4. İzmirli Yemek Bloğu Yazarları Buluşması

izmir blogcuları

Geçtiğimiz pazar günü altı ayda bir düzenlenen ve geleneksel hale gelen İzmirli Yemek Bloğu Yazarları buluşmamızın 4.sü Kordon Otel'de düzenlendi. Altı kişilik komitenin (Pembe Kekik, Ihlamurcum, Lutenitsa, Suna'dan Denemeler, Bir Dilim Daha, Begonya bloglarının yazarları) organize ettiği buluşmaya İzmirli 60 yemek bloggerının yanı sıra çeşitli firma temsilcileri de katıldı.

IMG_8600 IMG_8761

Merkezi konumu, muhteşem manzarası ve hizmet kalitesi ile Kordon Otel bu tarz organizasyonlar için çok ideal bir yer.

cats 

Otelin en üst katında yer alan salona gittiğimizde arkadaşlarımızın özen ve emeklerini yansıtan masalar bizleri bekliyordu. Bu şık masalarda şık keseler içinde paketlenmiş Datça bademleri Datça'da bulunan ve etkinliğe hediyeleriyle katılan Zephros Otel'in jestiydi. 

Masadaki bir başka detay ise Bir Dilim Daha blogunu yazan Zeynep Hanımın çok anlamlı ve her daim baş köşede saklanacak kurabiyeleriydi.

IMG_8670





Katılımcıların tamamlanmasından sonra toplantımız Ihlamurcum'un yazarı Dilek Bilginer Ihlamur'un hazırladığı mini video ile başladı. Ardından Dilek Hanım, "bloggerlık ne demek" konulu bir konuşma yaptı. Çok isabetli noktalara değinildiğini düşündüğüm bu konuşmada özellikle yeni blog yazmaya başlayanların dikkat etmesi gereken unsurlar vurgulandı. Blogların paylaştığı içerik ve görsellerin izinsiz ve kaynak belirtilmeden kullanılması meselesine dikkat çekildi.

15. Murat Beyy cats2 cats3

Günün devamında Muratbey peynirlerinin temsilcisi Aysun Hanım, ürünlerini tanıtan kısa bir konuşma yaptı. Her masada yer alan peynir tabakları ile Muratbey'in ne kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu gördük ve bunları tatma imkanımız oldu. Her biri çok lezzetliydi ama benim özellikle Yöresel serisinde yer alan burgu, örgü, tel peynirleri ve Naturena serisinde yer alan baharatlı ve çörekotlu peynir çeşitleri ilgimi çekti.

16. Özsüt (2) 16. Özsütt

Ayrıca Özsüt de toplantı salonuna kurduğu standla kendi kahveleri eşliğinde çikolatalı yaş pasta ve poğaçalarının tadımını yaptırdı. Kahve de pasta da oldukça lezzetliydi.

cats4

Yeme içme kısmı bu kadar değildi tabii ki... Kordon Otel'in de bizler için hazırladığı birbirinden nefis tatlı ve tuzlu ikramları vardı. Muratbey'in loru ile hazırlanan sigara böreği, mini pizzalar, mini tarlar ve kurabiye çeşitleri nefisti... Otelin muhteşem manzarası ve keyifli sohbetler eşliğinde bu güzel lezzetlerin de tadına baktık. 


Bu güzel güne hediyeleri ile katkıda bulunan sponsor pek çok firma vardı. Buradan her birine İzmirli yemek bloğu yazarlarına gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ederiz.

Yukarıda görmüş olduğunuz afişte sponsor firmalarımız topluca görünüyor. Afişimiz Can Dijital Baskı tarafından hazırlandı.


18. İmpetus reklam

Afişte gördüğünüz yemek bloğu yazarları logomuzu bizler için İmpetus Reklam hazırladı.

2. Dr Oetker (15)

Dr Oetker ağırlıklı olarak yeni ürünlerinden oluşan bu paketi hazırlamış bizler için. Bu ürünlerden Wolkie keki daha önce denedim, yumuşacık nefis bir kek. Mozaik Kek, Dream Ole ve Köstebek Tatlı ise yeni ürünler, ben de merak ediyorum, en kısa zamanda deneyeceğim.

3. Söke Un (10)

Söke Un ekmek karışımlarını ve birbirinden güzel ekmek tariflerinin yer aldığı Evde Pişen Ekmek kitabını hediye etti bizlere. Bu kitaptan denediğim tarifleri de sizlerle paylaşacağım.

8.Feast (1)

Feast bizlere şık ve kullanışlı bir çantada bu sirpriz hediyeleri verdi, ben özellikle çok cici mutfak önlüğüne bayıldım.

4.Koroplastt (2)

Koroplast da bizler için pek çok ürün çeşidinin bir arada bulunduğu bir paket hazırlamıştı. Buzdolabı poşeti, streç film, folyo gibi ürünlerini zaten kullanıyordum. Ama özellikle kokulu çöp torbaları (vanilya, lavanta ve limon kokulu) ve fırın tepsisine göre kesilmiş yağlı pişirme kağıdı ilgimi çeken ürünler oldu. Bu arada kırmızı puantiyeli önlüğün de çok şirin olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim :)

5. Duru Bulgurr (1)

Duru Bulgur'u ben ilk kez deneyeceğim açıkçası. Dr Nermin Işık'ın kaleminden çıkan Bulgur Yemekleri kitabında oldukça güzel tarifler var. Bunlardan da denediklerimiz sizlerle paylaşacağım.

6. Selva (1)

Selva Makarna irmik çeşitleri, makarna ve ıspanaklı mantısını göndermiş bizler için. Daha önce şipşak makarnayı denedim oldukça pratik, gerçekten üzerinde belirtilen sürede (3 dakika) pişiyor. Ispanaklı mantıyı ise henüz denemedim, merak ediyorum.

7. Lipton (2)

Lipton çay denince ilk akla gelen markalardan biri.. Ben sallama çaylarını ve demlik poşetlerini  ya da bitki çaylarını sürekli kullanıyorum ama toz çayını ilk kez deneyeceğim. Siyah İnci Lipton'un ürün yelpazesine yeni eklediği bir ürün.

10. Tursil Jel (1)

Tursil Jel de daha önce denemediğim ürünlerden. Sıvı çamaşır deterjanları son zamanlarda favorim. Hem toz deterjanlar gibi çamaşıra yapışıp kalıntı bırakma sorunu çıkarmıyor hem de kokuları daha kalıcı.

11 Fairy (4)

Fairy, Platinyum serisini elde yıkanan bulaşıklar için yeni çıkarmış. Ürün özellikle zorlu yağlar üzerinde etkiliymiş ve suda bekletmeye gerek kalmadan temizlik sağlıyormuş.Deneyip göreceğiz :)

19. Nivea (4)

Nivea özellikle bebeksi kokusu ile benim çok sevdiğim cilt bakım markalarından bir tanesi (Nivea ürünleri hakkındaki bir blog yazımı okumak isterseniz tık tık). Özellikle güneş koruması denince aklıma ilk gelen markalardan biri. Bize de güneş koruması için yeni çıkardıkları bir ürün olan Protect&Refresh'i göndermişler. 30 koruma faktörü olan bu ürünün özelliği güneşten korurken aynı zamanda serinletici bir etkiye sahip olmasıymış. Havalar artık ısınsa da kullanmaya başlasak :)

1. Kristal Yağları (3)

Kristal de sızma zeytinyağı ile etkinliğimize katıldı.

9. İlyas Gönen (3)

İlyas Gönen, İzmir'in meşhur kahvecilerinden biri. 1939'dan beri hizmet veriyor ve değirmende çekilmeyip dibekte öğütülmesi en büyük özelliği. Aromalı pek çok çeşidi de olmakla birlikte tiryakiler için sanırım sade olanı vazgeçilmez...

12. Sweetviaa

Sweetvia Stevia bitkisinden elde edilen sıfır kalorili bir tatlandırıcı. Koruyucu madde ve katkı maddesi içermeyen bir ürün olduğu belirtiliyor ambalajında. Ben zaten çayı şekersiz içiyorum ama şekerden vazgeçemeyen ve aynı zamanda diyet yapan babam kullanmaya başladı bile. Tabii sadece çay ya da kahvede değil tatlılarda, şeker kullanmanız gereken her yerde kullanabilirsiniz.

15. Murat Bey

Muratbey Peynirleri toplantımıza peynir tadımının yanı sıra her birimiz adına birer fidan dikerek anlamlı bir hediyeyle de katılmış oldu. Bizlere Manisa Ormanı'nda diktikleri fidanların sertifikalarını verdiler.


Ve son olarak Form Stüdyo tüm blog yazarlarına bir seanslık epilasyon hediye etti.


IMG_8660

Tüm bunlar dışında bir de düzenlenen çekilişle hediyeler dağıtıldı. Arkadaşlarımız kura için bu şirin kurabiyeleri hazırlamışlar, herkes numarasını böyle seçmiş oldu, ne ince bir düşünce... Ellerine sağlık hepsinin...

Çekilen kuralarla arkadaşlarımız Zephyrsos Otel'den konaklama, Verda'dan tencere, tava ve saklama kapları, İMSE'den yemek kursu, Barmar'dan hediye çeki, Akademi Tiyatro'dan tiyatro bileti, Feast ve Selva'dan hediye paketleri ve Begonya blogunun yazarı Leyla Hanımın kendi yaptığı ebru panolardan kazandılar. Ben de Feast'ın talihlilerindendim :)

Bu güzel gün için hem sponsor firmalara hem de her türlü detayı düşünen, aylarca koşturup emek harcayan komitede görevli arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Bizim 3-4 saat keyifli zaman geçirmemiz için arkadaşlarımız aylar öncesinden kafa yormaya, koşturmaya, hazırlıklar yapmaya başladılar. Ben Pembe Kekik'imle sık sık görüştüğümüz için bu kez bu toplantının perde arkasına da kısmen şahit oldum. Ve ne kadar zor olduğunu gördüm. Gösterdiği özen için ona ayrıca teşekkür etmek isterim :) Bu toplantılarda kendimi çok güzel ve büyük bir ailenin içinde hissediyorum. Ve şimdi bayrağı devralma sırası bize geldi. Biz de sonraki etkinlikte umarım öncekileri aratmayacak işler çıkarabiliriz.

Bir önceki blog buluşmamızı da merak ettiyseniz tık tık.

Yorumlar

  1. Canım çok güzel bir yazı olmuş, büyük bir keyifle okudum:))
    Tekrar görüşmek dileğiyle, sevgiler ,
    Öpüyorum çok :)))

    YanıtlaSil
  2. Günaydın, bu toplantıda son iki gün bizler kadar yoruldun. Ellerine emeklerine sağlık. Tüm yorgunluğumuza rağmen çok güzel bir gündü. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sizlerin ellerine sağlık ablacım her şeyi çok güzel organize etmişsiniz :)

      Sil
  3. Müberracım buluşmamızı çok güzel anlatmışsın. Çok güzel bir gündü. Sıra sizde artık. Şimdiden kolay gelsin canım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir gündü.Yazını da keyifle okudum.Önümüzdeki toplantıdaki görevinizde başarılar diliyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Çok feci imrendim doğrusu.. benimde katılabileceğim zamanlar olur mu acaba??? emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Her telden yazan kişisel blog yazanlar da toplansa keşke...elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Ustanın kaleminden de böyle bir yazı çıkardı zaten, zevkle okudum canım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Her şeyiyle çok güzel ve keyifli bir gündü. Kalemine sağlık.Başka etkinliklerde de görüşmek üzere
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzel paylaşmışsınız yaşananları, heyecanları ve keyifleri...
    Muhteşem bir toplantı, fotoğrafları hayranlıkla takip ettim. Hepiniz çok tatlısınız.
    Adana'dan selam olsun tüm katılımcılara...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel sözlerinize. İnşallah sizinle de tanışırız bir gün. İzmir'den de sevgiler.

      Sil
  10. Son iki gün organizasyon komitesi yanında staj yapman iyi olmuş,bu defa ki toplantıyı düzenlerken yanımızda tecrübeli birinin olması çok iyi olacak :)
    Gerçekten güzel bir gündü.Sen de çok güzel anlatmışsın,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Canım yazın çok güzel olmuş tekrar teşekkürederim sende yoruldun bizimle eline sağlık.Videoyuda yüklemişsin çok güzel ben beceremedim nasıl yüklicem tarif edermisin..öptüm.

    YanıtlaSil
  12. çok güzel bir etkinlik olmuş yanınızda olmayı arzu ederdim :) bayıldım sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Yazına daha önce yorum yazmıştım ama nedense yayınlanmamış,olsun bir daha yazarım :(
    Geçirdiğimiz güzel saatleri tüm ayrıntıları ile çok güzel yazmışsın,son iki gün organizasyon komitesi yanında staj yapman da çok iyi olmuş umarım bir sonra ki etkinlik çalışmalarımıza faydası olur :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım ben yayınlamakta geç kaldım :( Teşekkürler tekrar zahmet edip yazmışsınız :)

      Sil
  14. Senin yazını okuduktan sonra,kendi yazımı beğenmedim biliyor musun? Kesinlikle sen tanıtım yazıları,gezi yazıları da yazmalısın, bu arada kendi marifetlerini yazmamışsın,çok yoruldun ama söz bizde yardım edeceğiz.Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  15. İki toplantıya katılma fırsatı buldum. Oldukça emek ve özveri ile yapılmıştı ikiside. Eğlenceli bir gün geçirmemizi sağlayan herkes altı üstü bir teşekkürümüz için yaptılar herşeyi. Ben biliyorum ki sonrakide oldukça eğlenceli ve güzel geçecek. Harika bir toplantı hazırlayacaksınız.

    YanıtlaSil
  16. etkinliği çok iyi anlatmışsınız insanın orada olası geliyor :) sponsorlar da çok iyilermiş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak