşlar ve Dr.Oetker'in birbirinden güzel ürünleriyle tam bir Alis Harikalar Diyarında olmuş.
    Hepinizin ellerine sağlık,yaptıklarınız da çok güzel görünüyor.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Alis harikalar diyarında benzetmeniz güzel :) Keşke siz de gelebilseydiniz, umarım bir dahaki etkinliğe...

      Sil
  5. Canım ne kadar güzel bir gün olmuş, bayıldım ve okurken de yaşadım:) Çok güzel anlatmışsın, keşke bende orada olabilseydim demedim dersem yalan söylerim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, haklısın mutfağı seven herkesin çalışmak isteyeceği bir yer :)

      Sil
  6. Çok güzel bir etkinlik olmuş. İnsan kullandığı hazır malzemelerin neler içerdiğini bilirse gönül rahatlığı ile yiyor ve yediriyor. Tesis ve malzemeler de harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız güvenilir olması çok önemli, yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  7. Canım çok ama çok güzel bir etkinlik olmuş, hepinizin ellerine sağlık :)
    Ben de aranızda olmayı ne çok isterdim. Çok çok çok sevinirdim inanki :)))
    Keyifli bir gün olduğu tüm fotolardan çok belli canım. Eeeeeee ürün güvenilir ve kaliteli olunca ortaya çıkan her şeyin tadı da süper oluyor tabiiki... Lezzet garantili yani :))))
    Çok öpüyorum canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım çok haklısın.
      dünyada ev tipi kabartma tozunu ilk bulan kişi dr. oetker. eczanesinde küçük deneyler yaparak bulmuş. yaptıkları ve başarısıyla saygı uyandıran bir marka. eğlenmenize sevindim. kocaman sevgiler.

      Sil
    2. Fatoşcum, Aslıcım çok teşekkürler, sevgiler size de :)

      Sil
  8. Canım herşeyi o kadar guzel anlatmışın ki bunun ustune daha ne deyim bilemedim .Bu guzellıklerin içinde yer almaktan çok keyif aldım.Hersey mukemmeldi...

    YanıtlaSil
  9. anım herşeyi o kadar guzel anlatmışın ki bunun ustune daha ne deyim bilemedim .Bu guzellıklerin içinde yer almaktan çok keyif aldım.Hersey mukemmeldi.

    YanıtlaSil
  10. Her zamanki gibi çok güzel anlatmışsın, yüreğine kalemine sağlık. Harika bir etkinlikti, hem eğlendik hem öğrendik, Dr Oetker'in birbirinden güzel ürünleri ile lezzetli pastalar, muffinler yaptık. Böyle güzel bir workshop düzenleyen ve bizleri davet eden Dr.Oetker'e bir kez daha teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülaycım çok teşekkürler güzel sözlerin için :)

      Sil
  11. canım sen anlatmışsın ben yaşadım. Bir anda kendimi orada hissettim etkinliğiniz çok güzel gecmiş 2 Şubatta bizler gideceğiz, şimdiden heycan bastı inşallah bir aksilik olmaz güzel bir gün geciririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin grup da çok güzeldi, gördüm fotolardan :)

      Sil
  12. Anlatımınla kendimi oradaymış gibi hissettim. Güzel bir ortamda güzel bir gün olmuş. çoğunuzu tanımasamda hepiniz adına sevindim. İnşallah başka etkinliklerde de buluşursunuz.

    YanıtlaSil
  13. Şahane bir çalışma ortamı, şahane bir gün. Orada olmak isterdim. Çok şanslısın:)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şanslıyım haklısınız teşekkürler :)

      Sil
  14. çok güzel görseller çok güzel ortam ve gülen yüzler ...çok olmak isterdim ....güzel bir gün geçirmiş olmanıza sizin adınıza sevindim...aşk dolu günlerdee :))))

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel bir gün geçirmişsiniz. Çok şanslısınız canım..

    YanıtlaSil
  16. Ne kadar keyifli bir gün geçirdiğinizi bize hissettirdiniz, pasta bir harika, ellerinize sağlık, orada olabilmeyi isterdim :)
    Lezzet dolu günler dilerim.

    YanıtlaSil
  17. çevremdeki marketlerde hiç bulamıyorum dr otker in ürünlerini,harf ve kalp çikolatları faln :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi şehirdesiniz? Belki büyük marketlere bakmalısınız, İzmir'de epey yaygın :)

      Sil
  18. offf rüya gibi:) Dr. Oetker artık mutfakların vazgeçilmezi. Ne zaman alışverişe gitsem yeni bir ürünle karşılaşıyorum sanki piyasaya meydan okuyor akla gelen her şeyin en iyisi bende der gibi.

    YanıtlaSil
  19. Müboşum; bu telaşlı ve aşırı yoğun kadın ancak gelebildi ziyaretine, ve af diliyor :) Buluştuğumuzda koşuşturmalarımı anlatırım.. Canımın içi; yazın harika, anlattıkların yüzde yüz gerçek. Kelimesi kelimesine bizi ve o günkü hissiyatımızı anlatmış. Eline, yüreğine, kalemine sağlık ablacım.. Allah en kısa zamanda tekrarını nasip etsin inşallah.. Sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ablacım, rica ederim ne demek her zaman yorumlarınız beni mutlu ediyor. Sevgilerimle :)

      Sil
  20. Canım Arkadaşım yazını okuyup yorum yazamamıştım.Seninle çalışmak benim içinde büyük keyifti . Prilin etkinliğinde de beraber olmak isterdim ama kayıt ve sınavlar bir arada olunca kabul edemedim gerçekten nefis harika bir etkinlikti en kısa zamanda görüşmek dileğiyle çok öpüyorum seni sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bundan sonrakilerde tekrar beraber oluruz inşallah :) Sevgiler.

      Sil
  21. İşte bir egeden tarifler anlatım farkı,bu son nokta olmuş.Resimler,yazı,herşey süper ...eline sağlık Müboşum.Harikasın. Ben şimdi senin şu rulo pastana bir bakayım diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şımartıyorsunuz beni :) Çok teşekkürler...

      Sil
  22. çok imrendim size :)
    tat yarışması sonuçları nezaman belli olucak heyecanla bekliyorum bnde katılmıştım ya :)

    YanıtlaSil
  23. oyyy gamzelerini sevdiiğim, Maaşallah blogun mutfak akademisi gibi .Herşey harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hatice ablacım, çok naziksiniz..

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak